Beste Printer 2019 | Welke printer kopen?

Als je de beste printer 2019 wilt kopen, vind je hier een beschrijving van de vijf beste inkjetprinters, laserprinters en all-in-one wifi printers van 2019.

De tijd dat je thuis een ratelende matrixprinter gebruikte om je documenten af te drukken, is definitief voorbij. In dit artikel vind je een bespreking van hoogwaardige printers voor thuisgebruik, die behoren tot de beste printer van 2019.

Voor thuisgebruik zijn er tegenwoordig uitstekende inkjetprinters op de markt. Met de moderne toestellen kun je niet alleen documenten met zwarte tekst afdrukken, maar ook schitterende kleurenfoto’s. Bovendien bieden de huidige all-in-one printers veel meer mogelijkheden: ook kopiëren en scannen is tegenwoordig een fluitje van een cent. Met de wat duurdere toestellen kun je ook faxen.


Ga direct naar: beste printer 2019 | beste koop printer | beste printer consumentenbond | beste printer 2018 | beste all in one printer

Top 5 Beste Printer 2019

Inkjetprinter of laserprinter?

Voor thuisgebruik worden vooral inkjetprinters ingezet. Bij een inkjetprinter past men vloeibare inkt toe die zich in een inktpatroon bevindt. Via een printkop worden druppeltjes inkt op het papier gespoten. De printkop kan thermisch of piëzo-elektrisch werken. Een laserprinter daarentegen maakt geen gebruik van inkt, maar van zwart of gekleurd poeder (de toner). De af te drukken tekst of afbeelding wordt “geschreven” op een lichtgevoelige rol (de drum) met behulp van een laserstraal of een andere lichtbron. Deze rol trekt door elektrostatische werking de tonerdeeltjes aan op de plaatsen die door de laserstraal werden beschreven. De toner die zich op de rol bevindt, wordt vervolgens overgedragen op het af te drukken papier en op het blad gefixeerd door een warmtebron (de fuser).

Een printer kopen: advies nodig?

We geven hieronder een opsomming van eigenschappen waarmee je best rekening houdt alvorens een printer te kopen.

 • De afdruksnelheid: hoeveel pagina’s kan een printer per minuut afdrukken? Dit hangt uiteraard af van de ingestelde afdrukkwaliteit (snel, normaal of fotokwaliteit).
 • De compatibiliteit: kijk na of de printer kan samenwerken met het besturingssysteem van je PC of Mac.
 • De connectiviteit: elke printer kan normaal via een USB-kabel aangesloten worden op een PC. Moderne printers kunnen echter ook met een computernetwerk worden verbonden. Dit kan bekabeld zijn (via een ethernetpoort op de printer) of draadloos via wifi. Sommige printers ondersteunen ook Wifi Direct, een rechtstreekse draadloze verbinding tussen twee toestellen zonder tussenkomst van een netwerk.
 • Mobiel printen: sommige printers ondersteunen AirPrint van Apple, waarmee je vanaf een iPhone, iPad of ander iOS-toestel kunt afdrukken zonder een driver nodig te hebben. Met een printer die Google Cloud Print ondersteunt, kun je tevens met je mobiele telefoon vanaf elke plek een document printen.

De beste printer 2019: enkele mogelijke kandidaten

Welke printer kopen? Welke modellen komen in aanmerking voor beste printer 2019? We bespreken hieronder een aantal kandidaten uit verschillende prijscategorieën.


TOP 5 BESTE PRINTER 2019

BESTE KOOP PRINTER

5. Canon Pixma MG3650

Canon Pixma MG3650 reviewType printer: All-in-one
Afdruktechnologie: Inkjet
Kleurenprinter: Ja
Wifi: Ja
Papierformaten: A4, A5, B5, DL, Legal, Letter, 10 x 15, 13 x 18, Envelop, 20 x 25

Laatste update was op: 12 april 2019, 11:30 am
VOORDELEN:
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Goede afdrukkwaliteit

NADELEN:
 • Redelijk lage printsnelheid
 • Geen bedieningsdisplay

Veel mogelijkheden voor weinig geld

De Pixma MG3650 van Canon is een printer voor thuisgebruik, die je veel mogelijkheden biedt voor een relatief lage prijs. Met deze printer kun je printen, scannen en kopiëren. Het toestel heeft een wifiverbinding zodat je draadloos kunt printen vanaf je pc, tablet of smartphone. Recto verso afdrukken is eveneens mogelijk.

Het uiterlijk van de Pixma MG3650

De Pixma MG3650 is een compacte printer die je kunt verkrijgen in een witte en zwarte uitvoering. De afmetingen van de printer bedragen 152 x 449 x 304 mm. Het frontpaneel moet worden opengeklapt om als papierinvoerlade te dienen. De uitvoerlade die zich achter het frontpaneel bevindt, moet eveneens worden uitgeklapt. Bovenaan het toestel vind je de bedieningstoetsen; er is geen lcd-display. Via de printerdriver op je pc kun je de meeste eigenschappen van de printer instellen.

Inktpatronen en snelheid

Dit toestel bevat twee inktpatronen: één patroon voor de zwarte inkt en één kleurenpatroon dat de drie basiskleuren cyaan, magenta en geel bevat. Afdrukken in de beste kwaliteit gebeurt met een resolutie van 4800 x 1200 dpi. Volgens Canon kan de printer pagina’s met zwarte tekst printen met een snelheid van 9,9 bladzijden per minuut. Bij kleurafdrukken produceert het toestel 5,7 pagina’s per minuut. De afdrukkwaliteit is voor een printer uit deze prijsklasse zeer goed, zowel voor zwarte tekst als voor het afdrukken van foto’s in fotokwaliteit.

Connectiviteit

De printer beschikt vanzelfsprekend over een USB-aansluiting. Draadloos printen is mogelijk via de wifiverbinding. De Pixma MG3650 ondersteunt ook AirPrint van Apple.


BESTE PRINTER VOLGENS DE CONSUMENTENBOND

4. Epson Expression Premium XP-630

Epson Expression Premium XP-630 reviewType printer: All-in-one
Afdruktechnologie: Inkjet
Kleurenprinter: Ja
Wifi: Ja
Papierformaten: A4, A5, A6, B5, B6, C6, DL, Letter, 10 x 15, 13 x 18, 20 x 25

Laatste update was op: 12 april 2019, 11:30 am
VOORDELEN:
 • Zeer goede afdrukkwaliteit voor foto’s
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

NADELEN:
 • Niet geschikt voor het afdrukken van grote hoeveelheden
 • Geen ethernetaansluiting

Een printer om prachtige foto’s af te printen

Met de Epson Expression Premium XP-630 haal je een kwalitatieve printer in huis waarmee je kleurrijke foto’s kunt afdrukken. Naast printen kun je met het toestel ook scannen en kopiëren. Het toestel is voorzien van slots voor geheugenkaarten, waarvan men rechtstreeks foto’s kan printen of afbeeldingen naartoe kan scannen. Het bedrukken van cd’s en dvd’s is mogelijk. Bovendien kan de printer automatisch pagina’s recto verso afdrukken. Wordt dit de beste inkjetprinter 2019?

Het uiterlijk

De printer is voorzien van een 2,7 inch-kleurenscherm. De bediening gebeurt met aanraaktoetsen aan de zijkant van het scherm. De printer is compact, met afmetingen van 390 mm x 341 mm x 138 mm. Dit maakt het gemakkelijk om de printer op een kleine computertafel of op een rek te plaatsen.

Connectiviteit en installatie

De Premium XP-630 kan aangesloten worden via een USB-poort. Het toestel beschikt ook over een wifiverbinding. De WPS-functie (wifi protected setup) maakt het erg gemakkelijk om de printer te verbinden met je draadloos netwerk, indien je wireless router ook WPS ondersteunt. Bij de installatie van de printer moeten de vier inktpatronen (cyaan, magenta, geel en zwart) worden aangebracht, alsook een extra patroon voor zwarte inkt (Photo Black tank).

Resolutie en snelheid

De printer werkt met een hoge resolutie van 5760 x 1440 dpi voor kleurenfoto’s. Het afdrukken van een foto in de hoogste kwaliteit op A4-formaat duurt 144 seconden. De afdruksnelheid bij zwarte tekst is 13 pagina’s per minuut, afdrukken van tekst in kleur gebeurt tegen 10 pagina’s per minuut.


BESTE PRINTER 2018

3. Epson Expression Premium XP-830

EPSON-Expression-Premium-XP-830-reviewType printer: All-in-one
Afdruktechnologie: Inkjet
Kleurenprinter: Ja
Wifi: Ja
Papierformaten: A4, A5, A6, B5, C6, DL, Letter, 10 x 15, 13 x 18, 20 x 25

Laatste update was op: 12 april 2019, 11:30 am
VOORDELEN:
 • Goede connectiviteit
 • Automatische documentinvoer

NADELEN:
 • De papierladen hebben een beperkte capaciteit
 • Printkwaliteit kan beter voor een toestel in deze categorie

Topprinter voor thuisgebruik

De Epson Expression Premium XP-830 behoort tot de topklasse van printers voor thuisgebruik en kan beschouwd worden als een van de beste all-in-one printers van 2018. Het toestel is geschikt om automatisch pagina ’s recto verso af te drukken en kan printen, kopiëren, scannen en faxen. De Premium XP-830 beschikt bovendien over automatische documentinvoer.

Hoe ziet de printer eruit?

Met volledig uitgeklapte papierladen heeft de printer afmetingen van 43.7 x 59.7 x 20.6 cm. Als je de printer ergens opbergt, neemt hij slechts 39.1 x 33.8 x 19.1 cm in beslag. Centraal aan de voorzijde vind je een touchscreen met een diagonaal van 4,3 inch. Het toestel is uitgerust met twee papierlades: een lade voor gewoon A4-papier en een tweede lade voor fotopapier. Voor het voeden van één enkel blad met een grotere dikte, kun je gebruikmaken van een papierinvoer aan de achterzijde van de printer. De Premium XP-830 kan ook cd’s en dvd’s bedrukken. Daarvoor is er een speciale lade voorzien aan de voorzijde.

Connectiviteit

De printer kan via een USB-poort worden aangesloten, maar beschikt ook over Wifi Direct en een gewone wifiverbinding om draadloos te printen vanaf je smartphone, tablet of pc. Het toestel kan bekabeld met een netwerk worden verbonden via een ethernetpoort. De Premium XP-830 beschikt bovendien over een SD-kaartlezer.

Inktpatronen, resolutie en snelheid

De printer bevat vijf inktpatronen: drie kleurpatronen voor cyaan, geel en magenta, en twee patronen voor zwarte inkt. Eén van de twee zwarte inktpatronen dient uitsluitend voor het afdrukken van foto’s. De maximaal bereikte resolutie voor afdrukken in fotokwaliteit bedraagt 5760 x 1440 dpi. Volgens de specificaties kan de Premium XP-830 per minuut 14 pagina’s met zwarte tekst afdrukken. Afdrukken in kleur gebeurt met een snelheid van 11 pagina’s per minuut.


BESTE ALL-IN-ONE PRINTER 2019

2. HP Envy 5540

HP Envy 5540 review
Type printer: All-in-one
Afdruktechnologie: Inkjet
Kleurenprinter: Ja
Wifi: Ja
Papierformaten: A4, A5, A6, B5, C6, DL

Laatste update was op: 12 april 2019, 11:30 am

VOORDELEN:
 • Gemakkelijke installatie
 • Werkt geruisloos

NADELEN:
 • Minder geschikt voor printen van grote hoeveelheden
 • Niet erg snel

Een uitstekende all-in-one printer

Een printer met alles erop en eraan, dat is het minste wat van de HP Envy 5540 kan gezegd worden. Met de printer kun je documenten en foto’s printen, kopiëren en scannen. Het is een mogelijke kandidaat voor de beste printer all-in-one.

Compatibiliteit en configuratie

Je kunt de printer gebruiken in combinatie met besturingssystemen vanaf Windows Vista tot Windows 10, en met OS X vanaf Lion tot Yosemite. De configuratie is erg gemakkelijk en kan gebeuren via een gebruiksvriendelijk touchscreen. Het 2,2 inch-touchscreen bevindt zich centraal aan de voorzijde van het toestel. De printer ondersteunt USB, maar ook wifi, Wifi Direct en AirPrint.

Kleuren printen

De Envy 5540 kan op fotopapier in kleur printen met een resolutie van 4800 x 1200 dpi. Printen in de zwarte kleur gebeurt met een resolutie van 1200 x 1200 dpi. De printer gebruikt CMYK-inktkleuren. Het afdrukken van foto’s met afmetingen van 10 x 15 cm wordt ondersteund. HP biedt een inktprogramma aan dat de prijzen per pagina kan drukken. Met het HP Instant Ink Program heb je steeds de beschikking over de juiste inktpatronen.

Snelheid en connectiviteit

Het printen gebeurt met een snelheid van 12 pagina’s per minuut in het zwart en 8 pagina’s per minuut in kleur. Naast de klassieke USB-poort beschikt het toestel over een gewone wifiverbinding en worden Wifi Direct, AirPrint en Google Cloud Print ondersteund.


BESTE PRINTER 2019

1. Samsung Xpress M2885FW

Samsung Xpress M2885FW review
Type printer: All-in-one
Afdruktechnologie: Laser
Kleurenprinter: Nee
Wifi: Ja
Papierformaten: A4, A5, A6, B5, Legal, L-size, Letter, Envelop, Executive

Laatste update was op: 12 april 2019, 11:30 am

VOORDELEN:
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Uitgebreide connectiviteit

NADELEN:
 • Afdrukken in kleur niet mogelijk
 • Tonercartridges redelijk duur

Een uitstekende laserprinter van Samsung

De vorige printers in deze bespreking zijn allemaal inkjetprinters die gebruikmaken van inktpatronen. De Samsung Xpress M2885FW is echter een monochrome laserprinter, die de mogelijkheid biedt om te printen, kopiëren, scannen en faxen. De afdruksnelheid is zeer hoog en de printkwaliteit ongeëvenaard. Een waardige kanshebber voor de titel van beste laserprinter voor thuisgebruik.

De uiterlijke kenmerken

De afmetingen van de printer bedragen 40.1 x 36.2 x 36.7 cm, zodat het toestel gemakkelijk een plaatsje kan vinden in je bureau. De Xpress M2885FW beschikt over een papierlade waarin plaats is voor 250 vellen papier. Ook een manuele papierinvoer is aanwezig. Om te scannen of te kopiëren kun je gebruikmaken van de flatbedscanner die bovendien is uitgerust met automatische documentinvoer (ADF). De ADF kan 40 pagina’s bevatten. De uitvoerlade heeft ruimte voor 120 bladen. Je kunt de printer bedienen via een lcd-display.

Uitgebreide mogelijkheden voor bedrade of draadloze verbindingen

De printer beschikt over een USB- en ethernetpoort voor bekabelde verbindingen met je pc of je netwerk. Draadloos printen is mogelijk via wifi. Het toestel ondersteunt ook Wifi Direct en NFC (near field communication). Je kunt via je PC, smartphone of tablet (iOS of Android) printen. AirPrint en Google Cloud Print worden eveneens ondersteund.

Printsnelheid en kwaliteit

Dit toestel kan pagina’s met gewone tekst afdrukken met een snelheid van 29 bladzijden per minuut. De maximale resolutie bedraagt 4800 x 600 dpi. De afdrukkwaliteit is uitstekend, zowel voor gewone tekst als voor tekeningen en grafieken. Afdrukken in kleur is met deze monochrome laserprinter vanzelfsprekend niet mogelijk.

Tonercartridges

Voor de Xpress M2885FW kun je twee soorten tonercartridges gebruiken. De standaard tonercartridge stelt je in staat om 1200 pagina’s af te drukken. Er bestaat ook een tonercartridge met hoge capaciteit die voldoende is voor 3000 pagina’s.


Printers vergelijken: een moeilijke opgave

Als je een printer wilt kopen bij Media Markt, bij BCC of bij een andere grote elektronicaketen, sta je voor de moeilijke opgave om voor jou het beste model te kiezen uit het enorme aanbod. Met bovenstaande beschrijving van mogelijke kandidaten voor de beste printer 2019, weet je reeds wat de uitgebreide mogelijkheden zijn van een hedendaagse printer voor thuisgebruik. Of je nu een moderne state-of-the-art wifiprinter wilt kopen, of op zoek bent naar een goede printer in de aanbieding, je vindt ongetwijfeld een geschikt toestel dat past bij je budget en voldoet aan je verwachtingen.

10 Total Score
Oordeel

Spadabble heeft voor jou de 5 beste printers vergeleken zodat je de beste printer van 2019 niet alleen kunt kiezen op basis van specificaties, maar ook op kwaliteit, snelheid en prijs.

User Rating: 4.75 (4 votes)
0
reacties

Laat een reactie achter

Spadabble