Beste Spiegelreflexcamera 2016

Vergelijk de beste spiegelreflexcamera’s van 2016

beste spiegelreflexcamera 2016Zoek je de beste spiegelreflexcamera van 2016? Dan helpen wij je graag op weg. Spiegelreflexcamera’s, ook wel DSLR (Digital Single Lens Reflex) genoemd, zijn de meest betrouwbare en consistente digitale camera’s van dit moment. De snelle autofocus en de grote sensoren zorgen ervoor dat je topkwaliteit krijgt. Daarnaast beschikt elke digitale camera over een verwisselbare lens. Dit is een absolute musthave voor veel fotografen. Hiermee kunnen ze direct zien hoe een object eruitziet, voordat ze een foto maken. Bekende merken en fabrikanten, zoals Nikon en Canon EOS brengen al meer dan tien jaar lang DSLR’s uit en daarvoor de analoge SLR voorganger. Hierdoor hebben een Canon spiegelreflex en een Nikon spiegelreflex een ruim aanbod van lenzen, flitsers en andere accessoires.

Entry Level DSLR’s, oftewel een spiegelreflexcamera voor beginners, leveren over het algemeen goedkopere instapmodellen, dan bijvoorbeeld de uitgebreidere, gelijkwaardige spiegelloze of
bridgecamera opties.

Enkele belangrijke functies van een spiegelreflexcamera

  • De ISO verhoogt sensorgevoeligheid van de fotocamera voor licht, maar verhoogt ook de hoeveelheid van digitale ruis.
  • Eén van de belangrijkste eigenschappen van een spiegelreflexcamera is de mogelijkheid om HD video op te nemen met full 1080 p resolutie, bekijk in onze top 10 de beste spiegelreflexcamera voor hd filmen.
  • Als je een DSLR aanschaft is het belangrijk om te kijken of de camera meerdere lenzen ondersteunt.
  • Een geavanceerd Autofocus Systeem gecombineerd met een beeldsensor betekent dat de camera op een object blijft gericht, zelfs als de lichtomstandigheden niet optimaal zijn.

De Beste Camera kiezen

Digitale spiegelreflexcamera’s bieden de meest krachtige en betrouwbare (en kostbare) professionele modellen die in sommige gevallen letterlijk klaar zijn voor de strijd. Tussen het ruime aanbod van spiegelreflexcamera’s zit een grote variëteit van modellen. Voor elk budget en voor elk type fotograaf is er wel een geschikte camera verkrijgbaar. DSLR camera’s hebben verwisselbare optische lenzen om een andere kijk op de wereld te geven.

 

Dankzij deze variëteit in lenzen kan iedere hobbyfotograaf rustig beginnen en zijn vaardigheden steeds verder uitbreiden. Zo verzamelt deze vanzelf een uitgebreid aanbod van lenzen die meer variatie geven, scherper zijn en zorgen voor professionelere foto’s. Daarnaast voegt een DSLR een makkelijk bedienbare zoom en nauwkeurige focus toe, veel meer dan vele compact camera’s. De spiegelreflexcamera’s moeten niet verward worden met de nieuwere systeemcamera’s die ook steeds vaker in de winkels liggen. Deze systeemcamera’s lijken een beetje op compact camera’s. Net als spiegelreflexcamera’s hebben de meeste systeemcamera’s ook vervangbare lenzen (uitzonderingen nagelaten). Ben je toch meer geïnteresseerd in de kleinere en meer compacte camera, dan in de grotere spiegelreflexcamera? Bekijk dan onze top 10 beste compact camera van 2016 waarin wij de belangrijkste eigenschappen en voordelen bespreken over deze compact camera.

Een DSLR voor elk type fotograaf

Als je op zoek bent naar een goede digitale camera en de opties goed wilt afwegen, dan heb je veel aan onze Top 10 Beste Spiegelreflexcamera 2016. Ook als je meer wilt lezen over de vernieuwingen van de diverse camera’s of meer wilt weten over de professionele specificaties, is het de moeite waard om deze top 10 nader te bekijken. Hierin hebben wij een lijst van de beste spiegelreflexcamera’s van 2016 voor jou op een rijtje gezet en onderverdeeld in enkele categorieën. Zo helpen wij jou op weg om een weloverwogen keuze te maken.

Wil je graag een DSLR camera kopen, maar weet je niet goed welke digitale camera nu bij jou past? Dan ben je hier, bij Spadabble, helemaal op de juiste plek. In onze top 10 lees je de reviews over de camera’s met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en de meest populaire spiegelreflexcamera’s van dit moment.

[optinform]

ONZE BEOORDELINGSCRITERIA

Gebruiksvriendelijkheid

We beoordelen de handzaamheid van de beste spiegelreflexcamera’s; je wilt ze gemakkelijk kunnen meenemen.

Technische specificaties

We beoordelen de DSLR’s op technische specificaties zoals Autofocus, ISO bereik, en Full HD video.

Prijs

Wat zijn de prijsverschillen tussen DSLR’s? Zowel budget als professioneel? We geven onze mening.

ONZE AANRADERS
Canon EOS 100D
Canon EOS 100D

#6
Beste Spiegelreflexcamera Prijs/Kwaliteit

★★★★☆
Nikon D3300
Nikon D3300

#3
Beste Spiegelreflex voor beginners

★★★★☆
Canon EOS 70D
Canon EOS 70D

#1
Beste Spiegelreflexcamera 2016

★★★★★
TOP 10 BESTE SPIEGELREFLEXCAMERA 2016
10: Nikon D610
10: Nikon D610

Op de tiende plaats hebben we de Nikon D610. Deze opvolger van de D600 bevat een nieuw ontworpen sluitermechanisme, waarmee het dust-and-oil spot voorgoed is verwijderd. Verder beschikt de nieuwe D610 over dezelfde, misschien nog wel betere kwaliteit als de D600. Zo is deze de betaalbare full-frame spiegelreflex prijs blijven behouden. Net als de uitstekende beeldkwaliteit, goede ergonomie en de bediening met robuuste set. Met slechts een paar kleine upgrades, zoals bijna 6 foto’s per seconde, een continue opname, een Quiet Continuous modus en een getweakte Auto White Balance, lijkt de D610 niet een grote stap vooruit van de D600. De D610 is een goede aanbeveling voor fotografen die in het bezit willen zijn van een relatief goedkope full frame camera.

9: Nikon D810
9: Nikon D810

De negende plaats is voor de Nikon D810. Deze uitstekende, goed afgeronde camera, is in staat om prachtige plaatjes te schieten in allerlei omstandigheden. Dit komt vooral door de gevoelige 36,3 Megapixel CMOS Sensor. Hiermee kun je zeer gedetailleerde en scherpe beelden vastleggen. Dankzij de geavanceerde sensor, is de camera vooral geschikt voor landschap-, stilleven-, en macrofotografie. Het autofocus systeem en de ruisbeheersing zorgen ervoor dat deze spiegelreflex ook in staat is om actie of beweging vast te leggen, zoals sportbeelden en wildleven. Tijdens het bijwonen van een sportwedstrijd kun je de beelden dan ook uitstekend vastleggen. Dankzij deze vele mogelijkheden is dit een prima spiegelreflexcamera voor beginners.

8: Canon EOS 7D Mark II
8: Canon EOS 7D Mark II

En op de achtste plaats, staat de Canon EOS 7D Mark II. Deze veelzijdige camera is vooral populair bij gevorderde, enthousiaste fotograferen. Dankzij de vele functies, kan de Mark II gebruikt worden bij verschillende omstandigheden en objecten. Zo kan deze Canon spiegelreflex ook in zwaardere weersomstandigheden gebruikt worden, meer dan de andere huidige DSLR’s met uitzondering van de EOS-1DX. Het unieke 65 punts Autofocus Systeem en de Dual Pixel CMOS-AF-technologie, zorgen voor een snelle scherpstelling. Hierdoor worden bewegende objecten altijd scherp weergegeven. Dit is ook het geval als ze uit de richting van de camera verdwijnen. Het meetsysteem van 150.000 pixels RGB en infrarood sensor is zeer capabel en levert correct belichte plaatjes in een breed scala aan omstandigheden. De Canon EOS 7D Mark II is voor de echte professionele fotograaf.

7: Nikon D750
7: Nikon D750

De Nikon D750 is een zeer capabele high-end 24,3 Megapixel spiegelreflexcamera, welke zich met recht onderscheidt van de bestaande D610 en D810. De Nikon D750 behoort tot een van de meest aansprekende modellen in deze productenlijn en is zeer geschikt voor fotografie en videografie die Full HD 1080p ondersteunt. Nikon is erg voorzichtig (geweest) met het kiezen van de eigenschappen, waarbij is gekeken naar de functies van beide modellen die deze unieke spiegelreflex zonder twijfel Nikons’ meest vooruitstrevende full frame van dit moment maken. De videospecificaties zijn beter dan die van de D610 en de D810. Een ander groot pluspunt is, dat deze lichter is dan de D610 en kleiner dan zijn opvolger. Een ander pluspunt van de D750 is dat deze camera over een ingebouwde Wi-Fi connectiviteit beschikt.

6. Canon EOS 100D
6. Canon EOS 100D

Aangezien de Canon EOS 100D uniek is in zijn eigen soort, behoort deze zeker thuis in de spiegelreflexcamera test. Het is de meest compacte camera van dit moment. Dit is dan ook een van de grootste redenen om deze DSLR te kopen. Deze neemt minder ruimte in, terwijl de kwaliteit hetzelfde is als zijn voorganger de EOS 700D. Zo beschikt de goede spiegelreflexcamera over een 18 megapixel sensor met weinig ruis. Daarnaast heeft dit technologische miniwonder ook nog eens een zeer betaalbaar prijskaartje van onder de 400 euro. Dankzij de vele functies en de prijs, is deze Canon 100D de beste reflexcamera qua prijs/kwaliteit. Deze goedkope spiegelreflexcamera is dan ook een echte aanrader voor beginners.

5: Canon EOS 6D
5: Canon EOS 6D

Met de EOS 6D heeft Canon een kleinere, lichtere en minder dure full-frame digitale spiegelreflexcamera op de markt gebracht. De EOS 6D beschikt over een capaciteit van 20,2 megapixel en een krachtige DIGIC 5+ beeldprocessor. Op veel gebieden is de 6D vergelijkbaar met een mini 5D Mark III. Echter, de 6D is minder robuust en het 11 punts autofocus puntensysteem is nogal basic, maar als je dat minder belangrijk vindt, is de Canon 6D een fantastisch responsieve DSLR. Deze beschikt over alle functies die een fullframe spiegelreflex biedt in een klein comfortabele body. Daarnaast beschikt de 6D over vele extra functies, zoals ingebouwde Wi-Fi en GPS, waarmee de locatie kan worden vastgelegd en Full HD video. Dankzij de vele functies en de fijne body behoort de Canon EOS 6D zeker in het rijtje thuis van de beste spiegelreflexcamera 2016.

4: Nikon D7100
4: Nikon D7100

Op nummer vier in deze top 10 staat de Nikon D7100. Door het vergroten van de resolutie naar een 24.1 megapixel CMOS sensor en het verwijderen van de optische laagdoorlaatfilter om meer details vast te leggen, levert de Nikon D7100 de beste beeldkwaliteit die we ooit gezien hebben in een Nikon APS C-Type spiegelreflexcamera. Andere toevoegingen zijn de 51 autofocuspunten, een 1080 HD video recording met fulltime AF en een handige 1.3x crop modus, welke het camerabereik vergroot. Dankzij de vele professionele eigenschappen, is de Nikon D7100 een zeer professionele spiegelreflexcamera voor fotografen die hun werk serieus nemen en daarom staat deze spiegelreflexcamera op de vierde plaats van de top 10 beste spiegelreflexcamera 2016.

