BESTE TV 2019 | WELKE TELEVISIE KOPEN?

BEKIJK DE TOP 5 BESTE TV 2019

Je wilt de beste tv van 2019 kopen, maar waarop moet je letten? Raadpleeg onze top vijf van de beste tv 2019 en vind nuttige tips voor het kopen van de beste smart-tv van 2019.

Tegenwoordig wordt een tv voor heel wat meer gebruikt dan vroeger. Met een smart-tv krijg je een multifunctioneel televisietoestel, waarmee je kunt internetten, games kunt spelen, apps kunt downloaden enzovoorts. Bovendien wordt de kwaliteit van het beeld voortdurend verbeterd.

Zoek je de beste tv van 2019, lees dan verder wat de nieuwste ontwikkelingen zijn op televisiegebied en welke modellen mogelijk tot de beste tv’s behoren.

TV KOPEN: ENKELE TIPS

Sommigen onder ons hebben nog de tijd gekend dat een televisietoestel alleen maar diende om televisieprogramma’s te kijken. Uitgerust met een zwart-witscherm, gekoppeld aan een antenne op het dak en met de keuze uit twee of drie zenders: je hebt het misschien in je kinderjaren nog meegemaakt, maar die tijd is voorbij…

Wie van plan is om binnenkort een nieuwe tv te kopen bij bijvoorbeeld Media Markt, BCC of een andere aanbieder, zal wijs moeten raken uit de nieuwste technologieën waarmee de fabrikanten uitpakken. Je zult ook een keuze moeten maken uit de beschikbare schermgroottes: een tv kopen met een 40 inch-scherm, een 55 inch-scherm of nog groter? Hieronder een overzicht van de nieuwste technologieën.

Ultra HD-resolutie

Ultra HD-schermen, ook wel 4K-schermen genoemd, beschikken over een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Wegens de veel hogere pixeldichtheid verkrijg je een veel scherper beeld. Om van de voordelen van Ultra HD (UHD) te genieten, moet het televisieprogramma of de film die je bekijkt natuurlijk ook met de UHD-techniek zijn opgenomen.

Ondersteuning voor HDR

High dynamic range of HDR is een techniek die zorgt voor een veel groter contrast in het beeld: de witte kleur wordt nog witter, de zwarte gedeelten nog zwarter en het kleurenpalet nog uitgebreider..

10-bit-kleurdiepte

Werken met een kleurdiepte van 10 bits komt erop neer dat voor elke primaire kleur (rood, groen en blauw) 1024 schakeringen kunnen getoond worden. Dit betekent dat er in totaal 1,07 miljard kleurschakeringen op het scherm kunnen verschijnen.

Oledschermen

De oledtechnologie maakt gebruik van organische leds, waarmee een grote vlakke lichtbron kan worden gemaakt. Oledschermen zijn stilaan de traditionele lcd-schermen aan het vervangen. Voordelen van dit soort schermen zijn het hoge contrast, een scherper beeld en een grotere kleurdiepte. Oledschermen kunnen bovendien dunner zijn, omdat oledpixels zelf oplichten en geen backlight nodig hebben.

De beste tv 2019: waarop letten?

Heel wat organisaties vergelijken tv-toestellen en roepen een bepaald model uit tot het beste toestel: beste tv 2018 volgens de Consumentenbond, beste smart-tv volgens Kassa, enzovoorts. Het is nog even afwachten welk toestel de titel krijgt van beste tv 2019. Hieronder stellen we alvast enkele geschikte kandidaten voor.

Onze aanraders

Sony-Bravia-55A9F_aanrader1

Sony AF9 OLED

BESTE SONY TV 2019

★★★★☆

bekijk
LG-OLED55C8PLA-aanrader1

LG C8 OLED

BESTE TV VAN 2019

★★★★★

bekijk

Samsung Q900R QLED TV

BESTE 8K TV

★★★★☆

bekijk

Top 5 Beste tv 2019

5. Samsung Q9FN QLED

Samsung’s best TV ooit? Dat was het zeker!

Samsung QE55Q9F

55-inch: Samsung QE55Q9F
65-inch: Samsung QE65Q9F
75-inch: Samsung QE75Q9F

Voordelen:

– Spectaculaire HDR-beeldkwaliteit
– Krachtig en goed geluid

Nadelen:

– Beperkte kijkhoeken

Ontwerp

De Samsung Q9FN QLED is de vijfde beste tv 2019. Dit toestel heeft een strak design en is een echt topmodel. Rond het scherm zit een strip van donker geborsteld metaal. De rand is schuin afwerkt en de televisie staat op een voet. Wil je de tv tegen de muur bevestigen? Dan kan dat met een optionele muurbeugel.

