BESTE SPIEGELREFLEXCAMERA VOOR FILMEN

BEKIJK DE TOP 5 BESTE SPIEGELREFLEXCAMERA VOOR FILMEN

beste spiegelreflexcamera voor filmen

In deze top 5 beste spiegelreflexcamera voor filmen vind jij alle informatie die je nodig hebt om de beste filmcamera te vinden. Je krijgt antwoord op al je vragen, zodat jij de beste spiegelreflexcamera vindt om mee te filmen.

Spiegelreflexcamera’s zijn populair onder hobbyfilmers, videografen en vloggers. Er zijn tal van camera’s verkrijgbaar. Maar welke is nu de beste? Dat lees je in ons overzicht. Bekijk hieronder onze top 5 beste spiegelreflexcamera voor filmen.

Onze aanraders

Canon EOS 6D Mark II

Canon EOS 6D Mark II

BESTE SPIEGELREFLEXCAMERA VOOR YOUTUBE

★★★★☆

bekijk
Canon EOS-1DX Mark II

Canon EOS-1DX Mark II

BESTE SPIEGELREFLEXCAMERA VOOR FILMEN

★★★★★

bekijk

Canon EOS 80D

BESTE BUDGET SPIEGELREFLEX VOOR FILMEN

★★★★☆

bekijk

Top 5 Beste spiegelreflexcamera voor Filmen

BESTE SPIEGELREFLEXCAMERA VOOR YOUTUBE

5. Canon EOS 6D Mark II

Maak je graag video’s op Youtube, dan is de Canon EOS 6D Mark II een hele goede keuze

Canon EOS 6D Mark II
Bekijk aanbieding

Sensor: Full-frame CMOS | Megapixels: 26.2MP | Autofocus: 45-point AF, all cross-type | Screen type: 3.0-inch vari-angle touchscreen, 1,040,000 dots | Maximum continuous shooting speed: 6.5fps | Movies: 1080p | User level: Enthusiast/expert

Voordelen:

– Excellent Live View focusing
– Refined touchscreen control

Nadelen:

– Poor dynamic range
– Limited AF coverage

Kwaliteit

De Canon EOS 6D Mark II is een opvolger van de EOS 6D I. Deze camera is gunstig van gewicht en heeft een 26 megapixel sensor. De 6D Mark II is uitgerust met een prima full HD: 1080p-resolutie met 60 fps. Een groot pluspunt is de 5-assige beeldstabilisatie voor een stabiel beeld tijdens video’s.

Snelheid

De Mark II van Canon maakt 60 beelden per seconde in full HD. Dit betekent dat je prachtige video’s kunt maken. De camera is dan ook zeer geschikt voor vloggers en hobbyisten. Dit komt niet alleen door de snelheid, maar ook door het kantelbare touchscreen.

Prijs

Of je nu filmt of fotografeert: met de 6D Mark II behaal je altijd een goede beeldkwaliteit. Bovendien is de behuizing van deze Canon afgedicht tegen stof en vocht. Verder is de camera voorzien van wifi, NFC, gps en bluetooth. Dankzij de vele mogelijkheden en stevige body heeft deze Canon EOS dan ook een prima prijs/kwaliteitsverhouding.

Conclusie

De 6D Mark II is uitgerust met elektronische beeldstabilisatie op de sensor. In combinatie met de optische beeldstabilisatie van objectieven, zorgt dat voor stabiele video’s. Dankzij de goede Dual Pixel AF kun je met deze Canon goede vlogs en thuisvideo’s maken.

BESTE NIKON SPIEGELREFLEXCAMERA VOOR VIDEO

4. Nikon D850

De Nikon D850 is de beste Nikon spiegelreflexcamera voor video

Nikon D850
Bekijk aanbieding

Sensor: Full-frame CMOS | Resolution: 45.4MP | Autofocus: 153-point AF, 99 cross-type | Screen type: 3.2-inch tilt-angle touchscreen, 2,359,000 dots | Maximum continuous shooting speed: 7fps | Movies: 4K | User level: Expert

Voordelen:

– Breathtaking results
– Excellent performance

Nadelen:

– Live View AF could be faster
– SnapBridge still needs work

Kwaliteit

De Nikon D850 is de vierde beste spiegelreflexcamera voor filmen. Deze camera is een echte alleskunner. De D850 heeft veel te bieden op het gebied van video, zoals 4K-UHD video en 8K-timelapse. Kortom; deze Nikon is een echte allrounder.