3: Nikon D3300
3: Nikon D3300

We zijn beland in de top 3 van de Beste Spiegelreflexcamera’s van 2016. De Nikon D3300 hoort zeker in dit rijtje thuis. Toen de voorganger van de D3300, de D3200, werd geïntroduceerd, werd er door Nikon voor de entry level DSLR een nieuwe resolutie maatstaf neergezet. Zo werd het aantal megapixels verhoogd van 14 naar 24,2. Het was dus lastig om voor te stellen, wat de volgende stap van Nikon zou zijn. De D3300 beschikt dan ook over veel soortgelijke functies als de D3200. Wel heeft deze camera een betere beeldkwaliteit en een superieure ruisvermindering. Deze biedt altijd een heldere en natuurlijke kwaliteit, zowel in donkere situaties als in helder licht. Dankzij het geavanceerde AF-systeem worden de beelden snel en nauwkeurig scherp gesteld. Vanwege de vele functies van deze kleine en lichte DSLR is deze Nikon D3300 de beste spiegelreflexcamera voor beginners tot 500 euro.

2: Canon EOS 5D Mark III
2: Canon EOS 5D Mark III

Op de tweede plaats vinden we de 22,3 Megapixel Canon 5D Mark III. Dankzij de vele indrukwekkende mogelijkheden en het 61 punts AF-systeem, kun de EOS 5D Mark III een echte “superster” camera noemen. Deze biedt een scala aan mogelijkheden voor zowel stilstaande beelden als video-opnamen. De Mark III sluit aan op de behoeften van zowel amateurs als die van professionele fotografen. Ook al is de resolutie van deze digitale camera iets hoger dan die van de Mark II, toch biedt de Canon 5D Mark III zoveel meer verbeteringen, dan zijn voorganger. Aangezien 5D Mark III nagenoeg hetzelfde werkt als zijn voorganger, wordt de overstap naar deze camera gemakkelijker. Dankzij de fijne prijs en het gebruiksgemak is dit een zeer geschikte spiegelreflexcamera voor beginners. Daarnaast maakt de Full HD 1080p de 5D Mark III tot één van de beste spiegelreflexcamera voor HD filmen.

1: Canon EOS 70D
1: Canon EOS 70D

Op de eerste plaats staat de langverwachte Canon 70D, welke is voorzien van de nieuwe grensverleggende technologie. De Canon 70D was de Beste Spiegelreflexcamera van 2015 en is dat dit jaar weer. Dit is natuurlijk niet voor niets. Deze camera beschikt namelijk over tal van vernieuwende technische hoogstandjes. Canons’ Dual Pixel CMOS AF-technologie is ontworpen om vloeiende, hoogwaardige scherpstelling in films te leveren en een snelle autofocus te realiseren bij het maken van foto’s in de Live View-modus. Daarnaast is de Live View AF zodanig verbeterd dat het gebruik van de LCD monitor bijna net zo snel aanvoelt als de traditionele viewfinder. Verder heeft de 70D ook een upgrade gekregen naar 20,2 megapixels, wat weer zorgt voor meer kwaliteit en scherpere beelden. Daarnaast beschikt deze camera over indrukwekkende WiFi- functies, waarmee je de spiegelreflexcamera kunt verbinden met de smartphone, PC of printer en foto’s en video’s kunt delen via Social Media. Wil je de camera vooral gebruiken voor landschapsfotografie? Dan is deze niet iets voor jou. Maar als het gaat om het maken van professionele video’s, dan is het zeker de moeite waard om deze Canon 70D eens beter te bekijken. Wat ons betreft is de 70D in ieder geval de beste spiegelreflexcamera van 2015 & 2016.

Misschien ook interessant:

Spadabble