Beste Smartwatch 2019 | Welke Smartwatch kopen?

Vind hier resultaten van onze smartwatch review over de beste smartwatch 2019. Voor je een nieuwe smartwatch koopt, bekijk de top vijf van beste smartwatches!

Met een klassiek horloge gebeurt net hetzelfde als met een klassiek mobieltje: beide worden stilaan vervangen door “slimmere” uitvoeringen. Het mobieltje waarmee je enkel kon telefoneren en sms’en heeft de duimen moeten leggen ten voordele van de intelligente smartphone of iPhone. Nu is het traditionele horloge aan de beurt om plaats te maken voor een geavanceerde elektronische handapparaat met veel meer mogelijkheden: de smartwatch. Zoek je de beste smartwatch van 2019, in dit artikel bekijken we waarvoor je een smartwatch kunt gebruiken en welke modellen de beste zijn.


Ga direct naar: beste smartwatch 2019 | smartwatch huawei | smartwatch apple | motorola smartwatch | asus smartwatch

Top 5 Beste Smartwatch 2019: Vaarwel horloge, hallo smartwatch

Apple was niet de eerste

Apple presenteerde de Apple Watch officieel aan het publiek op 9 maart 2015. Drie versies van de Apple Watch werden in 2015 op de markt gebracht. Het bedrijf was echter niet de eerste om een smartwatch te produceren. Reeds in de jaren tachtig van de vorige eeuw verkochten firma’s als Seiko en Casio “slimme” horloges, waarmee je met een computer kon communiceren of telefoonnummers kon opslaan. In de jaren 2000 introduceerden IBM, Fossil en Microsoft smartwatches die reeds op een heus besturingssysteem draaiden. De echte doorbraak kwam er echter in 2013, toen Sony, Samsung en Qualqomm alle drie smartwatches op de markt gooiden. Google presenteerde in 2014 het besturingssysteem Android Wear, dat sindsdien een veel gebruikt platform is om smartwatches op te laten werken.

Een smartwatch kopen: wat heb je eraan?

Aan een smartwatch heb je niet veel zonder een smartphone (of iPhone in het geval van de Apple Watch). Als je smartwatch echter via Bluetooth verbinding maakt met je mobiele telefoon, kan dit slimme horloge heel handig zijn. Als men je opbelt via je smartphone, zie je op je smartwatch meteen wie er aan de lijn is. Ook e-mails en binnenkomende berichten kun je onmiddellijk op je smartwatch bekijken. Als je wilt antwoorden op die berichten, spreek je de tekst in op je intelligente klokje. Bij de meeste modellen kan dat voorlopig alleen nog maar in het Engels. Verder zijn er een heleboel apps voor smartwatches beschikbaar:

 • Hartslagmeter en stappenteller voor sportievelingen
 • Het regelen van de muziek op je smartphone
 • Routeplanner
 • Bijhouden van je agenda
 • Het weerbericht zien


Met al die bijkomende mogelijkheden zou je haast vergeten dat je smartwatch ook nog simpelweg de juiste tijd kan weergeven. Hoe gecompliceerd ook, je kunt je smartwatch nog steeds als horloge gebruiken…

Op zoek naar de beste smartwatch 2019

In deze smartwatch review stellen we een aantal modellen voor die goed op weg zijn om de beste smartwatch 2019 te worden, volgens verschillende organisaties die een beste smartwatch-test hebben uitgevoerd. Bekijk de voortreffelijke kenmerken van de top-smartwatches in onderstaande lijst.


TOP 5 BESTE SMARTWATCH 2019

SMARTWATCH HUAWEI

Huawei Watch Review

5. Huawei Watch: Een elegante smartwatch van Huawei

OS: Android Wear
Geschikt voor: iOS, Android
Schermtype: AMOLED
Schermdiagonaal: 1,4″
Resolutie: 400 x 400 pixels
Processor: Quad-core 1.2GHz
Accuduur: 36 uur

Laatste update was op: 4 maart 2019, 11:09 am

VOORDELEN:
 • Elegant design
 • Goed afleesbaar scherm

NADELEN:
 • Redelijk duur
 • Autonomie is beperkt

De mooiste smartwatch

Voor mensen die veel belang hechten aan een mooie en elegant ogende smartwatch, is de Huawei Watch van de Chinese fabrikant Huawei een goede keuze. De Huawei Watch is rond van vorm met een metalen behuizing en lederen polsbandje. Het amoledscherm heeft een diagonaal van 1,4 inch en een resolutie van 400 x 400 pixels. Dit slimme horloge is IP67-gecertificeerd, wat betekent dat het wel een korte tijd onder water mag gehouden worden, maar niet volledig waterdicht is. Onder de douche mag dus wel, maar je komt er beter niet mee in het zwembad.

Onder de motorkap

De motor van deze smartwatch wordt gevormd door de Snapdragon 400-chip van Qualcomm. Huawei heeft zijn smartwatch voorzien van 512 MB aan werkgeheugen. De opslagruimte bedraagt 4 GB.

Besturingssysteem en toepassingen

Deze smartwatch draait op Android Wear. Bij elke melding op je smartphone zal dit slimme horloge trillen, en kun je op het scherm de melding bekijken. De Huawei Watch is eveneens voorzien van een gyroscoop, een accelerometer en een hartslagmeter. Het slimme horloge kan gebruikt worden in combinatie met Android- en iOS-toestellen. Gekoppeld met iOS-toestellen zal de functionaliteit zich echter beperken tot enkele hoofdtaken: notificaties doorgeven, je hartslag meten en je stappen tellen. In combinatie met Android-smartphones zijn de mogelijkheden veel uitgebreider. Zo is bijvoorbeeld de app “Play Music” reeds geïnstalleerd, waarmee je muziek op de smartwatch kunt zetten. Tijdens het joggen kun je dan deze muziek beluisteren m.b.v. een Bluetooth-hoofdtelefoon.

Batterij en autonomie

De batterij in dit slimme horloge bezit een capaciteit van 300 mAh. Bij niet al te intensief gebruik van de smartwatch kan de batterij het bijna een hele dag uithouden. In elk geval moet de smartwatch elke nacht terug opgeladen worden.


SMARTWATCH APPLE

Apple Watch Series 2 review

4. Apple Watch Series 2: een smartwatch van Apple voor sport

OS: WatchOS
Geschikt voor: iOS
Schermtype: OLED
Schermdiagonaal: 1,5″
Resolutie:340 x 272 pixels
Processor: Dual‑Core Processor
Accuduur: 18 uur


VOORDELEN:
 • Goede smartwatch voor de sporter
 • Lange autonomie

NADELEN:
 • Hoge prijs
 • Geen spectaculaire verbeteringen ten opzichte van de vorige versie

Verbeterde versie ten opzichte van de Apple Watch 1

Apple bracht reeds anderhalf jaar na de introductie van de Apple Watch 1 een nieuwe versie uit van zijn smartwatch. De verbeteringen zijn vooral gericht op de sportieve gebruikers van dit slimme horloge. Apple heeft een aantal fitnessprogramma’s toegevoegd. De Apple Watch 2 beschikt nu ook over een ingebouwde GPS. Een belangrijke verbetering is het waterdicht maken van de smartwatch: het horloge kan worden gebruikt tot een diepte van 50 meter onder water.

Het design: weinig verschillen met de voorganger

De Apple Watch 2 lijkt sterk op zijn voorganger. Er zijn twee verschillende groottes beschikbaar, met een schermdiagonaal van 38 mm en 42 mm. Je kunt ook kiezen uit meerdere types polsbandjes. Het scherm bestaat uit een oled retina-display, met een resolutie van 272 x 340 pixels (38 mm) of 312 x 390 pixels (42 mm). Een lichtsensor is eveneens ingebouwd.

Hardware en software

Voor deze tweede versie van de Apple Watch heeft de fabrikant de Apple S2-chipset toegepast, met een nieuwe dual-core- processor. Deze is duidelijk krachtiger dan bij de vorige versie: apps starten veel sneller op. Verder vind je 512 MB werkgeheugen en 8 GB opslaggeheugen terug. De Apple Watch heeft een hartslagsensor, versnellingsmeter, stappenteller en gyroscoop aan boord. Het gebruikte besturingssysteem is WatchOS 3.

Connectiviteit en batterij

De Apple Watch 2 beschikt zowel over Bluetooth als over wifi. De batterij met een capaciteit van 210 mAh gaat volgens de specificaties van Apple zo’n 18 uur mee.

Toepassingsmogelijkheden

Naast de toepassingen als fitnesshorloge heeft de Apple Watch 2 alle functionaliteit aan boord die van een smartwatch mag verwacht worden: notificaties bekijken, mails archiveren, sms’en behandelen, enzovoorts.


MOTOROLA SMARTWATCH

Motorola Moto 360 2 review

3. Motorola Moto 360 2: een smartwatch van Motorola voor dames

OS: Android Wear
Geschikt voor: iOS, Android
Schermtype: LCD
Schermdiagonaal: 1,37″
Resolutie: 360 x 325 pixels
Processor: Snapdragon 400 Processor
Accuduur: 24 uur


VOORDELEN:
 • Design (nu ook) voor dames
 • Compatibel met iPhone

NADELEN:
 • Geen baanbrekende verbeteringen t.o.v. andere Android Wear-klokjes
 • Vrij duur voor een smartwatch met deze kenmerken

Vrouwvriendelijk design

Motorola is erin geslaagd om met deze tweede versie van de Moto 360 een smartwatch te ontwikkelen die echt op een sieraad lijkt en ook bij dames in de smaak valt. Dit slimme horloge met een rond scherm heeft een aantal verschillende uitvoeringen, met diameters van 42 mm en 46 mm. Ook het polsbandje bestaat in een uitvoering voor mannen (20 en 22 mm breedte) en voor vrouwen (breedte 16 mm). Een versie van de Moto 360-smartwatch voor sport werd eveneens door Motorola ontwikkeld. De hoogte van de behuizing bedraagt 11,4 mm. Het horloge is IP67-gecertificeerd.

Hardware en software

De Moto 360 2 draait op Android Wear. Motorola heeft een configuratie toegepast van een Snapdragon 400-soc van Qualcomm, in combinatie met 512 MB aan werkgeheugen en 4 GB opslagruimte. Het scherm bestaat uit een LCD-display met een resolutie van 360 x 325 pixels (42 mm model) of 360 x 330 pixels (46 mm model). Onderaan het scherm is een uitsparing gemaakt voor een lichtsensor. De smartwatch kan zowel via Bluetooth als wifi een draadloze verbinding maken. Dit laatste is handig als je je smartphone niet in de buurt hebt.

Functionaliteit

Deze smartwatch is ook compatibel met een iPhone. Verder vinden we de klassieke functies van een Android Wear-smartwatch terug: tijdsweergave, notificaties, agenda, stappenteller en caloriemeter.


ASUS SMARTWATCH

Asus Zenwatch 2 review

2. Asus Zenwatch 2: een relatief goedkope Android-smartwatch van Asus

OS: Android Wear
Geschikt voor: iOS, Android
Schermtype: AMOLED
Schermdiagonaal: 1,63″
Resolutie: 320 x 320 pixels
Processor: Snapdragon 400 Processor
Accuduur: 66,5 uur


VOORDELEN:
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Mooi design

NADELEN:
 • Standaard niet veel functies voor fitnesstoepassingen
 • Geen ingebouwde GPS

Rechthoekig design

Asus heeft voor zijn Zenwatch gekozen voor een rechthoekige vorm. Deze Android-smartwatch heeft een elegante uitstraling en ziet er echt uit als een horloge, niet als een gadget. Er zijn twee modellen van de Zenwatch 2 beschikbaar: eentje met afmetingen van 49,6 mm x 40,7 mm (1,63 inch schermdiagonaal), en een tweede versie die 45 mm x 37 mm groot is (1,45 inch schermdiagonaal). Het polsbandje is verwisselbaar.

Het scherm en de elektronica

De Zenwatch beschikt over een amoledscherm met een goede kleurweergave en helderheid. De versie met een 1,63 inch-scherm heeft een resolutie van 320 x 320 pixels; de kleinere versie met een 1,45 inch-scherm telt 280 x 280 pixels. Op het gebied van elektronica vinden we de veel gebruikte Snapdragon 400-soc terug, gekoppeld aan een werkgeheugen van 512 MB. Het opslaggeheugen is 4 GB groot. De batterij met een capaciteit van 400 mAh (of 300 mAh bij de kleinere versie) gaat bij normaal gebruik gemakkelijk een dag mee.

Welke mogelijkheden biedt de Zenwatch 2?

De Zenwatch 2 draait op Android Wear en de toepassingsmogelijkheden zijn dus vergelijkbaar met deze van concurrerende Android Wear-smartwatches. Handig is de ingebouwde gyroscoop, waardoor de smartwatch ook kan bediend worden met polsbewegingen. Basisfuncties als tijdweergave, notificaties ontvangen en berichten tonen zijn uiteraard beschikbaar. Asus heeft zelf een aantal apps ontwikkeld, die gedownload kunnen worden van de Google Play Store. Hiermee kunnen functies als “Find my phone” en fitnesstoepassingen toegevoegd worden.


BESTE SMARTWATCH 2019

samsung gear s3 review

1. Samsung Gear S3: Samsung smartwatch met gemakkelijke bediening

OS: Samsung Tizen
Geschikt voor: iOS, Android
Schermtype: AMOLED
Schermdiagonaal: 1,3″
Resolutie: 360 x 360 pixels
Processor: Dual-core
Accuduur: 96 uur

Laatste update was op: 4 maart 2019, 11:09 am

VOORDELEN:
 • Mooi design
 • Gebruiksvriendelijke bediening

NADELEN:
 • Geen slaapmonitor
 • Geen krasbestendig scherm

Mooi klokje met intuïtieve bediening

De Gear S3 is de achtste smartwatch die Samsung produceert. Waren de eerste slimme horloges van Samsung nog log en vierkant van vorm, de Gear S3 is duidelijk een elegante smartwatch die draait op een eigen besturingssysteem van Samsung. Wat vooral opvalt bij dit slimme klokje, is het bedieningsgemak. Met behulp van een draaibare ring en twee knoppen aan de rechterzijde kun je het klokje in een oogwenk bedienen. Qua uiterlijk lijkt de Gear S3 op een gewoon klassiek horloge. Het valt niet onmiddellijk op dat dit eigenlijk een smartwatch is.

Eigen besturingssysteem van Samsung

Samsung heeft voor dit slimme horloge geen gebruik gemaakt van Android Wear. In plaats daarvan koos de fabrikant voor Tizen, een eigen besturingssysteem dat in het verleden ook al werd gebruikt. Het voordeel hiervan is dat Samsung het besturingssysteem en de hardware zoveel mogelijk op elkaar heeft kunnen afstemmen. Helaas zijn er nog niet zoveel apps voor de Gear S3 beschikbaar.

De elektronica in het slimme klokje

De Gear S3 heeft een Exynos 7 octa aan boord die draait op een kloksnelheid van 1.0 GHz. Het klokje beschikt over 768 MB werkgeheugen en een opslagruimte van 4 GB. Het scherm is een amoled-touchscreen met een resolutie van 360 x 360 pixels. De schermdiagonaal bedraagt 1,3 inch. De Gear S3 kan draadloos communiceren via Bluetooth, maar ook via wifi.

De beschikbare apps

De basisfunctionaliteit is dezelfde als bij andere smartwatches: de tijd aflezen, notificaties ontvangen van je smartphone en een hartslagmeter plus versnellingsmeter voor fitness. Het klokje heeft een ingebouwde GPS aan boord. Omdat app-ontwikkelaars zich vooral toeleggen op Android Wear en de Apple Watch, heeft Samsung de Gear S3 van huis uit reeds voorzien van diverse apps. Zo vind je een mail-app, een weer-app, een sms-app, een app voor agendabeheer en een fotogalerij. Je hebt wel een Samsung-telefoon nodig om sommige functies volledig te kunnen gebruiken.


Welke smartwatch kopen?

Naast de hierboven besproken merken zijn er nog tal van andere aanbieders op de markt. Smartwatches van Sony en smartwatches van LG bijvoorbeeld, die eveneens bestaan in verschillende types en prijscategorieën. De hierboven besproken modellen zijn zeker kandidaten voor de beste smartwatch van 2019. Als je echter het aanbod van smartwatches bij Coolblue of het gamma smartwatches bij Media Markt bekijkt, wordt duidelijk dat er voor elk budget en voor elke klant wel een geschikt “slim klokje” te vinden is.

8 Total Score
Oordeel

We hebben de 5 beste smartwatches van 2019 voor jou vergeleken zodat je de beste smartwatch van 2019 niet alleen kunt kiezen op basis van specificaties, maar ook op design, functionaliteit en prijs.

User Rating: 4.58 (3 votes)
0
reacties

Laat een reactie achter

Spadabble