BESTE PRINTER 2019 | WELKE PRINTER KOPEN? [CHECKLIST]

BEKIJK DE TOP 5 BESTE PRINTER 2019

beste printer 2019

Als je de beste printer 2019 wilt kopen, vind je in dit artikel een review van vijf hoogwaardige inkjetprinters, laserprinters en all-in-one wifi printers voor thuis- en zakelijk gebruik. Verder kijken we ook naar:

 • Het ontwerp van de beste printers van 2019;
 • De eigenschappen van de beste printers van 2019;
 • Het prestatievermogen van de beste printers van 2019.

Tenslotte hebben we voor jou een GRATIS pdf checklist ontwikkeld die je kan helpen bij het kiezen van jouw beste printer van 2019!

Download de gratis PDF checklist!

Printer kopen: advies nodig?

We geven hieronder een opsomming van eigenschappen waarmee je best rekening houdt alvorens een printer te kopen.

 • De afdruksnelheid: hoeveel pagina’s kan een printer per minuut afdrukken? Dit hangt uiteraard af van de ingestelde afdrukkwaliteit (snel, normaal of fotokwaliteit).
 • De compatibiliteit: kijk na of de printer kan samenwerken met het besturingssysteem van je PC of Mac.
 • De connectiviteit: elke printer kan normaal via een USB-kabel aangesloten worden op een PC. Moderne printers kunnen echter ook met een computernetwerk worden verbonden. Dit kan bekabeld zijn (via een ethernetpoort op de printer) of draadloos via wifi. Sommige printers ondersteunen ook Wifi Direct, een rechtstreekse draadloze verbinding tussen twee toestellen zonder tussenkomst van een netwerk.
 • Mobiel printen: sommige printers ondersteunen AirPrint van Apple, waarmee je vanaf een iPhone, iPad of ander iOS-toestel kunt afdrukken zonder een driver nodig te hebben. Met een printer die Google Cloud Print ondersteunt, kun je tevens met je mobiele telefoon vanaf elke plek een document printen.

Inkjetprinter of laserprinter?

Voor thuisgebruik worden vooral inkjetprinters ingezet. Bij een inkjetprinter past men vloeibare inkt toe die zich in een inktpatroon bevindt. Via een printkop worden druppeltjes inkt op het papier gespoten. De printkop kan thermisch of piëzo-elektrisch werken.

Een laserprinter daarentegen maakt geen gebruik van inkt, maar van zwart of gekleurd poeder (de toner). De af te drukken tekst of afbeelding wordt ‘geschreven’ op een lichtgevoelige rol (de drum) met behulp van een laserstraal of een andere lichtbron. Deze rol trekt door elektrostatische werking de tonerdeeltjes aan op de plaatsen die door de laserstraal werden beschreven. De toner die zich op de rol bevindt, wordt vervolgens overgedragen op het af te drukken papier en op het blad gefixeerd door een warmtebron (de fuser).

Besluit

Als je een printer wilt kopen bij Media Markt, bij BCC of bij een andere grote elektronicaketen, sta je voor de moeilijke opgave om voor jou het beste model te kiezen uit het enorme aanbod. Met bovenstaande beschrijving van mogelijke kandidaten voor de beste printer 2019, weet je reeds wat de uitgebreide mogelijkheden zijn van een hedendaagse printer voor thuisgebruik. Of je nu een moderne state-of-the-art wifiprinter wilt kopen, of op zoek bent naar een goede printer in de aanbieding, je vindt ongetwijfeld een geschikt toestel dat past bij je budget en voldoet aan je verwachtingen.

 

Onze Aanraders

HP Color laserjet pro M281FDW

Beste Fotoprinter

HP COLOR LASERJET PRO

★★★★☆

bekijk
Canon Maxify MB 2750

Beste Printer 2019

CANON MAXIFY MB2750

★★★★★

bekijk

Beste Zakelijke Printer

EPSON WORKFORCE WF-7720DTWF

★★★★☆

bekijk

Top 5 Beste Printer 2019

BESTE FOTOPRINTER

5. HP COLOR LASERJET PRO M281FDW

Deze HP color laserjet Pro behoort tot de beste fotoprinter van dit moment.

HP Color laserjet pro M281FDW
Bekijk aanbieding

Categorie: All in one printer | Afdruksnelheid: 21 ppm | Invoercapaciteit: 250 pagina’s | Papier grootte: Tot A4 formaat | Gewicht: 18,7kg

Voordelen:

– Prima prijs/kwaliteit verhouding
– Dubbelzijdig printen

Nadelen:

– Kan niet dubbelzijdig scannen of kopiëren

– Prijzige toners

INTRODUCTIE EN ONTWERP

De HP Color Laserjet Pro M281fdw is de vijfde beste printer 2019. Het is het topmodel van de 200-printerlijn. De printer is gericht op veilig, professioneel en snel printen tegen lage kosten. Het is een compacte printer voor zowel thuis als op kantoor. De kleur van het apparaat is wit.

EIGENSCHAPPEN

De M281FDW is een all-in-one printer. Je kunt er niet alleen mee printen, maar ook scannen en kopiëren. Bovendien is het mogelijk om automatisch dubbelzijdige afdrukken te maken. Deze HP heeft een automatische papierdoorvoer voor het kopiëren en scannen. De maximale papiergrootte van dit apparaat is A4-formaat. De Color Laserjet van HP wordt bediend met een touchscreen aan de bovenkant. Verder beschikt de printer over wifi.

PRESTATIEVERMOGEN

De HP Color LaserJet Pro M281fdw print tot 21 pagina’s per minuut enkelzijdig en tot 12 pagina’s dubbelzijdig. De snelheid en de hoge resolutie zorgen altijd voor een vlekkeloos resultaat. Ook scannen gaat heel snel en haarscherp. Met deze printer scan je tot maar liefst 26 pagina’s per minuut.

Conclusie

Dankzij de hoge resolutie behoort de HP Color Laserjet Pro M281fdw tot de beste fotoprinter van 2019. Hiermee print je foto’s haarscherp uit, zodat je een prachtige fotocollage creëert.

BESTE ALL IN ONE PRINTER VOOR THUISGEBRUIK

4. CANON PIXMA TR8550

Deze zakelijke georienteerde Canon Pixma TR8550 behoort tot 1 van de beste all in one printers voor thuisgebruik.

Canon Pixma TR8550
Bekijk aanbieding

Categorie: All in one printer | Print snelheid: 15ppm | Invoercapaciteit: 100 pagina’s | Papier grootte: Tot A4 formaat | Gewicht: 8kg

Voordelen:

– Slim compact ontwerp
– Handige 4.3 inch touchscreen

Nadelen:

– Vijf dure cartridges die vervangen moeten worden
– Trage dubbelzijdige print functionaliteit

INTRODUCTIE EN ONTWERP

De Canon Pixma TR8550 is de vierde beste printer van 2019. De TR8550 behoort tot de PIXMA-lijn van Canon. Deze home office printer is ideaal voor mensen die vanuit huis werken. De printer is compact, zodat je deze goed kunt opbergen in een kast. Dankzij de compacte afmetingen houd je meer ruimte over zonder in te leveren aan functionaliteit of kwaliteit.

EIGENSCHAPPEN

De TR8550 is een ruimtebesparende all-in-in-one printer. Het apparaat beschikt over een print-, scan-, kopieer- en faxfunctionaliteit, heeft 5 inktcartridges en fijne verbindingsopties, zoals wifi, een SD-kaartsleuf en ethernet. Verder heeft de printer een touchscreen, waardoor je deze eenvoudig bedient.

PRESTATIEVERMOGEN

Deze Canon heeft een redelijk hoge printsnelheid. Zwart-wit afdrukken print het apparaat met een snelheid van 15 prints per minuut. Verder print de TR8550 10 kleurafdrukken per minuut. Ook heeft de Pixma TR8550 een automatische documentinvoer en kan het apparaat automatisch dubbelzijdig printen.

Conclusie

Heb jij een home office? Of heb je thuis vaak een printer of scanner nodig voor je hobby? Dan is de Canon Pixma TR8550 een aanrader. Het is de beste all-in-one printer voor thuisgebruik van dit moment. Met de TR8550 maak je snel kopieën en scans, print je documenten eenvoudig uit en stuur je een klant binnen no-time een fax.

  DOWNLOAD EEN GRATIS PDF CHECKLIST WAAROP JE MOET LETTEN BIJ HET KOPEN VAN EEN PRINTER

  BESTE A3 PRINTER

  3. BROTHER MFC-J5330DW

  De Brother MFC-J5330DW behoort tot 1 van de beste A3 printers van dit moment.

  Bekijk aanbieding

  Categorie: All in one printer | Afdruksnelheid: 35 ppm | Invoercapaciteit: 250 pagina’s | Papier grootte: Tot A3 formaat | Gewicht: 16,9kg

  Voordelen:

  – Goed georganiseerde kabel management
  – App die je aangeeft hoeveel inkt er nog is

  Nadelen:

  – Trage afdruksnelheid bij foto’s
  – Installeren duurt relatief lang

  INTRODUCTIE EN ONTWERP

  De Brother MFC-J5330DW is de derde beste printer van 2019. Brother is de enige producent die zich focust op A3-printers. De MFC-J5330DW is ook een A3-printer. De printer is zwart en het 3,7 cm grote scherm is een ware eyecatcher. Verder is de touch interface zeer goed vormgegeven. Hiermee kan je alle functionaliteiten van de printer eenvoudig gebruiken.

  EIGENSCHAPPEN

  Deze A3-printer doet alles wat een goede printer hoort te doen: printen, scannen en kopiëren. Ook is het mogelijk om automatisch enkelzijdig en dubbelzijdig af te drukken. Verder is er een automatische papierdoorvoer voor scannen en kopiëren. Verbinding maken met wifi is ook mogelijk.

  PRESTATIEVERMOGEN

  Het prestatievermogen van de Brother MFC-J5330DW valt absoluut niet tegen. Het apparaat print 10 pagina’s tekst binnen een minuut. Als je een foto nodig hebt, is de Brother een halve minuut bezig.