Prestatievermogen

De menu’s op de televisie werken razendsnel. Alle instellingen voor beeld en geluid staan in de ‘expertinstellingen’. Deze QLED-televisie maakt gebruik van quantum dots om een perfect kleurgebruik te creëren. Voor wat extra accent, zet je de scherpte tussen de 5 en 10.

Geluid

De geluidskwaliteit van de QE55Q9FN is goed. Het geluid is netjes, stemmen zijn verstaanbaar en muziek klinkt ook prima. Op het vlak van geluidsprestaties kan deze Samsung zich dus plaatsen naast vergelijkbare modellen. Bovendien is het toestel uitgerust met een ingebouwde ‘auto volume’ functie die het volume van verschillende bronnen en programma’s gelijktrekt.

Conclusie

De Samsung Q9FN QLED heeft een indrukwekkend hoge helderheid en rijke kleuren. Dankzij de bijna 500 local dimming zones ben je gegarandeerd van diepzwart en prachtig contrast. Bovendien kun je de televisie met de Ambient mode een leuke, extra functie geven als je niet actief kijkt. Iedere filmfan is blij met deze Samsung.

BESTE 8K TV 2019

4. Samsung Q900R QLED TV

Een 8k LCD-LED TV om over naar huis te schrijven

Samsung QLED 8K 65Q900R

65-inch: Samsung QLED 8K 65Q900R
75-inch: Samsung QLED 8K 75Q900R

Voordelen:

– 8K beelden zien er immens uit
– Ongelooflijke helderheid en kleuren

Nadelen:

– Hoge prijs

Ontwerp

De vierde beste tv 2019 is de Samsung Q900R QLED TV. Het toestel heeft een strak design en een prachtige afwerking. Het scherm is omringd met een dunne zwarte metalen rand en de tv staat op twee metalen voeten. Natuurlijk kun je de televisie ook ophangen aan een stevige beugel.

Prestatievermogen

De Samsung Q900R is een 8K televisie met vier keer meer pixels dan 4K. De menu’s en Smart Hub werken vlot. Je hoeft nooit op menu’s te wachten. De Q900R is voorzien van een dubbele tuner voor diverse digitale tv-mogelijkheden. Dankzij de quantum dot technologie heeft deze Samsung een rijk kleurbereik. Een Full Array achtergrondverlichting verlicht het VA-paneel.

Geluid

De Q900R levert voldoende volume en een degelijke bas. De tv produceert een aardig volume met een vermogen van 60 watt. Echter, de luidsprekers zijn wat klein en naar beneden gericht. Voor echt goed geluid kun je beter een externe geluidsinstallatie gebruiken. Of experimenteer met de ‘geoptimaliseerd’ stand voor geluid. Dit klinkt aangenamer dan de standaard geluidsinstelling.

Conclusie

De Q900R QLED TV is het eerste echte volwaardige 8K toestel. Met de Q900R ontvang je zeer heldere HDR-prestaties, een fantastisch contrast en prachtige kleuren. Kortom; de Q900R is een goed alternatief voor de mensen die filmbeeld in huis willen.

BESTE SONY TV 2019

3. Sony AF9 OLED

LG is niet de enige OLED tv die er is – de A9F is Sony’s paradepaardje

55-inch: Sony Bravia 55A9F
65-inch: Sony Bravia 65A9F

Voordelen:

– Indrukwekkende schaalvergroting
– Audio en geluidssysteem

Nadelen:

– Ontwerp achterkant is nogal minimalistisch

Ontwerp

De derde beste tv 2019 is de Sony Bravia AF9 OLED. Het toestel heeft een minimalistische look en ziet eruit als een designobject. De voet is aan de achterkant bevestigd, waardoor je alleen het beeldscherm ziet. Het scherm helt iets achterover, zodat deze niet voorover valt. De AF9 heeft een inklapbare standaard aan de achterkant. Hierin zijn ook de aansluitingen en de basluidsprekers aangebracht.

Prestatievermogen

De AF9 is voorzien van een LG OLED-paneel, wat zorgt voor uniformiteit over het hele beeld. Bovendien beschikt dit toestel over de nieuwe Mediatek MT5893, waarmee een vlotte interface en goede prestatie kan worden bereikt. OLED-panelen zijn net iets gevoeliger voor inbranden, maar bij normaal gebruik kan dit niet voorkomen.

Geluid

Deze OLED-televisie is voorzien van het Acoustic Surface-audiosysteem. Hiermee wordt het geluid opgewekt met het OLED-paneel. Stemmen klinken perfect en het geluid komt vanaf elke positie goed door. De tonen worden opgewekt door twee ovale woofers. De maximale geluidssterkte is prima, maar op een hoger volume loopt de geluidskwaliteit wat terug.

Conclusie

De Bravia AF9 OLED is een prima televisie die je alle voordelen biedt van de OLED-techniek. Bovendien zorgt de Acoustic Surface voor een prima geluidsprestatie. Deze Sony televisie is dan ook een aanrader voor de echte beeld-geluidsperfectionist.

BESTE SAMSUNG TV 2019

2. Samsung Q90R QLED TV

De beste 4k OLED tv instapmodel

65-inch: Samsung QN65Q90R
75-inch: Samsung QN75Q90R

Voordelen:

– Uitstekende beeldkwaliteit
– Ongelooflijke HDR prestatievermogen

Nadelen:

– Geen Dolby Vision

Ontwerp

De Samsung Q90R is de opvolger van de Q90FN. Het ontwerp van deze televisie straalt luxe en eenheid uit. De televisie is omringd met haast onzichtbare randen, waardoor je alleen maar een scherm ziet. De tv staat op een voet, maar je kunt deze natuurlijk ook aan de wand hangen.

Prestatievermogen

Het toestel is voorzien van een QLED-scherm en de kenners weten dat dit garant staat voor een perfecte beeldkwaliteit. Deze televisie heeft een nieuwe 4K Quantum Processor, welke altijd zorgt voor een scherp en duidelijk beeld. Dankzij Ultra Viewing Angle wordt het lekken van licht verminderd en het wordt het licht gelijk over het beeldscherm verspreid.

Geluid

De geluidsweergave van de Q90R is perfect. De audioweergave wordt aangepast aan de content die je kijkt. Deze Samsung analyseert wat je kijkt en past hier vervolgens het geluid op aan. Met de ingebouwde microfoons wordt de audioweergaven aangepast aan de ruimte waarin je televisie staat.

Conclusie

De Samsung Q90R QLED is de beste televisie die Samsung tot nu toe heeft uitgebracht. Het is een prima toestel dat jou tal van voordelen biedt. Dankzij het QLED-scherm ben je verzekerd van prachtige kleurcontrasten en perfect diepzwart. Bovendien beschikt deze Samsung over apps die perfect werken.

BESTE TV 2019

1. LG C8 OLED

Alsnog de beste 4k Oled TV van 2019

LG OLED55C8PLA

55-inch: LG OLED55C8PLA
65-inch: LG OLED65C8PLA

Voordelen:

– Spectaculaire HDR beeldkwaliteit
– Goed en slim systeem

Nadelen:

– Beperkte kijkhoeken

Ontwerp

De LG C8 OLED staat op de eerste plaats van de beste tv 2019. Het is een flinterdunne televisie welke op een dunne metalen rug is gemonteerd. Het toestel wordt met een voet ondersteund. Dankzij deze voet is de geluidskwaliteit erg goed. De gekromde voet zorgt er namelijk voor dat het geluid naar voren wordt gebogen.

Prestatievermogen

De C8 is voorzien van een nieuw OLED-paneel. Dit paneel is zeer helder en maakt gebruik van de nieuwe beeldprocessor Alpha9. De kijkhoeken van dit toestel zijn prima en de zwartweergave is perfect. Wanneer het toestel volledig zwart beeld weergeeft, komt er geen licht uit scherm. In een donkere ruimte zie je dus niet dat de televisie aanstaat.

Geluid

Het geluidssysteem produceert een vermogen tot 40 Watt en heeft een 2.1 configuratie. Bovendien ondersteunt het toestel Dolby Atmos. De klank is zeer overtuigend, er zit genoeg volume in en de basweergave is prima in orde. Met de standaard mode krijg je meestal het beste geluidsresultaat.

Conclusie

Zowel in HDR als SDR levert het OLED-scherm voldoende helderheid, prachtige kleuren en perfect zwart. Het toestel is voorzien van het Smart tv-systeem WebOS met een handige interface. Ook levert de beeldprocessor prima resultaten. De LG C8 OLED is dan ook een mooie televisie voor een fijne prijs.

Wat is het beste tv-merk?

Alle merken komen uit met high-end tv’s die gebruikmaken van de nieuwste technologie. Het beste merk aanduiden is een haast onmogelijke opgave. Alles hangt af van wat je wilt en welke prijs je bereid bent om ervoor te betalen. Wil je een goedkope tv kopen in de aanbieding of op Marktplaats, of ga je voor een topmodel? In elk geval is het zo dat de ontwikkelingen op dit vlak niet stilstaan. Een televisietoestel wordt meer en meer een thuisbioscoop met ongeëvenaarde beeldkwaliteit en geluidsweergave, waarmee je eveneens kunt gamen en op het internet kunt surfen.

lees ook deze reviews

Samenvatting
Datum
Product
Beste tv 2019
Beoordeling
51star1star1star1star1star