Beste TV 2019 | Welke tv kopen?

Vind hier de Beste TV van 2019

Waarop moet je letten als je een tv wilt kopen? Raadpleeg onze top vijf van de beste tv 2019 en vind nuttige tips voor het kopen van de beste smart-tv van 2019.

Sommigen onder ons hebben nog de tijd gekend dat een televisietoestel alleen maar diende om televisieprogramma’s te kijken. Uitgerust met een zwart-witscherm, gekoppeld aan een antenne op het dak en met de keuze uit twee of drie zenders: je hebt het misschien in je kinderjaren nog meegemaakt.

Tegenwoordig wordt een tv voor heel wat meer gebruikt. Met een smart-tv bekom je een multifunctioneel televisietoestel, waarmee je kunt internetten, games kunt spelen, apps kunt downloaden enzovoorts. Bovendien wordt de kwaliteit van het beeld voortdurend verbeterd. Elke fabrikant komt met nieuwe technologieën op de markt.

Zoek je de beste tv van 2019, lees dan verder wat de nieuwste ontwikkelingen zijn op televisiegebied en welke modellen mogelijk tot de beste tv’s behoren.


Ga direct naar: beste tv 2019 | beste oled tv 2019 | beste 4k tv 2019 | beste tv 2018 | beste smart tv 2019

Top 5 beste tv 2019

Een nieuwe tv kopen: enkele tips

Wie van plan is om binnenkort een nieuwe tv te kopen bij bijvoorbeeld Media Markt, BCC of een andere aanbieder, zal wijs moeten raken uit de nieuwste technologieën waarmee de fabrikanten uitpakken. Je zult ook een keuze moeten maken uit de beschikbare schermgroottes: een tv kopen met een 40 inch-scherm, een 55 inch-scherm of nog groter? Hieronder een overzicht van de nieuwste technologieën.

Ultra HD-resolutie

Ultra HD-schermen, ook wel 4K-schermen genoemd, beschikken over een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Wegens de veel hogere pixeldichtheid verkrijg je een veel scherper beeld. Om van de voordelen van Ultra HD (UHD) te genieten, moet het televisieprogramma of de film die je bekijkt natuurlijk ook met de UHD-techniek zijn opgenomen.

Ondersteuning voor HDR

High dynamic range of HDR is een techniek die zorgt voor een veel groter contrast in het beeld: de witte kleur wordt nog witter, de zwarte gedeelten nog zwarter en het kleurenpalet nog uitgebreider.

10-bit-kleurdiepte

Werken met een kleurdiepte van 10 bits komt erop neer dat voor elke primaire kleur (rood, groen en blauw) 1024 schakeringen kunnen getoond worden. Dit betekent dat er in totaal 1,07 miljard kleurschakeringen op het scherm kunnen verschijnen.

Oledschermen

De oledtechnologie maakt gebruik van organische leds, waarmee een grote vlakke lichtbron kan worden gemaakt. Oledschermen zijn stilaan de traditionele lcd-schermen aan het vervangen. Voordelen van dit soort schermen zijn het hoge contrast, een scherper beeld en een grotere kleurdiepte. Oledschermen kunnen bovendien dunner zijn, omdat oledpixels zelf oplichten en geen backlight nodig hebben.

De beste tv 2019: waarop letten?

Heel wat organisaties vergelijken tv-toestellen en roepen een bepaald model uit tot het beste toestel: beste tv 2018 volgens de Consumentenbond, beste smart-tv volgens Kassa, enzovoorts. Het is nog even afwachten welk toestel de titel krijgt van beste tv 2019. Hieronder stellen we alvast enkele geschikte kandidaten voor.


BESTE SMART TV 2019

5. Sony KD-55XD9305

Sony KD-55XD9305 review

Schermtype: LED-LCD | Schermdiagonaal: 55 inch | Scherpte: UHD (4K) | Smart TV: Ja | Beeldverversing: 100 Hz

Slank model van Sony

De KD-55XD9305 is een superslanke 4K smart-tv waarmee Sony in 2018 op de markt kwam. Het toestel heeft een vlak 55 inch-scherm met UHD-resolutie en HDR. De tv is in zijn geheel slechts 54 mm dik. De voeding is niet ingebouwd, maar bevindt zich in een externe behuizing die je ergens in het tv-meubel een plaats kunt geven.

Prestaties van het scherm

Het kleurbereik omvat 88% van de DCI-P3 kleurruimte, waardoor een Ultra HD Premium-certificering net niet wordt gehaald. Het scherm is een lcd-display dat gebruikmaakt van edge-led-backlighttechnologie met lokale dimming. Dit betekent dat het lcd-scherm een led-backlight gebruikt, waarvan de leds aan de randen van het scherm zijn aangebracht. De bereikte helderheid en het contrast zijn uitstekend.

Besturingssysteem Android

Sony past Android versie 5 (Lollipop) toe in deze smart-tv. De gebruikte processor is een Media Tek MT5890-soc, met een dual-core ARM Cortex-A17 en Mali-T264 GPU. Je kunt verschillende apps uit de Google Play Store downloaden op deze tv. Hiermee verkrijg je een haast eindeloze keuze uit entertainmenttoepassingen. Met behulp van de Google Cast-app is het mogelijk om video’s en foto’s die zich op je smartphone bevinden, te tonen op de tv.

Bediening

Sony levert bij deze tv een vernieuwde afstandsbediening waarop zich toetsen bevinden voor Netflix en Google Play. Een microfoon is ingebouwd, zodat je een zoekopdracht kunt inspreken.

Audiokwaliteit en 3D

Dit toestel van Sony ondersteunt actieve 3D-weergave. De ingebouwde luidsprekers bieden met een vermogen van 4 x 7,5 watt en 3D surround-effect een zeer degelijke geluidsweergave. Het is mogelijk om een optionele subwoofer aan te sluiten om de basweergave te versterken.

Zeer goed voor entertainment Goede prijs-kwaliteitsverhouding Besturingssysteem vertoont nog kleine problemen Kleurweergave kan nog beter
Laatste update was op: 6 april 2019, 8:45 pm


BESTE TV 2018

4. Samsung UE55KS9000

Samsung UE55KS9000 review

Schermtype: LED-LCD | Schermdiagonaal: 55 inch | Scherpte: UHD (4K), UHD premium | Smart TV: Ja | Beeldverversing: 100 Hz

Hyperslank design en gebogen scherm

De UE55KS9000 behoort zeker tot één van de beste smart-tv’s van 2018. Samsung heeft gekozen voor een gebogen scherm en een hyperslank design. Een gebogen scherm heeft dezelfde kromming als de oogbal en geeft het beeld wat meer diepte. Een speciale coating op het scherm zorgt ervoor dat storende lichtreflecties worden vermeden. Samsung spreekt over een 360°-design: niet alleen de voorkant, maar ook de achterkant van de tv is mooi afgewerkt.

Scherm met buitengewone prestaties

Het scherm heeft een diagonaal van 55 inch. Het is een lcd-scherm met edge-led-backlight, met een ultra HD-resolutie van 3840 × 2160 pixels. Het toestel draagt het Ultra HD Premium logo, wat garant staat voor de beste HDR-prestaties. De Ultra HD Alliance is een groep van tv-fabrikanten, filmstudio’s en technologiebedrijven, die streeft naar de meest optimale beeldkwaliteit die technologisch haalbaar is.
De helderheid van het scherm bereikt meer dan de vereiste 1000 nits en het kleurbereik omvat volgens metingen 92% van de DCI P3-kleurruimte. Dankzij het toepassen van de techniek van lokale dimming wordt een groot contrast bereikt.

Aansluitingen met behulp van één box en Smart Hub

Om een grote wirwar van kabels achteraan de tv te vermijden, kan men met één snoer de One Connect Box aansluiten. Deze box telt meerdere ingangen voor verschillende soorten kabels, waaronder HDMI-aansluitingen, antenneconnectoren en USB-aansluitingen.

Gemakkelijke bediening met de Smart Hub en Smart Controller-afstandsbediening

Het besturingssysteem van deze smart-tv is Tizen, dat in combinatie met een geïntegreerde quad-core-processor zorgt voor het snel opstarten van apps en snelle reacties op commando’s. Men kan de verschillende bronnen van het toestel kiezen op de Smart Hub, een band die onderaan het beeld verschijnt. Als men een bepaalde bron (bijvoorbeeld live tv) selecteert, verschijnt daarboven een tweede contextgerelateerde balk (bijvoorbeeld live tv-programma’s). Met de Smart Controller-afstandsbediening kun je niet alleen de tv, maar ook de meeste aangesloten randapparaten bedienen.

Groot kleurbereik, helderheid en contrast Goede gebruikersinterface Geen ondersteuning voor 3D Gebogen scherm zorgt voor een kleinere kijkhoek
Laatste update was op: 6 april 2019, 8:45 pm

BESTE OLED TV 2019

3. LG 55EF950V

LG 55EF950V review

Schermtype: OLED | Schermdiagonaal: 55 inch | Scherpte: UHD (4K), UHD premium | Smart TV: Ja | Beeldverversing: 120 Hz

UHD-scherm met oledtechnologie

De Koreaanse fabrikant LG brengt met de EF950V een UHD-tv uit die gebruikmaakt van een plat oledscherm. Het scherm is dankzij de oledtechnologie zeer dun: slechts 5,5 mm bovenaan en 5 cm onderaan.

Uitmuntende beeldkwaliteit dankzij oled

Kenmerkend voor oledschermen is het zeer hoge contrast: een perfect zwarte pixel kan naast een perfect witte pixel worden weergegeven. De kijkhoek is bovendien zeer groot. De LG55EF950V is klaar voor HDR-weergave, hoewel hij niet volledig voldoet aan de eisen om in aanmerking te komen voor UHD Premium-certificering. Het scherm heeft een UHD-resolutie van 3840 x 2160 pixels. Volgens metingen worden 85% van de kleuren van de DCI-P3 kleurruimte weergegeven.

Besturingssysteem en afstandsbediening

Deze smart-tv draait op het gebruiksvriendelijke en snel werkende besturingssysteem webOS versie 2. Je kunt er gemakkelijk mee schakelen tussen live tv-programma’s, apps, games en andere content. Op een horizontale band onderaan het beeld worden alle bronnen (live tv, apps, externe ingangen) gepresenteerd. Met de tv wordt een “Magic Remote”-afstandsbediening meegeleverd. Deze Magic Remote gebruikt infrarood om de tv uit slaapstand te halen en om aangesloten apparaten te bedienen. De communicatie met de ingeschakelde tv gebeurt echter met radiosignalen. Je hoeft de afstandsbediening dus niet constant naar de tv richten. De Magic Remote bezit een ingebouwde microfoon die je kunt gebruiken om via spraak bepaalde zoekopdrachten te laten uitvoeren.

3D-weergave

Het is mogelijk om van passieve 3D-weergave te genieten met dit televisietoestel. LG levert de nodige lichtgewicht 3D-brilletjes mee. Het enorme contrast dat een oledscherm biedt, leent zich uitstekend om 3D-effecten weer te geven.

Zeer goede kleurweergave Zeer hoog contrast Geluidskwaliteit niet optimaal Energieverbruik relatief hoog
Laatste update was op: 6 april 2019, 8:45 pm

BESTE 4K TV 2019

2. LG OLED55C6V

LG OLED55C6V review

Schermtype: OLED | Schermdiagonaal: 55 inch | Scherpte: UHD (4K), UHD premium | Smart TV: ja | Beeldverversing: 120 Hz

Een oledtv met gebogen scherm

Fabrikant LG past in de C6V-serie oledschermen toe die gebogen zijn. Hiermee worden de voordelen van de oledtechniek (zeer groot contrast en diepe kleuren) en van gebogen schermen (meer beelddiepte) gecombineerd. Het toestel heeft een zeer slank design en een strakke afwerking.

Ultra HD-resolutie en een bijna oneindig contrast

De hier besproken OLED55C6V bezit een 55 inch-scherm, met een ultra HD-resolutie van 3840 x 2160 pixels. Het toestel ondersteunt HDR (zowel de HDR10-standaard als Dolby Vision) en 10-bit-kleurendiepte. Het kleurbereik omvat 90% van de kleuren van de DCI-P3-kleurruimte. Dankzij het oledscherm kan diep zwart uitstekend worden weergegeven. Het scherm levert een bijna oneindig contrast en de kleuren worden levendig getoond. Het toestel heeft dan ook terecht de Ultra HD Premium-certificering gekregen.

Gebruiksvriendelijke bediening

LG heeft zijn besturingssysteem WebOS versie 3.0 toegepast in deze tv. Dankzij dit smart-tv-platform van LG kan het toestel gemakkelijk bediend en geconfigureerd worden. De verschillende bronnen en apps verschijnen als een soort waaier onderaan het beeld. Nieuwe apps kun je vinden in de eigen App Store van LG. De meest populaire toepassingen zoals YouTube en Netflix zijn echter reeds aanwezig. De bediening van de tv gebeurt met de meegeleverde Magic Remote-afstandsbediening. Deze afstandsbediening beschikt over een pointer waarmee je naar bepaalde elementen in het beeld kunt wijzen om deze te selecteren. Je kunt overigens ook je smartphone als afstandsbediening gebruiken, als deze is voorzien van de TV Plus Remote-app.

3D-weergave en geluidskwaliteit

De OLED55C6V kan passief 3D weergeven. LG levert voor dit doel twee brilletjes mee. Het 3D-effect is excellent, met scherpe beeldweergave, levendige kleuren en een hoge helderheid. De ingebouwde speakers geven een voldoende stereogeluidsweergave, zonder vervorming bij hoger geluidsvolume.

Zeer hoog contrast Gebruiksvriendelijke interface Reflecties op het beeldscherm Het opvangen van snelle bewegingen kan beter
Laatste update was op: 6 april 2019, 8:45 pm

BESTE TV 2019

1. Samsung UE55KS8000

Samsung UE55KS8000 review

Schermtype: LED-LCD | Schermdiagonaal: 55 inch | Scherpte: UHD (4K), UHD premium | Smart TV: Ja | Beeldverversing: 100 Hz

Ultra HD Premium

Samsung past bij de UE55KS8000 een scherm toe met een diagonaal van 55 inch, dat over UHD-resolutie beschikt en gebruikmaakt van HDR-techniek. De KS8000 voldoet aan de strenge HDR-eisen van de Ultra HD Alliance en is Ultra HD Premium-gecertificeerd.

Plat 55 inch-scherm

Het scherm van de KS8000 is een vlak scherm dat edge-led-backlighttechnologie gebruikt. Samsung heeft de KS8000 voorzien van een “One Connect Box”. Dit is een extern kastje met een heleboel aansluitingen, dat slechts met één kabel met de tv verbonden wordt.

Smart-tv

De KS8000 is een smart-tv met als besturingssysteem Tizen. Heel handig is de “Smart Hub”-functie. Met één druk op de afstandsbediening verschijnt een balk onderaan het beeld, waarmee je toegang krijgt tot live tv, diverse apps, games en andere bronnen. De motor van de KS8000 is een krachtige quad-core-processor, die zorgt voor het snel opstarten van apps en snel reageert op commando’s van de afstandsbediening.

Ongeëvenaarde beeldkwaliteit

De resolutie van het scherm bedraagt 3840 x 2160 pixels. Beelden met een 10-bit-kleurendiepte kunnen door het scherm correct worden weergegeven, waarbij minstens 90% van de kleuren uit de DCI P3-kleurruimte daadwerkelijk getoond kunnen worden. Ook op het gebied van helderheid en contrast scoort de KS8000 uitstekend. Dit toestel is zonder meer één van de beste kandidaten voor de titel van beste tv 2019.

Uitstekende kleurweergave Mooi design Afstandsbediening kan nog beter Hoofdtelefoonaansluiting ontbreekt
Laatste update was op: 6 april 2019, 8:45 pm

Wat is het beste tv-merk?

Alle merken komen uit met high-end tv’s die gebruikmaken van de nieuwste technologie. Het beste merk aanduiden is een haast onmogelijke opgave. Alles hangt af van wat je wilt en welke prijs je bereid bent om ervoor te betalen. Wil je een goedkope tv kopen in de aanbieding of op Marktplaats, of ga je voor een topmodel? In elk geval is het zo dat de ontwikkelingen op dit vlak niet stilstaan. Een televisietoestel wordt meer en meer een thuisbioscoop met ongeëvenaarde beeldkwaliteit en geluidsweergave, waarmee je eveneens kunt gamen en op het internet kunt surfen.

9 Total Score
Samenvatting:

We hebben de 5 beste tv’s van 2019 voor jou vergeleken zodat je de beste tv 2019 niet alleen kunt kiezen op basis van specificaties, maar ook op beeldkwaliteit, snelheid en prijs.

User Rating: 3.5 (4 votes)
0
reacties

Laat een reactie achter

Spadabble