  Conclusie

  De Brother MFC-J5330DW is niet voor niets de beste A3 printer. Het is een veelzijdig apparaat met ontzettend veel functies. Bovendien kun je hiermee cloudoplossingen koppelen aan je werkomgeving. Iets dat superhandig is. Druk je vooral in A4 af, maar wil je ook de mogelijkheid hebben om in A3 te printen? Dan is deze A3-printer van Brother een echt aanrader.

  BESTE ZAKELIJKE PRINTER

  2. EPSON WORKFORCE WF-7720DTWF

  Deze Epson Workforce behoort tot 1 van de beste zakelijke A3 printers voor een betaalbare prijs.

  Bekijk aanbieding

  Categorie: All in one printer | Afdruksnelheid: 18 ppm | Invoercapaciteit: 500 pagina’s | Papier grootte: Tot A3 formaat | Gewicht: 21,7kg

  Voordelen:

  – Goede prijs/kwaliteit
  – Lange garantie

  Nadelen:

  – Afdruksnelheid van 18 ppm is aan de trage kant
  – Printer is relatief zwaar

  INTRODUCTIE EN ONTWERP

  De tweede beste printer 2019 is de Epson Workforce WF-7720DTWF. Deze printer behoort tot de Workforce A3-lijn van zakelijk inkjetprinters. Het is een redelijk grote printer van ruim 22 kg met veel functies. De printer heeft ronde hoeken en een duidelijke touchscreen.

  EIGENSCHAPPEN

  Deze Epson is een veelzijdige kleurenprinter die zeer zuinig is met inkt. De
  WF-7720DTWF beschikt over meerdere functies. Zo kan het apparaat enkelzijdig en dubbelzijdig printen, kopiëren en scannen tot A3-formaat. De automatische papierdoorvoer kan 35 vellen aan. In vergelijking met andere printers is dit erg veel. Verder beschikt deze Epson over 2 papierlades waar 250 vellen in kunnen.

  PRESTATIEVERMOGEN

  De Epson Workforce heeft een gemiddelde snelheid. De printsnelheid bij zwart is 18 papieren per minuut. Bij kleur is dat 10 papieren per minuut. Bij een horizontale print heeft deze Workforce een printresolutie van 2400 dpi, bij een verticale print is dat een printresolutie van 4800 dpi. Verder kan draadloos verbinden via wifi, Wifi-direct, NFC en scan-to-cloud.

  Conclusie

  Ben je op zoek naar een betaalbare en zakelijke printer? Dan is de Epson Workforce WF-7720DTWF een goede optie. De printer scant en print uitstekend en is erg zuinig. Vanwege de vele mogelijkheden en de hoge kwaliteit prints is dit de beste zakelijke printer van 2019.

  BESTE PRINTER 2019

  1. CANON MAXIFY MB2750

  Deze Canon Maxify is gekozen tot de beste printer van 2019.

  Canon Maxify MB 2750
  Bekijk aanbieding

  Categorie: All in one printer | Afdruksnelheid: 23 ppm | Invoercapaciteit: 500 pagina’s | Papier grootte: Tot A4 formaat | Gewicht: 12,1kg

  Voordelen:

  – Functioneel touchscreen
  – Levendige fotokwaliteit

  Nadelen:

  – Cartridges zijn prijzig

  INTRODUCTIE EN ONTWERP

  De beste printer van 2019 is de Canon Maxify MB2750.Over het ontwerp is goed nagedacht. De printer is lekker compact en volledig ontworpen voor een kantoor aan huis. Dit betekent dat je het apparaat goed kunt opbergen en dat deze weinig ruimte in beslag neemt. Je bedient de printer eenvoudig met het touchscreen.

  EIGENSCHAPPEN

  De kleurenprinter is een echte alleskunner. De Canon Maxify kan printen, faxen, scannen en kopiëren. Dit kan het apparaat enkelvoudig en dubbelzijdig. De printer heeft automatische dubbelzijdige papierdoorvoer voor scannen en kopiëren. Ook onthoudt deze Canon een scan voor een tweede kopie. Verder kan de MB2750 verbinding maken via wifi, de app van Canon, Ethernet en Apple AirPrint.

  PRESTATIEVERMOGEN

  De Maxify MB2750 is ook nog eens erg snel. Bij zwart print het apparaat 24 vellen per minuut, bij kleur zijn dit er 15. Bij een horizontale printafdruk is de printresolutie 600 dpi, bij een verticale is dat 1200.

  Conclusie

  Ben jij op zoek naar een veelzijdige all-in-one printer die je kunt gebruiken voor je hobby en je werk? Dan raden wij je Canon Maxify MB2750 aan. Dit is de beste printer van 2019. Het is een echte multifunctionele printer die snel print, redelijk zuinig is en ook nog eens een hoge printkwaliteit heeft.

  lees ook deze reviews

  Samenvatting
  Datum
  Product
  Beste printer 2019
  Beoordeling
  51star1star1star1star1star