Sony Alpha A6300 Review

Bekijk de Sony Alpha A6300 Review

Sony-Alpha-A6300-Review

Met deze systeemcamera bespreken we de Sony Alpha A6300 review. De afgelopen jaren heeft Sony al diverse systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de A6000; een van de best verkopende systeemcamera’s van nu. Met de Sony A6300, die in maart 2016 werd uitgebracht, legt Sony de lat helemaal hoog. Deze beschikt over tal van vernieuwende specificaties. Benieuwd naar de specificaties? Lees dan verder.

Voor de echte liefhebbers was het absoluut geen verrassing dat de A6300 uitkwam. De A6000 was al ruim twee jaar verkrijgbaar en in de tussentijd waren er natuurlijk veel ontwikkelingen geweest. Sony kon natuurlijk niet achterblijven en ontwikkelde de A6300. Wat betreft autofocus en bewegend beeld presteert deze nog beter dan zijn voorganger waardoor dit de beste Sony systeemcamera van dit moment is.

Ga direct naar: Review | Foto’s | Specificaties | Reacties

SONY ALPHA A6300 REVIEW

ONTWERP

Zo op het eerste gezicht lijkt de A6300 erg veel op de A6000, maar als je goed kijkt, zie je duidelijk een aantal aanpassingen. De A6300 is minder compact. Dankzij de holling aan de binnenzijde van de grip, kun je de camera goed vasthouden. Daarnaast is er gebruikgemaakt van een magnesiumlegering. Hierdoor is de camera wel ietsje zwaarder, maar minder glad. Verder is de camera voorzien van stof- en waterdichte afdichtingen, zodat deze goed bestand is tegen weersinvloeden.

FOTO’S SONY ALPHA A6300

De body

De Sony A6300 body bevat een aantal extra knoppen en standen, zoals de C1 en de C2 modi, waarmee je de standen zelf kunt programmeren. Je kunt deze dus afstemmen op een bepaalde situatie. Zo kun je makkelijk schakelen naar een geoptimaliseerde sport- of videostand, zonder dat je hiervoor eerst heel het menu moet afgaan. Iets dat wel een beetje tegenvalt is, dat deze camera niet over een extra draaiwieltje beschikt voor het instellen van het diafragma, de sluitertijd en de over- of onderbelichting. Hier beschikken andere camera’s, zoals die van Panasonic wel over. Het bedieningswiel bevat meerdere functies. Verder heeft de camera 48 functies die je kunt toepassen. Als je vaak gebruikmaakt van een functie, dan kun je deze selecteren.

Eigenschappen

Het kantelbare scherm kan je 90 graden omhoog en 45 graden omlaag draaien. Zo kun je dus vanaf meerdere hoeken foto’s maken.

BEKNOPTE SPECIFICATIES SONY ALPHA A6300

Megapixels24,2 megapixels
Viewfinderja
Kantelbaar schermja
BeeldsensorAPS-C
VideoresolutieUltra HD (4K), Full HD (1080p)

Prestatievermogen

De accu

De Sony Alpha A6300 bevat een accu waar je tussen de 350 en 400 opnamen mee kunt maken. Dit is flink wat. Hiermee kun je een hele dag op pad om te fotograferen.

WiFi

In het menu van de camera, vind je een optie draadloos. Hiermee kun je je camera dus verbinden met je smartphone, tablet, computer of tv. Met de menu-optie Applicatie krijg je weer toegang tot de camera apps van Sony. Deze kan je, meestal tegen betaling, downloaden, zodat je een extra functie aan je camera kunt toevoegen. Veel andere camera’s, zoals de Canon EOS M300, bevatten ook zo’n functie, maar dan gratis.

Geluidloos fotograferen

Fotografeer je vaak op straat of tijdens concerten? Dan kun je het geluid van de camera uitzetten. Naast de mechanische sluiter, bevat de A6300 een elektronische variant, waarmee je de beelden geluidloos vastlegt.

Prestatievermogen

Het kitobjectief van deze systeemcamera bestaat uit een Sony A6300 lens van 16-55 mm. Dit is een erg praktische en compacte lens met een groot zoombereik en een ingebouwde beeldstabilisatie. Verder zijn er veel Sony-objectieven verkrijgbaar, die ook op de A6300 passen. Dit zijn objectieven voor de fullframe-toestellen, zoals de Sony A7R II.

De autofocus

Ook wat betreft de Autofocus is Sony flink vooruit gegaan. In vergelijking met voorgaande modellen heeft deze een flinke upgrade gehad. Zo voert de AF een scherpstelling uit in slechts 0,05 seconden. Dit is sneller dan een oogknippering. De autofocus bevat 425 detectiepunten, welke goed zijn verdeeld over het oppervlak van de sensor. Bovendien kun je deze punten heel gemakkelijk inzetten. Zo kun je de focus vastzetten op een onderwerp. Vervolgens volgt de autofocus dit onderwerp door het hele beeld. Deze volgt snelle bewegingen foutloos. Hierdoor kan je continu scherpe plaatjes schieten.

Beeldkwaliteit

De A6300 beschikt over een beeldsensor van 25 megapixels. Hiervan worden 24 miljoen pixels effectief gebruikt. Het resultaat hiervan zijn beelden met een maximale resolutie. Over het algemeen zijn de beelden van de A6300 zeer scherp. Er is geen of nauwelijks sprake van ruis. Dit is natuurlijk zeer positief. Tot een aantal jaren geleden maakte Sony gebruik van een redelijke agressieve ruisreductie. Hierdoor zagen de foto’s er wat vager uit. Gelukkig, is dat bij het nieuwste model absoluut niet het geval. Op foto’s met en redelijk hoge ISO is wel sprake van iets meer ruis, maar toch zijn deze nog scherp en zijn de details goed zichtbaar.

Video

Zoals je van Sony kunt verwachten, is de videokwaliteit redelijk hoog. De videocamera levert een goed beeld in 4K. Het beeld ziet er altijd goed, ook bij slecht licht. Je kunt een video maken in verschillende contrastweergaves. Verder bevat de camera een microfooningang, 3 en 4k en 1080 pixels met 120 fps.

Eindoordeel

In vergelijking met de A6000 is de A6300 flink verbeterd en valt deze onder de top 5 van Beste Systeemcamera’s van 2017. De fullframe body bevat tal van verbeteringen, al is het een minpuntje dat deze niet beschikt over een extra draaiwieltje en een touchscreen voor scherptestelling. Dankzij de flinke autofocussnelheid is deze systeemcamera vooral geschikt voor sport- en actiefotografie. De autofocus is perfect in staat om bewegende onderwerpen goed te volgen en vast te leggen. Het is fijn om met een camera te werken die over een supersnelle zoeker en een razendsnelle verversingssnelheid beschikt.

Samenvatting
Datum
Product
Sony Alpha A6300 Review
Beoordeling
41star1star1star1stargray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *