Hongerig naar informatie?

over spadabble

Ben je dringend op zoek naar goede en betrouwbare informatie?
Of je nu een nieuwe fotocamera wilt kopen, of een nieuwe laptop, tablet, smartphone of ander populair product: je hebt vooral goede en verstaanbare informatie nodig.

De technologische ontwikkelingen staan niet stil. Toestellen worden steeds complexer en krijgen steeds meer mogelijkheden.
Als je een product wilt kopen, slaan getrainde verkopers je vaak om de oren met technische termen waarvan je nog nooit hebt gehoord. Wat dacht je bijvoorbeeld van high dynamic range, beamforming, tri-band, Quad HD, 802.11ac, dualcore-soc,…

Ben je er nog bij…

Van al dat technisch jargon lig je waarschijnlijk niet wakker. Jij als klant wilt vooral een degelijke keuze maken uit het enorme aanbod aan camera’s, smartphones, laptops en dergelijke. En dat voor de beste prijs. Goed voorbereid een winkel binnenwandelen voordat je een technisch toestel aanschaft: het wordt met de dag belangrijker. En precies daarmee wil deze site jou helpen.

Steeds maar nieuwe toestellen

Een goed functionerende fotocamera, een snelle laptop, een smartphone met een goed scherm: het kost allemaal een hoop geld. Fabrikanten brengen elk jaar nieuwe en verbeterde toestellen op de markt, en de onderlinge concurrentie is erg groot.
Als consument die waar wilt voor zijn geld, sta je voor een moeilijke opgave. Je wilt een toestel met de beste prijs-kwaliteitsverhouding, maar hoe weet je dat?

Ken je ook het gevoel van het bos door de bomen niet meer te zien? Juist daarom heb ik Spadabble opgericht. Mijn doel is om voor mijn publiek betrouwbare beschrijvingen te maken van nieuwe producten en deze onderling te vergelijken, zodat je als klant de beste keuze kunt maken. Bovendien wil ik, uitgaande van mijn ervaring met verschillende toestellen, belangrijke gebruikersinformatie met jou delen.

Wat gaat er door je hoofd als je een nieuw product ziet?

Waarop wil je vooral een antwoord als men je een nieuwe smartphone, tablet, laptop,… voorstelt? De meest voorkomende vragen zet ik even op een rij:

 • Wat kost het apparaat?
 • Heb ik al die toeters en bellen wel nodig?
 • Wat is er beter aan, vergeleken met andere modellen?
 • Is het een bekend merk?
 • Heb ik snel door hoe ik ermee moet werken?
 • Geeft men mij wel voldoende uitleg?
 • En vooral: krijg ik voldoende kwaliteit voor mijn geld?

Op deze site probeer ik een degelijk antwoord te geven op deze en andere vragen. Maar laat mij mij eerst even voorstellen.

Het begon als een hobby…

Mijn naam is Maarten Roelofs en als oprichter van Spadabble besteed ik een groot deel van mijn tijd aan het schrijven van reviews over populaire producten.
Het begon allemaal in 2014, toen ik op zoek was naar een betaalbare, maar kwalitatief goede fotocamera. Ik was al langer geïnteresseerd in fotografie en probeerde het uiterste te halen uit mijn oude camera, maar deze voldeed op den duur niet meer.
Toen ik meerdere fotozaken bezocht om een geschikte camera op de kop te tikken, werd het mij al snel duidelijk dat je maar beter goed voorbereid een winkel binnenstapt.
Vele uitmuntende camera’s passeerden de revue en alle verkopers deden hun best om hun waar aan te prijzen, maar hoe kun je een objectieve keuze maken? Ze beweren immers allemaal dat ze het beste toestel verkopen dat er op de markt is…

Klinkt dit jou bekend in de oren?

Speuren op het internet

Gelukkig kun je tegenwoordig gebruikmaken van een haast onuitputtelijke bron van informatie:
het internet…
Ik zocht mij te pletter op sites van bekende merken, consumentensites, sites van professionele fotografen en amateurfotografen. Uiteindelijk stelde ik een top tien samen van de beste fotocamera’s van dat ogenblik, vergeleek prijs-kwaliteit en kocht uiteindelijk de beste camera voor een betaalbare prijs. Ik beleef er nog steeds veel plezier aan.

Voor iedereen toegankelijk

Deze ervaring bracht mij op het idee om een vergelijkingssite op te richten die voor iedereen gemakkelijk toegankelijk was. In het begin spitste ik mij vooral toe op fototoestellen. Ik merkte op dat er online veel werd gezocht naar laptops, smartphones, tablets en dergelijke. Zelf ben ik ook sterk geïnteresseerd in de nieuwe ontwikkelingen op dit gebied, en daarom breidde ik mijn vergelijkend onderzoek uit naar deze populaire producten. Zo groeide Spadabble stilaan uit tot een betrouwbare referentiesite voor consumenten die goed voorbereid willen zijn alvorens een nieuw toestel aan te kopen.

Wat vind je op Spadabble?

Spadabble is nog steeds in volle groei. Op het ogenblik kun je op mijn site terecht voor informatie over:

 • Spiegelreflexcamera’s
 • Laptops
 • Smartphones
 • Smartwatches
 • Routers
 • Tablets
 • Printers
 • Tv’s
 • Koptelefoons
 • En nog veel andere producten in de toekomst…

Het is mijn bedoeling om zoveel mogelijk verschillende toestellen te bespreken en te vergelijken op deze site. Mijn team van experts voert een degelijk onderzoek uit voor al de verschillende productcategorieën. Ook de grote buitenlandse websites, de Nederlandse vergelijkingssites en de sites van de bekendste fabrikanten worden afgespeurd en onder de loep genomen. Want als consument heb je immers recht op volledige en uitgebreide informatie.

Mijn eigen ervaring delen met anderen

Daar is het mij vooral om te doen: de resultaten van mijn eigen zoektocht naar de beste producten voor de beste prijzen, delen met jou. Mijn ervaring met fotocamera’s, smartphones, laptops en dergelijke wil ik niet alleen voor mijzelf houden. Daarom vind je op Spadabble voor verschillende soorten toestellen bruikbare tips en trucs, handige infographics, gratis e-books met uitgebreide stappenplannen, voorbeelden en afbeeldingen. En dat allemaal volledig gratis.

Neem contact op als je hulp nodig hebt

Zit je met een prangende vraag over een bepaald product dat op Spadabble wordt beschreven? Heb je nog wat meer informatie nodig?

Neem gerust contact met mij op via het contactformulier op deze website of via Twitter. Schrijf je ook in voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang voor verschillende soorten producten nuttige en exclusieve tips. Bereid je met de informatie op Spadabble voor op een nieuwe aankoop, en vind voor jouw budget het best mogelijke product dat er op de markt is!

Ik kan je verzekeren dat alle informatie op mijn site nauwkeurig is en gebruikt kan worden bij het aanschaffen van producten. Als je hulp nodig hebt of meer informatie, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via mijn contactpagina of via Twitter