Canon Powershot SX540 HS review

Bekijk de Canon Powershot SX540 HS review

Canon-Powershot-SX540-HS-review

In deze Canon Powershot SX540 HS review vind je een beschrijving van de voor- en nadelen van dit type compactcamera. Wie graag een kwalitatief uitmuntende camera wil meenemen op reis, maar geen zin heeft om een dure spiegelreflexcamera met volledige uitrusting mee te zeulen, maakt met deze compactcamera een goede keuze.

De Canon SX540 HS is de opvolger van deSX530 HS, maar werd voorzien van een nieuwe grote beeldsensor met een resolutie van 20 megapixels. Bovendien zorgde Canon voor een snellere processor. Net zoals zijn voorganger beschikt de SX540 HS over een 50x optische zoomlens. Volgens onze Canon Powershot SX540 HS test staat deze camera op de vijfde plaats in onze top vijf van de beste compactcamera’s van 2017.Wie ook over andere cameratypes meer informatie wenst, kan de nodige informatie vinden in onze overige camerareviews!

Ga direct naar: Review | Foto’s | Specificaties | Reacties

CANON POWERSHOT SX540 REVIEW

ONTWERP

Het uiterlijk

De Canon Powershot SX540 HS heeft hetzelfde design als zijn voorganger SX530 HS. De SX540 HS bezit een ergonomisch ontwerp met een stevige handgreep. Bovendien is het een vrij lichte camera: het gewicht bedraagt slechts 442 gram. De camera is echter niet voorzien van water- of stofvrije afdichtingen, je moet dus wel een beetje opletten als je hem gebruikt in zware weersomstandigheden. Het toestel heeft een ingebouwde flash, maar geen montagevoorziening voor een externe flitser. Dit in tegenstelling tot de vergelijkbare Powershot SX60 HS, waarop je wel een externe flitser kunt monteren.

FOTO’S CANON POWERSHOT SX540 HS

Het display

Het LCD-scherm met een diagonaal van 3 inch heeft een resolutie van461000 pixels, wat voor een camera uit deze klasse vrij doorsnee is. Het scherm is niet kantelbaar, waardoor het display wat minder goed afleesbaar is bij scherpe lichtinval. In dezelfde Canon range heeft de Powershot SX60 HS wel een kantelbaar scherm.

De batterij

Canon heeft in de SX540 HS het batterijtype NB-6LH ingebouwd, waarvan de capaciteit volgens de gestandaardiseerde CIPA-test voldoende is voor het nemen van 205 foto’s.

De lens

Met de 50x optische zoomlens kun je van 24 mm groothoek naar 1200 mm supertele zoomen. Het objectief is voorzien van optische beeldstabilisatie waardoor je geen last hebt van bewegingsonscherpte, ook niet als je met de telelens volledig ingezoomd hebt.

BEKNOPTE SPECIFICATIES CANON POWERSHOT SX540 HS

Beeldsensor1/2,3 inch
Megapixels20 megapixels
FotocompressieJPEG
VideofunctieFull HD
ISO-bereik80 ? 3200

Eigenschappen

De beeldsensor en de lichtgevoeligheid

De CMOS-beeldsensor heeft een formaat van 1/ 2,3 inch (4,55 x 6,17 mm). De resolutie bedraagt 20 megapixels. Dit is voor een sensor van deze afmetingen zeer behoorlijk.Bovendien loopt het ISO-lichtgevoeligheidsbereik van ISO 80 tot ISO 3200, wat het schieten van foto’s in minder goede lichtomstandigheden perfect mogelijk maakt.

De autofocus

De Canon SX540 HS beschikt over een snelle autofocus, die werkt op basis van contrastdetectie. De reactietijd van de autofocus bedraagt slechts 0,13 seconde.

Connectiviteit

De camera is voorzien van een wifiverbinding die compatibel is met 802.11b/g/n en NFC.Je kunt de camera draadloos bedienen met je smartphone, wat handig kan zijn bij bijvoorbeeld natuuropnamen. Verder vind je op de SX540 HS een HDMI- en een USB 2.0-poort terug.

Handige features

De Canon SX540 HS beschikt over twee handige features die helpen om het onderwerp scherp in beeld te houden bij extreem inzoomen:de Zoom Framing Assist Lock-functie en de Zoom Framing Assist-functie. De Zoom Framing Assist-functie helpt je om het onderwerp in beeld te houden als je sterk hebt ingezoomd.Heb je na sterk inzoomen door beweging je onderwerp uit het beeld verloren, kun je door de Zoom Framing Assist-knop in te drukken zeer snel uitzoomen en het onderwerp weer in beeld krijgen. Na het loslaten van deze knop zoom je automatisch weer in op het onderwerp. Bovendien kun je met de Zoom Framings Assist Lock-functie het beeld trillingsvrij houden met het onderwerp automatisch gecentreerd. Verder kun je over deze twee features meer informatie vinden in de Canon Powershot SX540 HS handleiding.

Prestatievermogen

Dankzij de snelle autofocus en de krachtige DIGIC 6-processor is de SX540 HS in staat om serieopnamen met een snelheid van 5,9 beelden per seconde te maken. Filmen kan in Full HD-kwaliteit, met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een framerate van 60 of 30 frames per seconde. In- en uitzoomen van groothoek naar tele gebeurt supersnel: in slechts 2,5 seconden verplaatst de lens zich van de ene uiterste positie naar de andere uiterste positie.

Beeldkwaliteit

De hoge resolutie van de beeldsensor en de krachtige beeldprocessor zorgen voor ruisarme en detailrijke beelden, ook in automatische modus. Hierdoor is het mogelijk om foto’s met voldoende scherpte uit te vergroten tot posterformaat. De Canon HS (= high sensitivity)-technologie staat borg voor heldere beelden bij weinig licht. Bovendien kan iedereen die creatief wil bezig zijn, gebruikmaken van de Creative Shot-functie.

Eindoordeel

De Canon SX540 HS is een echte familiecamera. Het toestel is eenvoudig in het gebruik, is licht om mee te nemen, heeft een handig formaat en een lens waarmee je in de meeste omstandigheden goede foto’s kunt nemen. Bovendien kun je de camera volledig automatisch zijn instellingen laten kiezen, zodat de wat minder ervaren fotograaf snel mooie opnamen kan maken. Als je toch zelf handmatig de sluitertijd, diafragma en ISO-waarde wilt instellen, dan is ook dat mogelijk.

De wat zwakkere punten van de camera zijn het LCD-scherm en het ontbreken van een optische viewfinder. In een Powershot SX60 HS review kun je lezen dat deze vergelijkbare camera een viewfinder en een kantelbaar scherm heeft. Het scherm van de SX540HS is echter niet kantelbaar en dus moeilijker af te lezen in sterk zonlicht. Al met al biedt de SX540 HS voor zijn prijs voldoende mogelijkheden voor personen die graag foto’s nemen, maar niet de luxe van een semi-professionele spiegelreflexcamera nodig hebben.

Samenvatting
Datum
Product
Canon Powershot SX540 HS review
Beoordeling
41star1star1star1stargray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *