Beste Mobiele Telefoon 2019 | Welke Mobiele Telefoon kopen?

Vind hier de beste mobiele telefoon van 2019

In deze top vijf van de beste mobiele telefoon 2019 vind je informatie over het kopen van een mobiele telefoon met de beste prijs-kwaliteit van dit moment.

We hebben een lange weg afgelegd sinds het jaar 1983, toen de eerste commerciële mobiele telefoon op de markt werd gebracht. Dit 30,5 cm grote “beest” kostte, omgerekend naar de huidige prijzen, maar liefst 6500 euro. De eerste “smartphone” zag het levenslicht in 1994. Met dit apparaat kon je zowaar bellen, faxen, e-mailen én spelletjes spelen! Lees verder als je wilt weten wat de beste mobiele telefoon van 2019 is.

Laatste update was op: 25 maart 2019 4:20 pm

Top 5 Beste mobiele telefoon om te kopen in 2019

Steve Jobs van Apple kondigde de eerste iPhone aan in 2007, die draaide op het besturingssysteem iOS. Google kwam in 2008 met het besturingssysteem Android op de proppen. Fabrikanten als Samsung, Sony en HTC begonnen hun eigen Androidsmartphones te ontwikkelen. Sindsdien is de evolutie razend snel gegaan. Lees verder welke mogelijkheden een smartphone tegenwoordig te bieden heeft en welk type de beste mobiele telefoon van 2019 zou kunnen worden.


Ga direct naar: beste mobiele telefoon 2019 | beste budget smartphone | beste android telefoon | beste Apple iPhone

De mogelijkheden van een moderne smartphone

Je zou haast vergeten dat je er ook nog mee kan telefoneren: zoveel mogelijkheden biedt een iPhone of een smartphone tegenwoordig. Naast telefoneren kun je met een smartphone sms’en, e-mailen, surfen op het internet, naar muziek luisteren, foto’s maken en filmpjes opnemen. De ontwikkelingen op het gebied van schermresolutie, ingebouwde camera’s, wifiverbindingen, batterijtechnologie, processoren en geheugens zijn haast niet bij te houden. Hieronder een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen.

Het scherm

Het display van een smartphone uit de hogere prijsklasse heeft tegenwoordig een diagonaal van 5 inch of meer. De kwaliteit van displays is enorm verbeterd. De gebruikte technologie is LCD of amoled. Het voordeel van amoledschermen is het geringe energieverbruik en de constante helderheid. Deze technologie wordt meer en meer gebruikt voor virtual reality-toepassingen.

De batterij

Een smartphone wordt mobiel gebruikt en moet dus gevoed worden door een batterij. Ook op het gebied van oplaadbare batterijen heeft er een grote evolutie plaatsgevonden. Fabrikanten slagen er steeds beter in om meer energie in een kleinere batterij te proppen. Bij moderne smartphones worden Li-ion batterijen toegepast met een capaciteit van 2300 mAh tot 3200 mAh.

De processor

De processor van een smartphone is eigenlijk een volledig computersysteem dat op één enkele chip werd geïntegreerd. Men noemt dit ook wel een SoC: een System on Chip. Een dergelijke SoC bevat meerdere rekenkernen (cores), waardoor de processor meerdere berekeningen tegelijkertijd kan uitvoeren. Moderne SoC’s bevatten vaak acht kernen en werken op kloksnelheden in het GHz-gebied.

De geheugenruimte

Op een smartphone is geheugenruimte nodig om apps, foto’s, video’s, muziek en andere bestanden op te slaan. Op de duurdere smartphones wordt tegenwoordig een opslagruimte van minstens 32 GB gebruikt. De high-end types bezitten vaak een opslagruimte van 128 GB.

De camera

Aan de camera van een smartphone wordt tegenwoordig zeer veel belang gehecht. Een afzonderlijk fototoestel is vaak niet meer nodig als je een smartphone met een goede camera bezit. De meeste smartphones hebben zowel een camera op de achterkant als op de voorkant. De camera op de achterkant heeft meestal de beste kwaliteit en wordt gebruikt voor foto- of filmopnamen. De kleinere camera op de voorkant is handig om selfies te nemen en om te videobellen.

De apps

De functionaliteit van een smartphone kan eindeloos uitgebreid worden door de installatie van apps. De meest gebruikte apps zijn ongetwijfeld Whatsapp, Facebook en Youtube. Voor smartphones die werken op iOS (de iPhones van Apple) biedt de App Store een ruime keuze, voor Androidtoestellen kan men terecht bij Google Play.

De kandidaten voor de beste mobiele telefoon 2019

Hieronder bespreken we een vijftal smartphones die een goede kans maken om uitgeroepen te worden tot beste mobiele telefoon van 2019.


TOP 5 BESTE MOBIELE TELEFOON 2019

BESTE MOBIELE TELEFOON 2018

samsung galaxy s6 review

5. Samsung Galaxy S6

Gewicht: 132 g | Afmetingen: 142,1 x 71 x 8,4 mm | Besturingssysteem: Android 5.0, te upgraden naar 6.0 | Schermafmetingen: 5,1 inch | Resolutie: 2560 x 1440 pixels | CPU: Samsung Exynos 7 Octa 7420 |RAM: 3 GB | Opslaggeheugen: 32 GB | Batterij: niet-verwijderbare 2600 mAh Li-ion batterij | Camera op achterzijde: 16 megapixels | Camera op voorzijde: 5 megapixels

Nieuw design in de Galaxy S-reeks

Met de Galaxy S6 en S6 Edge heeft Samsung het design van de Galaxy S-reeks grondig veranderd. Deze toestellen zijn aan de voor- en achterkant opgebouwd uit glas dat wordt samengehouden met een aluminium rand. De S6 Edge onderscheidt zich van de S6 door de afgeronde rand van het scherm en een iets andere plaatsing van sommige aansluitingen. De Galaxy S6 zou wel eens de beste mobiele telefoon van dit moment kunnen zijn.

De prestaties van het scherm

Het scherm heeft een diagonaal van 5,1 inch. De QHD-schermresolutie bedraagt 2560 x 1440 pixels, en is opgebouwd met behulp van super amoled-technologie. Er zijn vier scherminstellingen die je kunt kiezen. Standaard is de smartphone ingesteld op “Aanpasbaar display”, maar ook “Amoled-bioscoop”, “Amoled-foto” en “Basis” zijn mogelijk. De gebruikte super amoled-technologie zorgt voor een grote kijkhoek en een zeer groot contrast.

De camera’s aan boord van de Samsung Galaxy S6

De Galaxy S6 is uitgerust met een 16 megapixel-camera aan de achterkant. Samen met een flitser, autofocusfunctie en optische beeldstabilisatie heeft het toestel een hoogwaardige camera aan boord. De tweede camera aan de voorkant stelt je in staat om gemakkelijk selfies te nemen en heeft een resolutie van 5 megapixels.

De toegepaste hardware

Samsung heeft een zelf ontwikkelde SoC toegepast in zijn Galaxy S6: de Samsung Exynos 7 Octa 7420. Dit is een chip met acht rekenkernen en een GPU (graphics processing unit) die eveneens acht rekenkernen bevat. Het RAM-geheugen heeft een capaciteit van 3 GB. De draadloze verbinding vindt plaats via dual-band 802.11ac wifi. Ook Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.1 en NFC (near field communication) kunnen gebruikt worden. De Galaxy S6 Edge beschikt over een 2600 mAh Li-ion batterij, waarvan de prestaties meer dan behoorlijk zijn.

Mooie, dunne behuizing Goede grafische schermprestaties Ontbreken van microSD Vrij drukke TouchWiz Android-schil

BESTE BUDGET SMARTPHONE 2019

Moto G4 Plus review

4. Moto G4 Plus

Gewicht: 153,4 g | Afmetingen: 151 x 76.8 x 10,2 mm | Besturingssysteem: Android 6.0 | Schermafmetingen: 5,5 inch | Resolutie: 1920 x 1080 pixels | CPU: Qualcomm Snapdragon 617 (8952) | RAM: 2 GB / 3 GB / 4 GB | Opslaggeheugen: 16 GB / 32 GB / 64 GB | Batterij: niet-verwijderbare 3000 mAh Li-ion batterij | Camera op achterzijde: 16 megapixels | Camera op voorzijde: 5 megapixels

Een goedkope, maar excellente smartphone

Al enkel jaren vind je onder de Motorola G-reeks relatief goedkope smartphones die toch van zeer goede kwaliteit zijn. De nieuwe Moto G4 en Moto G4 Plus werden op 17 mei 2018 voorgesteld. De Moto G4 Plus maakt veel kans om tot beste smartphone 2019 onder 300 euro uitgeroepen te worden.

Ook een 5,5 inch-scherm

De Moto G4 Plus pakt ook uit met een 5,5 inch-scherm. Met een resolutie van 1920 x 1080 pixels gaat het hier over een full HD-display. De gebruikte schermtechniek is IPS (In Plane Switching), wat voor een beter contrast, kleurweergave en grotere kijkhoeken zorgt dan een standaard LCD-display. De kleurweergave kan bovendien ingesteld worden tussen “normaal” en “levendig”. Bij de “levendige” weergave zijn de kleuren wat meer verzadigd.

Prima camera

Hoewel de Moto G4 Plus een budgetsmartphone is, heeft men het toestel uitgerust met een camera waarop men niet heeft bezuinigd. De camera aan de achterzijde heeft een sensor met een resolutie van 16 megapixels. Autofocus en een flitser zijn voorzien. Om selfies te nemen vinden we aan de voorzijde een camera met een resolutie van 5 megapixels.

De processor en de geheugens

De Qualcomm Snapdragon 617 (8952) is niet de snelste processor, maar voor een smartphone in dit segment voldoet hij zeker. De Moto G4 Plus heeft een flexibele geheugencapaciteit. Als men voor 16 GB opslaggeheugen kiest, krijgt men 2 GB RAM-geheugen. Wie meer geld wil betalen voor resp. 32 GB of 64 GB opslaggeheugen, zal ook een grotere RAM-capaciteit van resp. 3 GB of 4 GB krijgen. Met een 3000 mA Li-ion batterij haalt de Moto G4 Plus een behoorlijke autonomie.

Goede prijs-kwaliteitsverhouding Prima camera Zwakkere rekenkracht van de processor Kale software

BESTE APPLE IPHONE

3. iPhone 7 Plus

iphone 7 plus review

Gewicht: 187 g | Afmetingen: 158 mm x 78,7 mm x 8,8 mm | Besturingssysteem: iOS 10 | Schermafmetingen: 5.5 inch | Resolutie: 1920 x 1080 pixels | CPU: A10 Fusion‑chip met 64‑bits architectuur en geïntegreerde M10‑bewegingscoprocessor | RAM: 3 GB | Opslaggeheugen: 256 GB | Batterij: ingebouwde, oplaadbare Li-ion batterij 2900 mAh | Camera op achterzijde: 12 megapixels, 2x optische zoom | Camera op voorzijde: 7 megapixels

Een nieuwe Apple-telg

De iPhone 7 en de iPhone 7 Plus zijn de recentste modellen van Apple. Qua uiterlijk lijken beide modellen op hun voorgangers. Je kunt beide toestellen zonder schadelijke gevolgen onder water houden: dat wordt immers gewaarborgd door de IP67-certificering. De iPhone 7 Plus is een 5,5 inch-toestel. De vingerafdruklezer is in de home-knop geïntegreerd. De home-knop is bij dit model geen knop meer die je daadwerkelijk moet indrukken. Apple heeft er een capacitieve knop van gemaakt, die je dus alleen maar hoeft aan te raken.

Het scherm

De iPhone 7 Plus beschikt over een LCD-display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De kleurweergave van het scherm is nagenoeg perfect, omdat het display de DCI-P3-kleurruimte ondersteunt. Deze kleurruimte is beduidend groter dan de klassiek gebruikte sRGB-ruimte. Het display past automatisch zijn weergave aan als er content moet weergegeven worden die de grotere kleurruimte gebruikt.

De hardware in de iPhone 7 Plus

De toegepaste processor is een Apple A10 Fusion-processor met een geïntegreerde M10-bewegingscoprocessor. Het RAM-geheugen heeft een capaciteit van 3 GB. In het interne opslaggeheugen geraak je 256 GB aan data kwijt. De Li-ion batterij beschikt over een capaciteit van 2900 mAh. Volgens de specs zou de iPhone hiermee 384 uur in standby kunnen blijven, terwijl er 21 u aan gesprekstijd voorradig is.

Een iPhone met superieure camerafuncties

Aan de voorzijde van de iPhone 7 Plus vind je een 7 megapixel-camera voor het nemen van selfies. De achterzijde is echter uitgerust met een dubbele camera, met twee 12 megapixel-sensors. Met deze dubbele camera is optische zoom tot 2x mogelijk. De iPhone 7 Plus beschikt bovendien over optische beeldstabilisatie. Samen met de nieuwe flitser zorgt dit ervoor dat de iPhone 7 Plus voor het nemen van foto’s en video’s een superieur toestel is.

Het nieuwe besturingssysteem iOS 10

Apple introduceerde iOS 10 voor alle geschikte toestellen op 13 september 2018. Met iOS 10 kan de iPhone uit zijn slaapstand gehaald worden door het toestel gewoon op te tillen. Met de nieuwe “Bedtijd”-functie zal je iPhone je niet alleen wekken, maar ook waarschuwen wanneer het tijd is om te gaan slapen. Verder maakt iOS 10 het ook gemakkelijker om fotobestanden te doorzoeken, te reageren op meldingen via het ontgrendelscherm, en aan je berichten animaties en effecten toe te voegen.

Superieure camerafuncties Stereospeakers van hoge kwaliteit De klassieke 3,5 mm-aansluiting voor analoge audio ontbreekt Formaat van de iPhone is wat minder handig

BESTE ANDROID TELEFOON

google pixel xl review

2. Google Pixel XL

Gewicht: 168 g | Afmetingen: 154.7 x 75.7 x 8.5 mm | Besturingssysteem: Android Nougat 7.0 of hoger | Schermafmetingen: 5.5 inch | Resolutie: 1440 x 2560 pixels | CPU: Qualcomm MSM8996 Snapdragon 821 quad-core | RAM: 4 GB | Opslaggeheugen: 128 GB | Batterij: niet-verwijderbare Li-ion batterij 3450 mAh | Camera op achterzijde: 12.3 megapixels | Camera op voorzijde: 8 megapixels

Dit is samen met de Google Pixel de eerste smartphone waar Google nauw betrokken is geweest bij de planning en ontwikkeling. De hardwareproducent is HTC. Onder de nieuwe smartphones die in 2019 op de markt zullen doorbreken, is dit het neusje van de zalm.

Ongeëvenaarde camera’s

De smartphone pakt vooral uit met een camera van 12,3 megapixels op de achterzijde. Daar bevindt zich overigens ook een vingerafdrukscanner. Om gemakkelijk selfies te kunnen nemen, heeft de Pixel XL aan de voorzijde een tweede camera van 8 megapixels ter beschikking.

Scherm geschikt voor virtual reality

Het scherm heeft een 5,5 inch-formaat met een Quad-HD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het scherm is opgebouwd met behulp van de energiezuinige amoledtechnologie. De Pixel XL is geschikt voor Daydream, het nieuwe virtual reality-platform van Google. Om virtual reality-apps en –video’s optimaal toe te passen, kun je gebruikmaken van een headset waarin de smartphone wordt vastgeklemd. Met een bijgeleverde afstandsbediening kun je de vr-toepassingen bedienen.

