Canon EOS Rebel 750D/T6i Review

Bekijk de Canon EOS Rebel 750D/T6i review

Canon-EOS-Rebel-750D-review

Als je op zoek bent naar een spiegelreflexcamera uit de middenklasse, vind je in deze Canon EOS Rebel 750D/T6i review heel wat informatie over deze uitstekende Canon-camera. In Noord-Amerika wordt dit toestel de Rebel T6i genoemd, terwijl overal elders ter wereld de benaming Rebel 750D wordt gebruikt.

De Canon 750D is de opvolger van de Canon 700D, ook wel de Canon T5i genoemd. De camera kwam samen op de markt met zijn duurdere broertje Canon T6s of Canon 760D. Laatstgenoemde heeft een wat andere uitvoering van de body, de bedieningsknoppen en de layout. Ten opzichte van zijn voorganger Canon 700D beschikt de 750D over een nieuwe APS-C beeldsensor met een resolutie van 24,2 megapixels. Canon heeft ook het autofocussysteem verbeterd en de nieuwe beeldprocessor Digic 6 toegepast.

Gebruikers van spiegelreflexcamera’s vinden in onze top vijf van beste spiegelreflexcamera’s 2017 een overzicht van de beste toestellen die nu op de markt zijn. Op onze site vind je eveneens reviews over andere types camera’s.

Ga direct naar: Review | Foto’s | Specificaties | Reacties

CANON EOS REBEL 750D/T6i REVIEW

ONTWERP

De 750D heeft een vrij compacte en lichte body. De camera beschikt over een stevige grip, en kan goed bediend worden. Op de body vind je een Canon EF/EF-S- lensvatting, zodat een grote reeks van Canon-lenzen op de body kan gemonteerd worden.

FOTO’S CANON EOS REBEL 750D/T6i REVIEW

Het LCD-scherm en de optische viewfinder

Een voordeel van het LCD-touchscreen op de achterzijde is de mogelijkheid om het scherm open te klappen en in verschillende posities te zetten. Als je foto’s wilt schieten vanuit moeilijke camerastandpunten en bij scherp zonlicht, komt dit kantelbare scherm goed van pas. Het LCD-scherm heeft een diagonaal van 3 inch en een resolutie van 1,04 megapixels. Met het handige touchscreen is het eenvoudig om instellingen snel aan te passen.

BEKNOPTE SPECIFICATIES CANON EOS REBEL 750D/T6i

BeeldsensorAPS-C
Megapixels24,2 megapixels
FotocompressieRAW, JPEG
Kantelbaar schermja
ISO-bereik100 ? 12800

Eigenschappen

De beeldsensor, autofocus en lichtgevoeligheid

Het grote verschil met de voorgangers vormt de APS-C beeldsensor met een resolutie van 24,2 megapixels. De afmetingen van de sensor bedragen 22.3 x 14.9 mm en de cropfactor is 1,6. De autofocus van de Canon 750D maakt gebruik van 19 scherpstelpunten van het kruistype. Dit is een verdubbeling van het aantal AF-punten ten opzichte van de voorganger 700D. Voor de liveviewmodus heeft Canon het nieuwe Hybrid CMOS AF III-autofocussysteem toegepast. Dit AF-systeem staat garant voor een continue scherpstelling bij opnamen in liveview. De ISO-lichtgevoeligheid is instelbaar van ISO 100 tot ISO 12800, wat uitgebreid kan worden tot ISO 25600. Voor opnames met flits is een ingebouwde pop-up flash aanwezig. Vanzelfsprekend kan er op de camera ook een externe flitser worden aangesloten.

RGB+IR metering sensor en flikkerdetectie

De Canon 750D beschikt over een RGB + IR metering sensor. Deze 7560 pixel-sensor is in staat om huidskleuren te detecteren zodat de camera zich daarop kan scherpstellen. Gezichts- of patroonherkenning is echter niet mogelijk. De camera is ook in staat om bijvoorbeeld het flikkerend licht van TL-buizen te detecteren. Dankzij deze functie kan de camera foto’s schieten precies op het ogenblik dat er het meeste omgevingslicht is.

Connectiviteit

De Canon Rebel 750D is uitgerust met een wifiverbinding, die compatibel is met IEEE 802.11b/g/n. Hiermee kun je heel eenvoudig foto’s en filmopnamen draadloos overbrengen naar je smartphone en laptop. Verder vind je op het toestel ook nog een A/V-uitgang, een USB 2.0-aansluiting en een HDMI-mini-aansluiting. Bovendien is het mogelijk om een externe microfoon en een bedrade afstandsbediening te connecteren.

Fotografeermodi en filmopnamen

De camera kan vijf beelden per seconde schieten, en dit voor meer dan 30 foto’s in JPEG-formaat. Een reeks foto’s schieten in raw-formaat gaat wat langzamer: de snelheid zakt dan naar 2,4 beelden per seconde. Ook in raw-formaat kan een reeks van meer dan 30 foto’s genomen worden. De camera ondersteunt filmopnamen in Full HD, met een framerate van 30 frames per seconde. Bij filmopnamen in een resolutie van 720p kan een framerate van 60 frames per seconde bereikt worden. Als je de Canon T6i Video Creator Kit aanschaft, ben je helemaal uitgerust om filmopnamen te maken. Deze kit bevat naast de camerabody, ook een 18 ? 55mm EF-S/EF-M zoomlens, de RODE? VideoMic GO? -microfoon en een 32GB SDHC-geheugenkaart.

Prestatievermogen

De autofocus

Dankzij het verhoogde aantal scherpstelpunten is de kwaliteit van de autofocus zeer behoorlijk. Als je de viewfinder gebruikt en er voldoende licht is, duurt het slechts 0,3 seconden om scherp te stellen en de foto te schieten. In minder goede lichtomstandigheden duurt het scherpstellen langer. Ook in de liveviewmodus heeft de autofocus wat meer tijd nodig. Bij voldoende licht duurt het dan 0,6 seconden om te focussen en te schieten.

De batterij

Met de LP-E17 Li-ion-accu kun je 440 opnamen maken als je de viewfinder gebruikt. In liveviewmodus gaat de batterij 180 opnamen mee..

Beeldkwaliteit

Ten opzichte van zijn voorganger heeft de Canon 750D een duidelijk betere beeldkwaliteit. Het toestel levert natuurgetrouwe beelden met veel details en weinig ruis, ook bij hogere ISO-waarden. Ook het dynamisch bereik is zeer behoorlijk, hoewel concurrerende merken op dit vlak iets beter scoren. In minder goede lichtomstandigheden verliezen de beelden wat details in de donkere gedeelten.

Eindoordeel

De Canon Rebel T6i/750D is een toestel uit de middenklasse, dat echter voor zijn prijs heel wat te bieden heeft. Ga de Canon EOS Rebel T6i / 750D kopen bij Mediamarkt bijvoorbeeld, en je haalt voor een betaalbare prijs een camera in huis die aan de meeste eisen van een amateurfotograaf voldoet. Om nog meer features en prestaties te bekomen, moet je beduidend meer geld neertellen. Voor de meeste fotografieliefhebbers is dit toestel echter de middenklasse- spiegelreflexcamera met de beste prijs-kwaliteitsverhouding!

Samenvatting
Datum
Product
Canon EOS Rebel 750D/T6i Review
Beoordeling
41star1star1star1stargray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *