Panasonic Lumix DMC-LX100 review

Bekijk de Panasonic Lumix DMC-LX100 Review

Panasonic_Lumix_DMC_LX100_review

Deze Panasonic Lumix DMC-LX100 review bespreekt het ontwerp, de eigenschappen en de prestaties van deze hoogwaardige fotocamera, die werd uitgeroepen tot de beste compact camera van 2017.De LX100 is een compact camera met een ?micro four thirds? beeldsensor en een lichtsterke zoomlens. Bovendien beschikt het toestel over een snelle autofocus en is filmen in 4K mogelijk. Dankzij de combinatie van een grote beeldsensor en een veelzijdige lens kun je met deze camera kwaliteitsvolle foto’s schieten in de meest uiteenlopende omstandigheden. De Panasonic LX100 is de opvolger van de LX7, die in 2012 op de markt kwam. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de LX100, die op het einde van 2014 verscheen, talrijke verbeteringen ondergaan.

In onze top vijf van de beste compact camera’s 2017 prijkt de Lumix DMC-LX100 op de eerste plaats. Wil je meer informatie over andere merken en cameratypes, lees dan de uitgebreide reeks camerareviews van Spadabble!

Ga direct naar: Review | Foto’s | Specificaties | Reacties

PANASONIC LUMIX DMC-LX100 REVIEW

ONTWERP

De LX100 beschikt over een stevige aluminium behuizing. Bovendien is de camera erg compact, maar toch iets te groot om in je broekzak mee te nemen. Je moet echter bedenken dat dit toestel een micro four thirds sensor bevat. Daarom valt de dikte van het toestel ongeveer een centimeter groter uit dan de dikte van zijn voorganger, de LX7.Verder zijn de breedte en de hoogte van de camera vergelijkbaar met deze van de LX7. Daarnaast is er ook een kleine handgreep aanwezig om het toestel stevig vast te houden met je rechterhand.

FOTO’S PANASONIC LUMIX DMC-LX100

Eigenschappen

De beeldsensor en de lichtgevoeligheid

De LX100 beschikt over een CMOS-sensor van het micro four thirds-formaat. De resolutie van de volledige sensor bedraagt 16 megapixels. De LX100 is daarmee een van de weinige compact camera’s die over een dergelijke grote sensor beschikt. Daar staat tegenover dat de oppervlakte van de sensor die effectief gebruikt wordt, iets kleiner is omdat Panasonic voor een multi-aspectbenadering heeft gekozen. Het effectief gebruikte oppervlak van de sensor is zodanig aangepast dat de resolutie ongeveer dezelfde is voor de verschillende beeldverhoudingen 4:3, 3:2 en 16:9. Hierdoor daalt de werkelijke resolutie naar 12,8 megapixels. Bovendien heeft de camera een uitgebreid ISO-lichtgevoeligheidsbereik van ISO 100 tot ISO 25600.

De autofocus

De autofocus van de LX100 beschikt over 49 scherpstelpunten en werkt voldoende snel en nauwkeurig. Daarbij moet gezegd worden dat de snelheid van de scherpstelling bij weinig licht iets meer tijd nodig heeft, maar de autofocus blijft uitstekend werk leveren.

Connectiviteit

Van een camera van deze kwaliteit mag je verwachten dat hij over een wifiverbinding beschikt. Daarmee is het mogelijk om de camera met je smartphone vanop afstand te bedienen, en dit met behulp van de Panasonic Image app. Vanzelfsprekend kun je er ook foto’s mee opladen op je mobiele telefoon. Verder vind je in de Panasonic Lumix LX100 handleiding alle informatie over de mogelijkheden van de wifiverbinding. Daarnaast tref je op de body ook nog poorten aan voor micro-HDMI en USB 2.0.

BEKNOPTE SPECIFICATIES PANASONIC LUMIX DMC-LX100

Megapixels24,2 megapixels
Viewfindergeen
Kantelbaar schermja
BeeldsensorAPS-C
VideoresolutieFull HD (1080p), HD ready (720p), VGA

Prestatievermogen

Snelheid van de camera

Je kunt de LX100 zeker geen slome camera noemen: hij kan immers 11 beelden per seconde aan bij continu schieten, met een indrukwekkend snelle metering en scherpstelling.

Video-opnamen

De LX100 kan filmopnamen maken met een resolutie van 4K. Hierbij bedraagt de framerate 25 of 24 frames per seconde. Bovendien kan de framerate verhoogd worden naar 60 fps bij een resolutie van 1080p . Verder ontbreekt op de camera jammer genoeg een slow motion-functie.

Gebruiksduur batterij

Volgens een Panasonic Lumix DMC-LX100 batterijtest kun je met een volledig geladen batterij ongeveer 300 plaatjes schieten, wat voldoende is om een dag lang te fotograferen zonder de batterij te hoeven opladen.

Beeldkwaliteit

Met de LX100 kun je scherpe en natuurgetrouwe foto’s maken die veel details tonen. Dankzij de lichtsterke lens is het schieten van foto’s in het donker mogelijk, zonder last te hebben van overmatige ruis. Vanaf ISO 1600 begint de ruis toe te nemen, maar foto’s geschoten met een lichtgevoeligheidsinstelling van ISO 1600 en ISO 3200 zijn nog perfect bruikbaar. Daarnaast kunnen plaatjes die genomen werden bij ISO 6400 ook nog bruikbaar zijn, afhankelijk van het doel.

Eindoordeel

De Panasonic LX100 komt uit onze testen naar voren als de beste compact camera van 2017. Het toestel beschikt over een lichtsterke lens met een vrij groot bereik, een grote beeldsensor en de mogelijkheid om te filmen in 4K. Bovendien presteert de autofocus uitmuntend en is een wifiverbinding met NFC ter beschikking. Daar staat tegenover dat de prijs van de Panasonic LX100 niet goedkoop mag genoemd worden.Als je echter een beetje uitkijkt, kun je de Panasonic LX100 misschien op Marktplaats of elders voor een lagere prijs op de kop tikken.

Verder beschikt de LX100 niet over een kantelbaar scherm en zijn slow motion-filmopnamen niet mogelijk. De Panasonic LX100 successor, die LX200 genoemd wordt, zal ongetwijfeld over nog betere specificaties beschikken. Met de huidige LX100 haalt de amateurfotograafechter een indrukwekkende compact camera in huis, waarvan de prestaties de prijs meer dan waard zijn. Daarom mag de LX100 verdiend de beste compact camera van 2017 genoemd worden!

Samenvatting
Datum
Product
Panasonic Lumix DMC-LX100 review
Beoordeling
41star1star1star1stargray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *