BESTE SYSTEEMCAMERA 2019 | WELKE SYSTEEMCAMERA KOPEN [CHECKLIST]

BEKIJK DE TOP 5 BESTE SYSTEEMCAMERA 2019

Wat is een systeemcamera en nog belangrijker, wat is de beste systeemcamera van 2019 om te kopen? In onze systeemcamera review kijken we naar:

  • De kwaliteit van de beste systeemcamera’s;
  • De snelheid van de beste systeemcamera’s;
  • De verschillende eigenschappen van systeemcamera’s.

  • Tenslotte hebben we voor jou een GRATIS pdf checklist die jou helpt bij het kiezen van jouw beste systeemcamera van 2019.

    DOWNLOAD DE GRATIS PDF CHECKLIST

SYSTEEMCAMERA KOPEN

Waarom zou ik een systeemcamera kopen?

– Een systeemcamera is een ideale keuze als je foto’s van kwaliteit wilt, maar geen peperdure spiegelreflexcamera wilt aanschaffen. Foto’s die je maakt met een smartphone of compactcamera zijn vaak van een slechtere kwaliteit en bevatten ruis. Dit is niet het geval bij een systeemcamera.

– Een systeemcamera beschikt over inwisselbare objectieven. Je kunt de kitlens van de camera dus vervangen voor een andere lens.

– Een systeemcamera is compact en licht. Je kunt deze dan ook gemakkelijk meenemen.

Kortom; met een goede, betaalbare systeemcamera maak je gegarandeerd kwaliteitsfoto’s.

Wij hebben een aandachtige research gedaan en hebben de Top 5 van de Beste Systeemcamera voor jou samengesteld. Met onze systeemcamera test hebben wij de volgende vijf systeemcamera’s voor jou bekeken en beoordeeld:

– Nikon Z6

– Sony Alpha A7 III

– Nikon Z7

– Panasonic Lumix GX80

– Olympus OM-D E-M10 Mark III

Lees hier op Spadabble de reviews over de vijf beste systeemcamera en kies de camera die bij je past. Een nieuwe systeemcamera kopen was nog nooit zo makkelijk!

Licht, compact en supersnel

Eigenlijk kan een systeemcamera het beste worden omschreven als een spiegelreflexcamera zonder spiegel. Door de afwezigheid van een spiegel, is de camera licht en de body klein en compact. Ook kan een systeemcamera supersnel scherpstellen. In een korte tijd kun je dus snel heel veel foto’s maken. De meeste systeemcamera’s zijn erg stil. Iets dat weer ideaal is bij sport- of actiefotografie.

Geen zware camera, wel kwaliteitsfoto’s

Een systeemcamera is een goede middenweg als je geen grote, zware camera wilt, maar wel foto’s van kwaliteit wil maken. Zo heeft een systeemcamera ongeveer hetzelfde formaat en gewicht als een compactcamera. Echter, wat prestaties betreft doet deze weer niet onder voor een spiegelreflexcamera.

Hier ontdek je zo wat voor jou de beste systeemcamera 2019 is! Je legt gemakkelijk elk bijzonder moment vast!

Belangrijkste eigenschappen systeemcamera

Een systeemcamera lijkt in veel opzichten op een spiegelreflexcamera. Toch heeft deze een aantal kenmerkende eigenschappen. De belangrijkste eigenschappen van een systeemcamera zijn:

1. Verwisselbare objectieven

2. Hoge snelheid

3. Hoogwaardige kwaliteit van foto’s

1. Verwisselbare objectieven

Bijna alle systeemcamera’s worden geleverd met een kitlens. Dit is een standaardobjectief dat je in veel situaties goed kan gebruiken om foto’s te maken. Natuurlijk kun je hier niet alles mee fotograferen.
Zo is het zoombereik van een standaardobjectief beperkt. Je kunt er niet echt ver mee inzoomen. Ga dan ook na waar je tijdens het fotograferen tegenaan loopt en kies een object waarmee je wel kunt fotograferen wat je wilt.

2. Hoge snelheid

De hoge snelheid is een van de belangrijkste eigenschappen van een systeemcamera. Je kunt continu focussen en fotograferen. De snelheid waarmee een camera kan fotograferen wordt weer aangegeven in het aantal frames per seconde, afgekort fps. Als je actiefoto’s wilt maken, dan heb je een camera nodig met een snelheid van minstens 5 fps. Aangezien de systeemcamera’s allemaal op snelheid zijn ontworpen, zijn er haast geen modellen die de minimale snelheid niet halen.

3. Hoogwaardige fotokwaliteit

Met een systeemcamera kun je foto’s van een hoge kwaliteit maken. De fotokwaliteit is tientallen malen beter dan die van een compactcamera, smartphone of tablet.
Je kunt foto’s maken zonder ruis. Ook biedt een systeemcamera je vaak verschillende bewaaropties. Zo kun je een foto opslaan als raw- of jpg-bestand. Door de afwezigheid van ruis en de verschillende bewaaropties, zijn de foto’s geschikt voor een nabewerking of uitvergroting.

Voordelen Systeemcamera

We worden overweldigd door apparaten met uiteenlopende functies en technische snufjes; de smartphone, de digitale camera, de tablet en ga zo maar door. Ben je uitgekeken op je compactcamera? En ben je op zoek naar een uitgebreidere camera, die je makkelijk mee kunt nemen? Dan is een systeemcamera een logische keuze. Vooral, omdat een systeemcamera over een aantal voordelen beschikt:

Ook mee filmen

Een ander groot voordeel van een systeemcamera is, dat je er ook nog mee kunt filmen. Alle camera’s hebben een automatische stand, waarbij de camera zelf alles regelt. De filmcamera is vooral leuk om een familiefilmpje of vakantieverslag mee te maken. Tijdens het filmen kun je ook nog gebruikmaken van de zoomring. Je kunt in- of uitzoomen door aan het objectief te draaien.

Wat is de beste Systeemcamera 2019?

Kies je voor de beste systeemcamera 2018? Of ga je liever voor een nieuw model van dit jaar? Welke toestellen kwamen als beste uit de systeemcamera test?

Op deze pagina ontdek je al snel welke systeemcamera helemaal aan jouw wensen voldoet. In ons overzicht met reviews ontdek je onder meer wat de beste systeemcamera met WiFi is. Ook lees je meer over de beste systeemcamera tot 500 euro en de beste systeemcamera volgens de Consumentenbond.

Onafhankelijke reviews

De Top 5 beste systeemcamera 2019 hebben wij samengesteld op basis van onafhankelijke reviews. Natuurlijk is de ene systeemcamera niet altijd vergelijkbaar met de andere. Een duurdere, meer professionele camera van boven de 1000 euro is natuurlijk niet zo goed te vergelijken met een model van 500 euro. In het lijstje met reviews staan de 5 geteste systeemcamera’s door elkaar. Deze top 5 geeft alleen weer wat de beste koop is en hoeveel waar je voor je geld krijgt.

Je leest hier meer over camera’s van diverse bekende merken. Zo hebben we systeemcamera’s onderzocht van topmerken als Sony, Canon, Panasonic en Olympus. Deze merken ontbreken dan ook niet in het rijtje van beste systeemcamera’s 2019.
Lees de reviews, ontdek welke systeemcamera het beste bij je past en maak je keuze!

Onze aanraders

Panasonic Lumix GX80

SYSTEEMCAMERA TOT 500 EURO

★★★★☆

bekijk
Nikon Z6 - aanrader

Nikon Z6

BESTE SYSTEEMCAMERA 2019

★★★★★

bekijk

Nikon Z7

BESTE NIKON SYSTEEMCAMERA

★★★★☆

bekijk

Top 5 Beste Systeemcamera van 2019

BESTE SYSTEEMCAMERA TOT 600 EURO

5. Olympus OM-D E-M10 Mark III

Deze briljante E-M10 Mark III is een krachtige systeemcamera tot 600 euro.

Olympus OM-D E-M10 Mark III
Bekijk aanbieding

Sensor size: Micro Four Thirds | Resolution: 16.1MP | Viewfinder: 2,360K dots | Monitor: 3.0-inch tilt-angle display, 1,037K dots | Autofocus: 121-point AF | Maximum continuous shooting rate: 8.6fps | Movies: 4K at 30p | User level: Beginner / intermediate

Voordelen:

– Compact formaat, net als de lenzen
– Uitstekende viewfinder

Nadelen:

– Kleinere sensor dan andere systeemcamera’s

Kwaliteit

De vijfde beste systeemcamera 2019 is de Olympus OM-D E-M10 Mark III. Het is de opvolger van de Mark II, welke destijds de beste lichtgewicht camera was met hoge prestaties. De Mark III biedt nog veel meer, waaronder 4K-video, een 16-megapixelsensor, fijne bedieningsknoppen, een elektronische OLED-zoeker en een snelle beeldprocessor.

Snelheid

De Mark III beschikt over een perfect autofocussysteem van 121 punten. Bij het fotograferen behaalt de camera een maximale snelheid van 8.6 beelden per seconde. Verder kun je filmen in 4K met een resolutie van 30, 25 en 24 beelden per seconde.

Prijs

Als je naar de vele functies en de hoge kwaliteit kijkt dan heeft de OM-D E-M10 Mark III een zeer fijne prijs. De camera beschikt over een kantelbaar 3-inch touchscreen, de nieuwste TruePic VIII-beeldprocessor, een 5-assige beeldstabilisatie en eenvoudige, metalen knoppen en symbolen. Hiermee bedien je dit toestel heel intuïtief en prettig.

Conclusie

Ben je een beginnende fotograaf? Dan past de Olympus OM-D E-M10 Mark III heel goed bij jou. Dankzij de innovatieve beeldprocessor ben je verzekerd van haarscherpe foto’s en video’s. Je schiet deze heel los uit de hand. Met slechts een tik op het scherp leg jij ieder moment goed vast.

BESTE SYSTEEMCAMERA TOT 500 EURO

4. Panasonic Lumix GX80

De Panasonic Lumix GX80 heeft veel eigenschappen voor een geweldige prijs

Panasonic Lumix GX80
Bekijk aanbieding

Sensor size: Micro Four Thirds | Resolution: 16MP | Viewfinder: EVF, 2,764,800 dots | Monitor: 3-inch tilting touchscreen, 1,040,000 dots | Maximum continuous shooting rate: 8fps | Movies: 4K | User level: Beginner/intermediate

Voordelen:

– Ingebouwde viewfinder
– 5-assige beeldstabilisatie

Nadelen:

– Geen stijlvol ontwerp

Kwaliteit

De Panasonic Lumix GX80 is de vierde beste systeemcamera 2019. Het is een lekkere compacte camera met een intuïtief ontwerp. Dit toestel vormt een uitstekende basis voor alle fotografen en videografen die natuurlijke opnames willen maken van hoge kwaliteit. De camera is uitgerust met een uitstekende 16 megapixel Live MOS-sensor zonder optische doorlaatfilter en dit levert scherpere beelden op.

Prestatievermogen

Panasonic is de voorloper op 4K-gebied en dat is ook terug te zien in de GX80. Deze camera schiet niet alleen hoogwaardige foto’s, maar ook UHD 4K video-opnames. Met de 4K-fotofunctie selecteer je het beste beeld uit een video, welke je opslaat als een 8 megapixel foto. Verder beschikt de camera over hoge ISO-waarden en een prima 5-assige beeldstabilisatie in de body en de lens. Je foto’s en video’s blijven dus superscherp.

Prijs

De Lumix GX80 is goed toestel voor een lage prijs. De camera biedt superveel mogelijkheden: een kantelbaar touchscreen, 5-assige beeldstabilisatie, 4K, perfecte elektronische zoeker, een stille mechanische sluiter en een razendsnelle en zeer nauwkeurige autofocus.

Conclusie

Wil je beginnen met fotograferen, maar is je budget beperkt? Dan is de Panasonic Lumix GX80 een optie. Het is een topcamera voor een outletprijs. Vanwege de vele aanwezige specificaties is er eigenlijk geen reden om het toestel niet te kopen.

NIKON SYSTEEMCAMERA

3. Nikon Z7

Nikon’s nieuwe Z series maakt een geweldige start

Nikon Z7
Bekijk aanbieding

Sensor size: Full-frame | Resolution: 45.7MP | Viewfinder: 3,690K dots | Monitor: 3.2-inch tilt-angle touchscreen, 2,100K dots | Autofocus: 435-point AF | Maximum continuous shooting rate: 9fps | Movies: 4K at 30p | User level: Expert

Voordelen:

– Geweldige bediening en afbeeldingen
– Voortreffelijke electronische viewfinder

Nadelen:

– Enkele XQD-kaartsleuf

Kwaliteit

De Nikon Z7 is de derde beste systeemcamera 2019 in ons rijtje. De specificaties verraden al dat dit een topcamera is. De Z7 is een echte allrounder. De camera heeft een lichtsterke sensor met een hoge resolutie van 45.7 megapixel, een ISO-bereik van 100-25.600, een 5-assige beeldstabilisatie, een grote lensmount en een supersnel autofocussysteem met 493-AF-punten.

Snelheid

De Nikon Z7 is een goede systeemcamera om mee te filmen. Het toestel filmt in 4k UHD met 30 beelden per seconde. In Full HD doet hij dat met maar 120 bps. Perfect voor slow motion-video’s dus. Dankzij de snelle en precieze autofocus blijven je video’s ook haarscherp en goed belicht. Verder beschikt de camera over de hulpmiddelen als Zebra en Focus peaking.

Prijs

De Nikon Z7 is een flinke investering, maar dan heb je wel een camera waar je jarenlang veel plezier van hebt. Het is een professionele systeemcamera die vertrouw in je hand voelt. De knoppen, het menu en de handligging zorgen voor een fijne gebruikerservaring. Bovendien kun je met dit toestel ook nog eens heel goed filmen.

Conclusie

De Z7 is de eerste spiegelloze fullframe camera. Ten opzichte van andere, vergelijkbare, modellen biedt dit toestel veel voordelen. De Z7 kan het met gemak opnemen tegen de fullframe systeemcamera’s. Dit geeft wel aan hoe goed de Nikon Z7 is.

BESTE SYSTEEMCAMERA TOT 2000 EURO

2. Sony Alpha A7 III

De Sony Alpha A7 III valt onder de beste systeemcamera die je kunt kopen tot 1.000 euro

Sony Alpha A7 III
Bekijk aanbieding

Sensor size: Full-frame | Resolution: 24.2MP | Viewfinder: 2,359K dots | Monitor: 3.0-inch tilt-angle touchscreen, 921K dots | Autofocus: 693-point AF | Maximum continuous shooting rate: 10fps | Movies: 4K at 30p | User level: Intermediate/expert

Voordelen:

– 693-point autofocus systeem
– 10 fps burst shooting

Nadelen:

– Gelimiteerde touchscreen control

Kwaliteit

Op de tweede plek van de beste systeemcamera van 2019 staat de Sony Alpha A7 III. Sony heeft alle technische hoogstandjes aan deze camera toegevoegd. Het toestel bevat features als een fullframe 24.2 megapixel CMOS-sensor, een supersnel autofocussysteem, een 5-assige beeldstabilisatie, 4K en een 2280mAh accu.

Snelheid

De A7 III van Sony beschikt over een snelle fullframe Exmor R CMOS-sensor. Door de combinatie met de Bionz X processor schiet jij beelden met een hoge beeldkwaliteit. Bovendien is het dynamisch bereik erg groot: 15 stops. Dit betekent een perfecte weergave van diepe schaduwen en felle lichten. Verder maak je met dit toestel maar liefst 10 foto’s per seconde in maximale resolutie. Dit kan in de normale en de stille sluiterstand.

Prijs

In de Sony Alpha A7 III vind je features terug uit voorgaande Sony-camera’s. En al die features zijn geperfectioneerd. Bovendien zijn er nog een aantal nieuwe functies aan de camera toegevoegd. En dat allemaal voor een zeer aantrekkelijker prijs. Dankzij deze prijs is een goede systeemcamera nu ook bereikbaar voor niet-professionals.

Conclusie

Met de Alpha A7 III blijft Sony de baas in de markt van fullframe systeemcamera’s. De features die Sony aan dit basismodel heeft toegevoegd zijn indrukwekkend. Kortom; de A7 III is een camera waar je ongetwijfeld veel plezier van hebt.

BESTE SYSTEEMCAMERA 2019

1. Nikon Z6

Nikon Z6 is de beste systeemcamera van 2019 die je kunt kopen

Nikon Z6
Bekijk aanbieding

Sensor size: Full-frame | Resolution: 24.5MP | Viewfinder: 3,690K dots | Monitor: 3.2-inch tilt-angle touchscreen, 2,100K dots | Autofocus: 273-point AF | Maximum continuous shooting rate: 12fps | Movies: 4K at 30p | User level: Intermediate/expert

Voordelen:

– Verfijnde bediening
– Geweldige beeldkwaliteit

Nadelen:

– Gelimiteerde buffer diepte

Kwaliteit

De Nikon Z6 is de beste systeemcamera 2019. Aan de specificaties is al te zien dat dit een echte topcamera is. De Z6 beschikt over een fullframe 24.5 megapixel sensor, een ISO-bereik van 100-51.200, een 5-assige beeldstabilisatie, een supersnelle scherpstelling, een elektronische beeldzoeker met 3.6 miljoen beeldpunten en een nieuwe Nikon Z-lensmount.

Snelheid

De Nikon Z6 is een echte snelheidstopper. Je kunt continu fotograferen met 12 beelden per seconde. En ook in video is de Z6 een uitblinker. De camera filmt in 4K UHD met 30 beelden per seconde. In Full HD met 120 bps en dit is perfect voor slow motion-video’s. Bovendien blijven je video’s haarscherp en goed belicht dankzij de snelle autofocus en de hulpmiddelen Zebra en Focus peaking.

Prijs

Voor de Nikon Z6 betaal je meer dan 2000 euro. Dit lijkt veel geld, maar voor zo’n topcamera is het een prima prijs. Deze camera heeft alles in huis wat je van een systeemcamera kan verwachten. Het toestel staat zijn mannetje onder alle weersomstandigheden. Zo is de camera aan alle kanten goed afgedicht. Met de Z6 beleef je dan ook vele jaren veel foto en/of videoplezier.

Conclusie

De Nikon Z6 is gewoon een perfecte systeemcamera; eenvoudig in gebruik, veel features en een prachtige beeldkwaliteit. Bovendien maak je probleemloos 1000 foto’s op een acculading.

lees ook deze reviews

Samenvatting
Datum
Product
Beste systeemcamera 2019
Beoordeling
51star1star1star1star1star