Snelheid

De D850 is een waar snelheidsmonster. Het is een van de betere videocamera’s van Nikon. Dit toestel kan in full-HD en 4K filmen. In 4K kan dit toestel filmen in 30, 25 en 24 beelden per seconde. In full-HD is 60 beelden per seconde ook een mogelijkheid. Je kunt er zelfs video’s in slow motion mee maken. Daarnaast behoort het maken van een timelapse met een 8K resolutie tot de mogelijkheden.

Prijs

Met deze camera maak jij professionele video’s in 120p Full HD-kwaliteit of 4K-UHD kwaliteit met behulp van e-VR en focus speaking. Bovendien beschikt deze Nikon over een kantelbaar scherm. De snelheid en de vele specificaties van de D850 zijn dan ook indrukwekkend. Deze camera is zijn prijs meer dan waard.

Conclusie

Ben jij op zoek naar een camera waarmee je echt professionele vlogs kunt maken? Dan is de Nikon D850 een goede keuze. Dankzij de vele mogelijkheden is het een van de beste en meest veelzijdige camera’s van nu.

BESTE BUDGET SPIEGELREFLEXCAMERA VOOR FILMEN

3. Canon EOS 80D

Zoek je een budget spiegelreflex voor filmen, bekijk dan zeker de Canon EOS 80D

Bekijk aanbieding

Eigenschap 1: lorem ipsum | Eigenschap 2: lorem ipsum | Eigenschap 3: lorem ipsum | Eigenschap 4: lorem ipsum | Eigenschap 5: lorem ipsum | Eigenschap 6: lorem ipsum

Voordelen:

– Lorem ipsum dolor sit amet.
– Lorem ipsum dolor sit amet.

Nadelen:

– Lorem ipsum dolor sit amet.
– Lorem ipsum dolor sit amet.

Kwaliteit

De derde beste spiegelreflexcamera voor filmen is de Canon EOS 80D. De body is niet zwaar en heeft een rubberen greep aan de voor- en achterkant, waardoor je deze makkelijk oppakt. Wanneer je al een tijdje een instap-spiegelreflex hebt en toe bent aan de volgende stap, dan is de EOS 80D een uitstekende keuze. Het is een krachtige en veelzijdige camera met een prima beeldkwaliteit.

Snelheid

De Canon EOS 80D is een topper in het maken van Full HD-video’s. Door de Dual Pixel CMOS AF-technologie is de autofocus heel nauwkeurig. Hiermee volg jij elk bewegend voorwerp haarscherp. Bovendien kan dit toestel ook filmen met 60fps in MP4. Dit is perfect voor het vertragen van een actie.

Prijs

Voor de EOS 80D betaal je zo’n 1340 euro. Voor zo’n veelzijdig en gebruiksvriendelijke camera is dat een prima prijs. Filmen en fotograferen met deze camera is supersimpel. Bovendien kun je de Canon op afstand met je smartphone bedienen.

Conclusie

Wil jij met verschillende stijlen en genres experimenteren? Dan is de EOS 80D een ideale camera. Dit toestel is voorzien van wifi en NFC. Hiermee zet je jouw creatieve video’s in no time naar je tablet of smartphone over, zodat je ze direct met vrienden en familie kunt delen.

BESTE SPIEGELREFLEXCAMERA VOOR HET MAKEN VAN FILMS

2. Canon EOS 5D Mark IV

Maak je graag films, dan is de Canon EOS 5D Mark IV een goede keuze

Bekijk aanbieding

Sensor: Full-frame CMOS | Megapixels: 30.4MP | Autofocus: 61-point AF, 41 cross-type | Screen type: 3.2-inch touchscreen, 1,620,000 dots | Maximum continuous shooting speed: 7fps | Movies: 4K | User level: Expert

Voordelen:

– Stunning performance
– Advanced AF system

Nadelen:

– Expensive compared to rivals
– 4K video options limited

Kwaliteit

De Canon EOS 5D Mark IV is de vierde camera die behoort tot de beste spiegelreflexcamera voor filmen. De Mark IV is de opvolger van de succesvolle Mark III. De 5D-serie van Canon staat voor topkwaliteit en dat is bij de Mark IV ook het geval. Dit toestel heeft een extreem hoge beeldkwaliteit en perfecte snelheid.

Snelheid

Met de Mark IV kun je 4K filmen tot 30 beelden per seconde en in full HD filmen tot 60 beelden per seconde. Wil je een snelle actie vastleggen? Dan lukt je dat met de speciale 4K frame grab-optie. Hiermee kun je een 8.8 megapixel foto uit je 4K-video halen.

Prijs

De 5D Mark IV is een waardige opvolger in de 5D-lijn. Met deze spiegelreflex kun je alles filmen en fotograferen. De camera is zeer geschikt voor portretten, landschappen, sport en diverse soorten video’s. De forse aanschafprijs kan een minpunt zijn, maar als dat geen probleem voor je is, zul je geen spijt krijgen van je aanschaf.

Conclusie

De Mark IV is een complete camera voor beginners en gevorderden. Dit toestel beschikt over veel specificaties. Zo is de camera onder meer voorzien van wifi, GPS en NFC. Kortom; deze Mark IV van Canon is zijn prijs meer dan waard!

BESTE SPIEGELREFLEXCAMERA VOOR FILMEN

1. Canon EOS-1DX Mark II

De Canon EOS-1DX Mark II valt dit jaar onder de beste spiegelreflexcamera voor filmen

Canon EOS-1DX Mark II
Bekijk aanbieding

Sensor: Full-frame CMOS | Megapixels: 20.2MP | Autofocus: 61-point AF, 41 cross-type | Screen type: 3.2-inch, 1,620,000 dots | Maximum continuous shooting speed: 14fps | Movies: 4K | User level: Expert

Voordelen:

– Incredible response
– Very strong AF tracking

Nadelen:

– Touchscreen control could be better
– Only a small MP increase over Mark I

Kwaliteit

De Canon EOS-1DX Mark II is door ons verkozen tot de beste spiegelreflexcamera voor filmen. En dat is natuurlijk niet voor niets! De 1DX Mark II is extreem snel en biedt een extreem goede beeldkwaliteit. Hiermee maak jij dan ook prachtige video’s van een hoge kwaliteit.

Snelheid

De 1DX Mark II is uitgerust met 2 Digic 6+ beeldprocessoren. Die zorgen voor een hoge prestatie van de camera bij 4K-videografie. Met deze Canon maak jij 4K-video-opnamen met 60 beelden per seconde en Full HD-video’s met 120 Fps. De video’s leg je vast op een CFast-geheugenkaart. Hiermee kun je een ongekende hoeveelheid films vastleggen in korte tijd.

Prijs

Zelfs bij weinig licht biedt de EOS-1DX Mark II camera je altijd uitstekende videoprestaties. Bovendien beschikt dit toestel over een HDMI-uitgang voor Full HD-video, waarmee videobewerking met weinig kwaliteitsverlies mogelijk is. Verder kun je video’s als MP4 opslaan. De prijs is wat hoog, maar dankzij de vele mogelijkheden krijg je absoluut geen spijt van je aankoop.

Conclusie

Ben jij op zoek naar een spiegelreflexcamera om professionele video’s en vlogs mee te maken? Dan is de Canon EOS-1DX Mark II een aanrader. Met deze camera is het vrij eenvoudig om video’s van hoge kwaliteit te schieten die er natuurlijk uitzien.

 

Samenvatting
Datum
Product
Beste spiegelreflexcamera voor filmen
Beoordeling
51star1star1star1star1star