Canon EOS M3 Review

Bekijk de CANON EOS M3 REVIEW

Canon-EOS-M3-review

In dit artikel bespreken we de Canon EOS M3 review. De Canon EOS M3 is de opvolger van de M1. Deze laatstgenoemde werd in 2012 niet met heel veel enthousiasme ontvangen. Dit was vooral te wijten aan de langzame autofocus. Over de M3 hoorden wij echter veel positievere geluiden. We wilden natuurlijk weten welke verbeteringen Canon aan deze camera had uitgevoerd en hebben de M3 dan ook getest. Lees hier de Canon EOS M3 review die thuishoort in de top 5 beste systeemcamera van 2017.

Het vorige model, de M2, is alleen in China en Japan uitgebracht. Met deze nieuwe M3 is Canon een andere, vernieuwende weg ingeslagen. Met een goed resultaat. Zo zijn veel kritiekpunten, zoals de autofocus en de body, aangepakt, waardoor deze systeemcamera met goed recht een plaats verdient in de top 5 van 2017.

Ga direct naar: Review | Foto’s | Specificaties | Reacties

CANON EOS M3 REVIEW

ONTWERP

De behuizing heeft een fijne, sterk verbeterde grip met achterop een inkeping voor de duim. Met je wijsvinger kun je gemakkelijk de ontspanknop bedienen. De EOS M3 is klein en licht. Hierdoor kun je het toestel gemakkelijk meenemen in je tas.

FOTO’S CANON EOS M3

Canon EOS M3 Body

De body van de EOS M3 is, ten opzichte van zijn voorgangers, flink verbeterd. Bij de eerste M moest je de belichtingsmethode in het menu wijzigen. Iets dat soms redelijk lang duurde. Dit is bij de M3 gelukkig niet het geval. Deze heeft een traditioneel PSAM-wiel, waarmee je dus snel en makkelijk de belichting kunt aanpassen. Een ander pluspunt is het draaiwiel voor belichtingscompensatie. Hiermee kun je foto’s direct drie stappen lichter of donkerder maken.

Een andere verbetering van de body, is de programmeerbare functietoets en de ingebouwde kleine flitser. Zo kun je dus altijd snel een foto schieten, zonder dat je hier eerst van alles voor moet instellen. Tot slot is deze M3 voorzien van een controlewiel aan de voor- en de achterkant. Hiermee kun je de ISO-waarde en de flitsers instellen.

Eigenschappen

Het touchscreen geeft een scherp beeld van het object dat je wilt fotograferen. Hiermee kun je snel en goed het focuspunt selecteren. Via het menu kun je het focuspunt ook vastleggen of de belichting wijzigen, maar dit gaat een stuk sneller via het touchscreen.

BEKNOPTE SPECIFICATIES CANON EOS M3

Megapixels24,2 megapixels
Viewfindergeen
Kantelbaar schermja
BeeldsensorAPS-C
VideoresolutieFull HD (1080p), HD ready (720p), VGA

De laatste EOS M is uitgerust met een kantelbaar touchscreen. Hier beschikten de vorige modellen niet over. Het scherm draait tot 180 graden omhoog en kun je redelijk ver uittrekken.
Canon EOS M3 WiFi en GPS
Zoals elke nieuwe, digitale camera, beschikt de M3 over WiFi. Met de gratis app Camera Connect kan je je camera vanaf je smartphone of tablet bedienen. Hiermee kun je ook de gps van je smartphone aan de foto’s koppelen, die je met de M3 hebt genomen.

De accu

De Canon EOS M3 bevat een LP-E7 accu. Op papier zou je hier 250 opnames mee kunnen maken. Dit klinkt als een enorm aantal, maar als je een hele dag op pad gaat om te fotograferen, is dit nog best weinig. Een tweede accu is dan ook een aanrader.

Prestatievermogen

Canon EOS M3 Lens

Het kitobjectief bestaat uit de Canon EOS M3 lens. De eerste M-camera bevatte ditzelfde objectief. Deze lens heeft een bereik van 18 tot 55 mm en een lichtsterkte van f/3.5-5.6. Het lensontwerp ziet er stijlvol en strak uit. Deze functioneert ook lekker soepel. Met de ring aan het uiteinde kun je de scherpte handmatig instellen, al is deze wel wat smal. Verder is de lens van een goede kwaliteit, maar wel erg groot. Hierdoor is de camera wat zwaarder en minder compact.

Er zijn tot nu toe maar vier EOS M-objectieven op de markt gebracht. Het aanbod in EM-lenzen is dan ook beperkt. Verder kun je kiezen voor een van de lenzen, die Canon heeft ontwikkeld voor de EOS-spiegelreflexcamera’s. Het is mogelijk om een adapter aan je camera te bevestigen, waarmee je alle Canon EF-objectieven kunt gebruiken.

Autofocus

De nieuwe hybride autofocus van de Canon M3, bevat een contrastdetectie en telt 49 fasedetectiepunten. Het AF-systeem levert dan ook een supersnelle AF-prestatie. Hierdoor kun je bewegende objecten toch heel goed vastleggen. Ook al is de verbeterde autofocus een stuk sneller dan die van de EOS M, toch behaalt deze nog niet de allersnelste AF-plek in de top vijf van de geteste systeemcamera’s.

Beeldkwaliteit

De sensor van de M3 heeft een flinke upgrade ondergaan. Deze is hetzelfde als die van de EOS 750D en de 760D en biedt dan ook dezelfde beeldkwaliteit. De foto’s zijn kleurrijk en scherp. In vergelijking met de sensor van de M en de M2 hebben afbeeldingen nu minder kleurruis en bevatten een scherper detail. De beeldkwaliteit is dus precies wat je kunt verwachten van een camera met een APS-C sensor. Tot een ISO van 3200 kun je prima foto’s maken voor een afdruk op A3-formaat. Het bereik is in ieder geval goed genoeg voor het fotograferen van dagelijkse onderwerpen.

Videokwaliteit

De videokwaliteit van de M3 is indrukwekkend. Je kunt ermee filmen in full-hd. Als je filmt in 720p dan kun je filmen met maar liefst 50 beelden per seconde. Via de instelling ?MF peaking? zie je op het lcd-scherm op welk punt de camera zich focust. Tijdens het filmen wordt het geluid opgenomen met de interne microfoon.

Samenvatting

De M3 is vooral geschikt als reis- en reportagecamera. Op het gebied van beeldkwaliteit, body en resolutie presteert de EOS M3 prima. Ook de snelheid van de M3 is dik in orde. Zo kun je deze systeemcamera heel snel scherpstellen en aanzetten zonder dat dit vertraging oplevert. Als je een close-up wilt maken en hier dichtbij voor moet scherpstellen, kost dit nog wel even wat tijd en geduld. Maar als je kijkt naar de overige punten, is de EOS M3 een goede investering.

Samenvatting
Datum
Product
Canon EOS M3 Review
Beoordeling
41star1star1star1stargray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *