Beste Spiegelreflexcamera 2019: Welke DSLR kopen?

Vind hier de Top 5 beste spiegelreflexcamera van 2019

Een spiegelreflexcamera kopen uit de top 5? Lees een review van spiegelreflexcamera’s met de beste prijs-kwaliteit!

Waar is de tijd dat je een filmrolletje in je camera moest aanbrengen? Het was altijd spannend als je naar de fotoshop ging om je ontwikkelde foto’s af te halen: waren je kiekjes gelukt of niet? Die tijden liggen definitief achter ons.

Met de digitale camera zien we onmiddellijk het resultaat. Van ontwikkelen is geen sprake meer, en foto’s afdrukken hoeft eigenlijk ook niet meer. Op je smartphone of tablet kun je al je foto’s bekijken die je in de cloud hebt opgeslagen. Je kunt ze ook doorsturen naar je vrienden of op je Facebookpagina plaatsen. Eén ding blijf je echter nodig hebben: een goede camera! Zoek je de beste spiegelreflexcamera van 2019, met een digitale spiegelreflexcamera heb je tegenwoordig ongekende mogelijkheden, hieronder worden een aantal modellen besproken die mogelijk tot de beste spiegelreflexcamera’s behoren.

BONUS: Download deze Gratis PDF Checklist met 5 nuttige tips die jou helpt een goede keuze te maken voordat je een spiegelreflexcamera koopt.


Ga direct naar: beste spiegelreflexcamera 2019 | beste spiegelreflexcamera tot 500 euro | beste spiegelreflexcamera voor beginners | beste spiegelreflexcamera prijs/kwaliteit

TOP 5 BESTE SPIEGELREFLEXCAMERA 2019

Wat wordt de beste spiegelreflexcamera 2019?

We stellen hieronder een vijftal hoogwaardige camera’s voor die een nominatie voor de beste spiegelreflexcamera 2019 zeker verdienen. Bekijk de uitgebreide mogelijkheden die deze moderne state-of-the-art camera’s bieden.


BESTE SPIEGELREFLEXCAMERA TOT 500 EURO

Canon EOS 700D review

5. Canon EOS 700D

Canon’s eerste touchscreen spiegelreflexcamera krijgt een upgrade

Sensor: APS-C CMOS | Resolutie: 18 megapixels | Autofocus: 9 punten | Scherm: 3 inch | Fotografeersnelheid: 5 frames per seconde | Filmopnamen: Full HD (1920 x 1080 pixels bij 30, 25 of 24 beelden per seconde)

VOORDELEN:
 • Handig touchscreen dat in elke positie kan gezet worden
 • Snel genoeg voor sport- of natuurfotografie

NADELEN:
 • Geen wifi aanwezig
 • Autofocus wat langzamer in liveview modus

Een topmodel voor instappers

De EOS 700D (ook wel bekend als de Rebel T5i) is de opvolger van de EOS 650D en heeft ten opzichte van zijn voorganger een aantal kleinere aanpassingen ondergaan. De EOS 700D is uitgerust met een EF-S 18-55 mm kitlens. Met vijf beelden per seconde is de camera snel genoeg voor sportopnamen of natuurfotografie. De camera kan gebruikt worden voor Full HD-filmopnamen. Voor instappers is deze spiegelreflexcamera van Canon een uitstekende keuze.

De hybride CMOS-sensor

De EOS 700D heeft een APS-C CMOS-beeldsensor onder de motorkap, die 18 megapixels bevat. De cropfactor bedraagt 1,6. Het is een hybride sensor, die negen kruistype autofocuspunten bevat. Snel bewegende voorwerpen vormen geen probleem voor het autofocussysteem, dat gebruikmaakt van fasedetectie.

Prestaties bij weinig licht

Het ISO-gevoeligheidsbereik gaat van ISO 100 tot 12800, en is uitbreidbaar tot ISO 25600. Hiermee kun je met deze camera zelfs in slechte lichtomstandigheden zonder flits uitmuntende foto’s maken.

Opnamesnelheid

Je kunt met de EOS 700D een serieopname maken tot 22 beelden met een opnamesnelheid van 5 beelden per seconde. Het autofocussysteem zorgt voor continue scherpstelling, ook bij snelle bewegingen van het voorwerp.

Het beeldscherm en de zoeker

De Canon EOS 700D beschikt op zijn achterzijde over een LCD-scherm dat draaibaar en kantelbaar is. Het scherm bevat 1 040 000 beeldpunten. Je kunt het scherm in een zodanige positie zetten dat het steeds goed leesbaar is, ook bij sterke lichtinval. De zoeker toont 95 procent van het beeld met een vergroting van 0,85.

Filmen met de EOS 700D

De 700D is geschikt voor filmopnamen in Full HD-resolutie (1920 x 1080 pixels bij 30 beelden per seconde). Het Hybrid AF-systeem zorgt ervoor dat er ook tijdens filmopnamen met liveview een voortdurende scherpstelling gebeurt.

Connectiviteit en batterij

Deze camera biedt een high speed USB-poort, een HDMI-mini-aansluiting en een aansluiting voor een externe microfoon. De ingebouwde batterij is een Li-ion LP-E8-accu met een capaciteit van 1120 mAh.

Lees meer over de beste Spiegelreflexcamera tot 500 euro


BESTE SPIEGELREFLEXCAMERA VOOR BEGINNERS

Nikon D3300 review

4. Nikon D3300

De Nikon D3300 is nog steeds de onverslagen spiegelreflexcamera voor beginners

Sensor: APS-C CMOS | Resolutie: 24,2 megapixels | Autofocus: 11 punten | Scherm: 3 inch | Fotografeersnelheid: 5 frames per seconde | Filmopnamen: Full HD-video’s (1080p)

Laatste update was op: 18 januari 2019, 10:06 am
VOORDELEN:
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Lichte en kleine camera, die zeer stabiel kan gehouden worden

NADELEN:
 • Beperkte mogelijkheden van de autofocus
 • Standaard geen wifi aanwezig

Een kleine en lichte DSLR

De Nikon D3300 is zeer geschikt als instapmodel voor amateurfotografen die een eerste ervaring willen opdoen met spiegelreflexcamera’s. Het model is klein en licht, en bezit bovendien een hulpstand die stapsgewijze instructies biedt.

De APS-C CMOS-sensor

Nikon heeft de D3300 uitgerust met een sensor van CMOS-technologie en een resolutie van 24,2 megapixels. De afmetingen van de sensor bedragen 15,6 x 23,5 mm; de cropfactor is 1,5. De autofocus gebeurt met behulp van 11 scherpstelpunten. De scherpstelling blijkt voldoende snel om ook bewegende beelden scherp op een foto vast te leggen. De D3300 heeft een ISO-bereik van 100 tot 12800, wat kan uitgebreid worden tot 25600. De beeldprocessor van de D3300 kan vijf beelden per seconde aan.

Het objectief

De D3300 wordt standaard geleverd met een 18-55 mm objectief. Deze lens heeft een telescopisch design. Het voordeel hiervan is dat de lens 3 cm korter is als deze niet wordt gebruikt, en dus minder plaats inneemt in je cameratas.

Connectiviteit

Deze camera beschikt standaard niet over wifi. Het is wel mogelijk om een optionele draadloze adapter aan te schaffen, waarmee je genomen foto’s kunt uploaden op een smartphone, tablet of laptop. De camera bezit verder een high speed USB-aansluiting, een video-uitgang en een HDMI-mini-aansluiting.

De vormgeving, het scherm en de zoeker

Handig aan de D3300 is de stevige grip aan de rechterzijde van het toestel, waarmee je de camera zeer stabiel in de hand kunt houden. Het LCD-scherm heeft een diagonaal van 3 inch en een resolutie van 921 000 beeldpunten. Als je dat wenst, kun je hiermee even gemakkelijk foto’s nemen als met een compactcamera. Als je door de zoeker kijkt, kun je van snel bewegende beelden perfect getimede foto’s maken.

Lees meer over de beste Spiegelreflexcamera voor beginners


BESTE SPIEGELREFLEXCAMERA PRIJS/KWALITEIT

Canon EOS Rebel 750D / T6i review

3. Canon EOS Rebel 750D

Een van de beste spiegelreflexcamera’s van dit moment

Sensor: APS-C CMOS | Resolutie: 24,2 megapixels | Autofocus: 19 punten | Scherm: 3 inch | Fotografeersnelheid: 5 beelden per seconde | Filmopnamen: Full HD-video’s (720p bij 60 bps of 1080p bij 30 bps)

Laatste update was op: 18 januari 2019, 10:06 am
VOORDELEN:
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Wifi aanwezig

NADELEN:
 • Moeilijke automatische scherpstelling op bewegende voorwerpen in liveview
 • Batterij relatief snel uitgeput in vergelijking met andere camera’s

Zeer geschikt toestel uit de middenklasse

Wie op zoek is naar een kwalitatief zeer goede spiegelreflexcamera die niet tot de high-end apparaten hoeft te behoren, maakt met de Canon EOS Rebel 750D / T6i een goede keuze. Met zijn 24,2 megapixels beeldsensor levert de camera een zeer goede opnamekwaliteit, ook in omstandigheden met weinig licht. De camera is voorzien van de standaard Canon EF-S montagemogelijkheid voor objectieven.

De APS-C beeldsensor

Nieuw in deze camera is de APS-C beeldsensor van CMOS-technologie, die 24,2 megapixels aan boord heeft. De sensor heeft afmetingen van 22.3 x 14.9 mm en de cropfactor bedraagt 1,6.

Scherpstelling

De automatische scherpstelling gebeurt aan de hand van de Canon Hybrid CMOS AF III-techniek. Deze techniek gebruikt verticale lijnsensoren in de beeldsensor om detectie van faseverschillen uit te voeren, waarmee een snelle autofocus bereikt kan worden. Dit is vooral van belang bij liveview-fotografie en bij filmopnamen. De scherpstelling gebeurt aan de hand van 19 punten.

Prestaties in verschillende lichtomstandigheden

De T6i heeft een lichtgevoeligheid in de range van ISO 100 tot ISO 12800, wat uitgebreid kan worden tot ISO 25600. De camera beschikt over een ingebouwde pop-up flash, met een bereik van 12 meter bij ISO 100.

Het scherm en de zoeker

Het scherm van de T6i is een 3 inch LCD-scherm dat kan opengeklapt worden. Het display heeft een resolutie van 1,04 megapixels. Met dit touchscreen kun je het menu bedienen, foto’s nemen en filmopnamen bekijken. De zoeker toont 95 procent van het beeld en vergroot het beeld 0,82x.

Connectiviteit

De camera beschikt over een A/V-uitgang, een HDMI-mini-aansluiting, een aansluiting voor een externe microfoon en voor een bedrade afstandsbediening. Een USB 2.0-aansluiting is eveneens aanwezig. Belangrijk is bovendien de ingebouwde wifiverbinding, compatibel met IEEE 802.11b/g/n. Ook NFC kan gebruikt worden. Met deze camera kun je dus draadloos opnamen versturen naar je smartphone of laptop.

Geheugenkaarten en batterij

De T6i kan werken met geheugenkaartjes van het type SD, SDHC of SDXC. De batterij is een LP-E17 Li-ion-accu, waarmee je volgens Canon 440 opnamen kunt maken als je de optische zoeker gebruikt. Maak je constant gebruik van liveview via het display, dan kun je 180 opnamen maken alvorens de batterij uitgeput is.

Lees de volledige review: Canon EOS Rebel 750D – T6i


BESTE NIKON SPIEGELREFLEXCAMERA

Nikon D500 review

2. Nikon D500

Het heeft misschien een kleinere body en sensor dan de D5, maar de D500 heeft veel gemeen met Nikon’s nieuwste hoogwaardige camera

Sensor: APS-C CMOS | Resolutie: 21,51 megapixels | Autofocus: 153 punten | Scherm: 3,2 inch | Fotografeersnelheid: 10 beelden per seconde | Filmopnamen: 4K (30p, 25p, 24p) en Full HD (60p, 50p)

VOORDELEN:
 • Zeer hoge opnamesnelheid
 • Excellente autofocuseigenschappen en prestaties bij weinig licht

NADELEN:
 • Geen ingebouwde flash
 • Sets van camerainstellingen kunnen niet gemakkelijk terug opgeroepen worden

Laatste update was op: 18 januari 2019, 10:06 am

De beste Nikon-spiegelreflexcamera van 2019?

De Nikon 500 is het kleinere broertje van de Nikon D5, een full frame high-end spiegelreflexcamera van Nikon. Met de Nikon D500 haal je een camera in huis die voldoet aan vrijwel alle verwachtingen. Het is één van de beste spiegelreflexcamera’s van Nikon voor het fotograferen van sportactiviteiten, met een opnamesnelheid van 10 beelden per seconde. De camera heeft geen moeite met het flikkeren van verlichtingslampen in sporthallen en schiet ruisarme foto’s in slechte lichtomstandigheden.

Wat zit er onder de motorkap?

De beeldsensor in het Nikon DX-formaat (APS-C) heeft afmetingen van 23,5 mm x 15,7 mm en is vervaardigd met CMOS-technologie. De sensor bevat 21,51 miljoen pixels. De RGB-meetsensor van 180 K-pixels maakt het mogelijk om details zeer accuraat in beeld te brengen.

Excellent bij moeilijke lichtomstandigheden

Het ISO-bereik van de camera gaat van 100 tot 51000. Dit bereik is uitbreidbaar tot ISO 50 en ISO 1 640 000. Dit zeer hoge ISO-bereik maakt het mogelijk om met deze camera scherpe kleurenfoto’s zonder flits te maken in de slechtst denkbare lichtomstandigheden. De Nikon D500 kan daarom ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld bewakings- of beveiligingsdoeleinden.

Autofocusmogelijkheden

De D500 is uitgerust met hetzelfde AF-systeem als grotere broer D5. Zelfs in bijna volledige duisternis is scherpstellen geen probleem. Het toegepaste AF-systeem maakt gebruik van maar liefst 153 scherpstelpunten en 99 sensoren in kruisvorm.

Ongekende opnamesnelheden

De D500 is in staat om maar liefst 10 beelden per seconde te verwerken. Een nieuwe AF-ASIC-processor heeft voldoende rekenkracht om te zorgen voor automatische scherpstelling tijdens snelle reeksopnamen. De buffer is in staat om 200 raw-opnamen van een reeks op te slaan. De camera is voorzien van sleuven voor XQD-kaarten en voor SD UHS II-kaarten. Hierdoor kun je snel de opnamen in de buffer op een geheugenkaart opslaan, zodat de camera klaar is voor een volgende serieopname.

De verbindingsmogelijkheden van de D500

Deze camera beschikt over wifi die compatibel is met IEEE 802.11b/g. Ook Bluetooth-communicatie is mogelijk. De D500 heeft aansluitingen voor USB 3.0, C-HDMI en audio in/uit.

Hoogwaardige filmopnamen in 4K/UHD

De D500 is de eerste Nikon-camera van DX-formaat die 4K of Ultra HD (UHD)-filmopnamen kan maken. Je kunt met de D500 4K-films maken met 30, 25 of 24 beelden per seconde, en dit gedurende maximaal 29 minuten en 59 seconden. Full HD-video is ook mogelijk met een snelheid van 50 of 60 beelden per seconde.

Het scherm en de batterij

De D500 is uitgerust met een LCD-scherm met een diagonaal van 3,2 inch en 2 359 000 beeldpunten. De gebruikte batterij is een EN-EL15 Li-ion-accu.

Lees de volledige review: Nikon D500


BESTE SPIEGELREFLEXCAMERA 2019

Canon EOS 5D Mark IV review

1. Canon EOS 5D Mark IV

Hoog prestatievermogen voor een prijs

Sensor: full frame CMOS | Resolutie: 30,4 megapixels | Autofocus: 61 punten, 41 kruislings gevoelig | Scherm: 3,2 inch touchscreen | Fotografeersnelheid: 7 beelden per seconde | Filmopnamen: 4K

VOORDELEN:
 • Zeer goede autofocus-eigenschappen
 • Veel mogelijkheden tot beeldverwerking

NADELEN:
 • 4 K-videomogelijkheden redelijk beperkt
 • Prijzig toestel

Laatste update was op: 18 januari 2019, 10:06 am

Full frame-beeldsensor met Dual Pixel

Canon heeft zijn nieuwe camera EOS 5D Mark IV uitgerust met een CMOS-beeldsensor van het full frame-type. De afmetingen van de beeldsensor bedragen 36.0 mm x 24.0 mm. De resolutie van de sensor bedraagt 30,4 megapixels. De 30,4 megapixels van de beeldsensor bestaan uit twee lichtdioden, die gezamenlijk of afzonderlijk gebruikt kunnen worden. De diodes zijn ten opzichte van elkaar in geringe mate verschoven. Deze dual pixel-techniek wordt door Canon al langer toegepast om een snelle autofocus mogelijk te maken. De 5D Mark IV is echter de eerste camera van Canon waarbij het mogelijk is om de lichtdioden afzonderlijk te gebruiken.

Lichtgevoeligheid

De sensor heeft een lichtgevoeligheid van ISO 100 tot 32.000, uit te breiden naar ISO 50 – ISO 104 200. Opnamesnelheid en opslag van gegevens De maximale opnamesnelheid van de 5D Mark IV bedraagt 7 beelden per seconde. In het buffergeheugen kunnen 21 raw-bestanden geplaatst worden. Op maximale snelheid fotograferen tot de geheugenkaart vol is, is mogelijk als men in jpg-formaat foto’s neemt.

Filmen met de 5D Mark IV

De Canon 5D Mark IV beschikt over een 4K-filmfunctie. Filmen kan men tegen 30, 25 en 24 frames per seconde. De beschikbare resolutie bij het filmen is 4096 x 2160 pixels. Elk frame van de opname kan als een foto met een resolutie van 8,8 megapixels opgeslagen worden als een jpg-bestand op een geheugenkaart.

Connectiviteit

Deze geavanceerde camera beschikt over wifi en NFC (near field communication). Je maakt moeiteloos verbinding met je laptop, tablet of smartphone. Met de Canon Camera Connect-app kun je het fototoestel wireless bedienen vanaf je smartphone. De camera heeft bovendien een USB 3.0-aansluiting.

Lees de volledige review: Canon EOS 5D Mark IV

Wat is een spiegelreflexcamera?

Een digitale spiegelreflexcamera wordt ook wel een DSLR genoemd: een Digital Single Lens Reflex. Bij een spiegelreflexcamera kijk je via een zoeker door de lens naar het te fotograferen object. Je fotografeert dus wat je werkelijk ziet in de zoeker, zonder beeldverschuiving of parallaxfouten. Om via de zoeker door de lens van het toestel te kunnen kijken, heeft men inwendig een spiegel aangebracht. Deze spiegel reflecteert het beeld dat door de lens gevormd wordt, naar de zoeker. De spiegel klapt weg als men een foto neemt. Hierdoor valt het beeld op een fotogevoelige sensor, die de beeldinformatie digitaliseert. De digitale beeldinformatie wordt vervolgens in een geheugen van de camera opgeslagen.

Een spiegelreflexcamera kopen

Als je een spiegelreflexcamera wilt kopen, zijn er een aantal zaken waar je best wat aandacht aan besteedt. We zetten hieronder de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

1. De beeldsensor

De resolutie van de beeldsensor wordt weergegeven in een aantal megapixels. Over het algemeen kan men stellen dat hoe hoger de resolutie en hoe groter de beeldsensor zijn, hoe beter de kwaliteit van de foto is. Er bestaan 2 formaten sensoren: de full frame-sensor en de APS-C sensor. De APS-C sensor is 1,5 of 1,6 keer kleiner, waardoor je een beeld krijgt dat 1,5 of 1,6 keer meer ingezoomd is.

2. De autofocuseigenschappen

Het automatisch scherpstellen (autofocus) is heel belangrijk bij het nemen van een foto, zeker als je snel bewegende voorwerpen wilt fotograferen. Autofocus (AF) is mogelijk door een verplaatsbaar lenselement dat zich in het objectiefbevindt. De verplaatsing van dit lenselement wordt aangestuurd door het AF-systeem van de camera. Het AF-systeem kan vaststellen dat een beeld scherp is door middel van fasedetectie, contrastdetectie of een combinatie van beide. Bij fasedetectie wordt gecontroleerd of twee beelden van het te fotograferen voorwerp, dat op kruisgewijze geplaatste sensoren valt, “in fase” zijn. Het scherpstellen gebeurt bij dit systeem snel. Bij contrastdetectie analyseert de beeldsensor het contrast van het beeld. Het verplaatsbaar lenselement wordt verschoven totdat een maximaal contrast is bereikt. Deze manier van scherpstellen gaat langzamer, maar is zeer accuraat. Bij hybride AF-systemen worden de voordelen van beide technieken gecombineerd.

3. Lichtgevoeligheid

Bij digitale camera’s kun je de lichtgevoeligheid van de sensor instellen. De ISO-waarde geeft aan in welke mate de sensor reageert op het licht dat door de lens op de sensor valt. Door een hogere ISO-waarde in te stellen, maak je de sensor lichtgevoeliger. Dit heeft op zijn beurt een invloed op de in te stellen sluitertijd (kan korter worden bij hogere ISO) en de instelling van het diafragma (kan kleiner worden bij hogere ISO). Nadeel van een hogere ISO-instelling is meer ruis op de foto.

4. Beschikbare objectieven

Voor spiegelreflexcamera’s is een hele reeks objectieven beschikbaar. Welk objectief je kiest, is afhankelijk van wat je wilt fotograferen. Het formaat van de sensor (full frame of APS-C) speelt eveneens een rol. Een zoomobjectief is handig als je van tevoren niet weet in welke omstandigheden je moet fotograferen. Een objectief met een vaste brandpuntsafstand is echter kleiner en lichter.

5. Connectiviteit

Tegenwoordig is het ook van belang hoe snel je de genomen foto’s op je laptop, smartphone of tablet kunt overzetten. Een moderne high-end spiegelreflexcamera met wifi stelt je in staat om draadloos foto’s en films door te sturen naar een mobiel toestel of naar de cloud.

Spiegelreflexcamera vergelijkingstabel

Beste spiegelreflexcamera voor beginners 2019

Een spiegelreflexcamera kopen? Toegegeven, een goede camera is niet goedkoop. Ben je als amateurfotograaf stilaan toe aan een betere camera, dan is de Canon EOS 700D een zeer geschikt toestel. In de prijsklasse tot ongeveer 500 euro bezit je dan een camera waarmee je prachtige foto’s en films kunt maken. Ook de Nikon D3300 is op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding een verstandige keuze voor een beginnende amateurfotograaf. Als je wat meer euro’s te besteden hebt, zou je de aanschaf van de Canon EOS Rebel T6i/750D kunnen overwegen. Hiermee bekom je een camera die nog wat meer mogelijkheden biedt (waaronder wifi) en voor semiprofessionele toepassingen uiterst geschikt is.

Uit de wereldwijde top tien van de spiegelreflexcamera’s

De Nikon D500 en de Canon EOS 5D Mark IV zijn ongetwijfeld modellen die behoren tot de spiegelreflexcamera top tien. Bedoeld voor semiprofessioneel en professioneel gebruik, kunnen deze camera’s zowat alles aan. Automatisch scherpstellen bij snel bewegende voorwerpen, fotograferen en filmen bij zeer slechte lichtomstandigheden, uitgebreide serieopnames maken: het is met deze camera’s allemaal mogelijk.

De beste spiegelreflex 2019: de keuze is aan u

De hierboven beschreven modellen behoren allemaal tot de betere klasse van camera’s, en sommige horen zonder meer thuis in de spiegelreflexcamera top tien. Het prijskaartje is natuurlijk evenredig. Voor beginnende amateurs die hun eerste stappen zetten op het gebied van de betere digitale fotografie, zijn de topmodellen waarschijnlijk niet weggelegd. Er bestaan echter instapmodellen die heel wat minder prijzig zijn, waarvan hierboven enkele modellen werden besproken. Je vindt soms ook heel goede spiegelreflexcamera’s in de aanbieding, en een spiegelreflexcamera tweedehands kopen blijft natuurlijk ook een mogelijkheid. Welk type voor jou de beste spiegelreflexcamera 2019 wordt, hangt af van je eigen verwachtingen en je budget. Eén ding staat echter vast. Met elke camera uit de bovenstaande lijst kun je zelfs in de moeilijkste omstandigheden ongeëvenaarde foto’s en films maken, of je nu “professional” bent of amateur!

8.5 Total Score
Oordeel

Spadabble heeft voor jou de 5 beste spiegelreflexcamera's vergeleken zodat je de beste spiegelreflexcamera van 2019 niet alleen kunt kiezen op basis van specificaties, maar ook op fotokwaliteit, snelheid en prijs.

User Rating: 4.27 (15 votes)

Spadabble

Gratis Download: Download deze PDF Checklist met 5 nuttige tips voordat je een spiegelreflexcamera koopt.

Sla het PDF document gemakkelijk op of print voor dagelijks gebruik