Android Nougat 7.0

De Pixel XL draait op het nieuwe besturingssysteem Android Nougat 7.0. De smartphone zal overigens automatisch nieuwe updates van Android downloaden en installeren. De nieuwe versie 7.0 maakt het mogelijk om in de zogenaamde splitscreenmodus te werken. Men kan dus twee apps gelijktijdig openen en bekijken. Met de picture-in picture modus kun je video’s in een hoekje van het display bekijken. Android Nougat 7.0 zorgt ook voor een verbeterde accubespaarmodus, die de smartphone energiezuiniger doet werken op standby. Verder heeft deze Android-versie een nieuwe look voor notificaties, mapjes en instellingen in petto.

De hardware

Zowel de Pixel als de Pixel XL hebben een Qualcomm Snapdragon 821 quad-core processor aan boord. Het RAM-geheugen bestaat uit LPDDR4 RAM met een capaciteit van 4 GB. Het interne geheugen van de Pixel XL is 128 GB groot. Een batterij met een capaciteit van 3450 mAh voedt de smartphone.

Google Assistent

De stemgestuurde Google Assistent is een pronkstuk van de Pixel XL. Deze virtuele assistent kun je voorlopig alleen nog maar in het Engels aanspreken. De Google Assistent luistert naar je woorden, maar begrijpt ook de context van je vraag.

Camera aan achterzijde met hoge resolutie Virtual reality mogelijk De klassieke 3,5 mm-aansluiting voor analoge audio ontbreekt Het design is niet zo origineel

BESTE MOBIELE TELEFOON 2019

samsung galaxy s7 edge review

1. Samsung Galaxy S7 Edge

Gewicht: 157 g | Afmetingen: 150,9 x 72,6 x 7,7 mm | Besturingssysteem: Android 6.0 | Schermafmetingen: 5,5 inch | Resolutie: 2560 x 1440 pixels | CPU: Samsung Exynos 8 Octa 8890 | RAM: 4 GB | Opslaggeheugen: 32 GB | Batterij: ingebouwde 3600 mAh Li-ion batterij | Camera op achterzijde: 12 megapixels | Camera op voorzijde: 5 megapixels

Platte en gebogen versie

Samsung kwam in 2018 uit met nogmaals een platte en gebogen versie van een nieuwe smartphone: de S7 en S7 Edge. De S7 Edge is de versie met de gebogen schermranden. Ten opzichte van zijn voorganger, de Samsung S6 Edge, is het nieuwe model qua uiterlijk niet zo veel veranderd. Wat wel opvalt, is dat de camera aan de achterzijde wat minder ver uitsteekt. Het toestel ligt eveneens wat beter in de hand door het licht gebogen glas aan de achterkant. Dankzij de IP68-certificatie is de S7 Edge water- en stofdicht.

Het haarscherpe scherm van de Samsung S7 Edge

Bij de S7 Edge vinden we een Quad-HD-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Voor het scherm is super amoled-technologie gebruikt. Men kan kiezen uit verschillende weergavemodi. De basisinstelling levert een bijna perfecte weergave qua plaatsing van kleuren. Standaard staat de smartphone in de stand “Aanpasbaar display”. In deze stand verkrijg je meer verzadigde kleuren, die echter wat minder nauwkeurig zijn.

Wat heeft de Samsung S7 Edge van hardware aan boord?

De processor is een Exynos 8 Octa, met acht kernen die door Samsung zelf werd ontwikkeld. Het RAM-geheugen bevat een capaciteit van 4 GB. Het interne opslaggeheugen heeft 32 GB ruimte. De smartphone maakt gebruik van dual-band wifi conform de IEEE 802.11ac-standaard. Ook Bluetooth versie 4.2 is beschikbaar. De Li-ion batterij met een capaciteit van 3600 mAh zorgt voor een lange gebruiksduur.

De camera van de Samsung S7 Edge

De camera op de achterzijde van de S7 Edge biedt een resolutie van 12 megapixels. Een nieuwigheid is de Dual Pixel-technologie. Het grote voordeel van Dual Pixel is de veel kortere autofocustijd. De tweede camera aan de voorzijde beschikt over een resolutie van 5 megapixels. Het toestel is bovendien uitgerust met een flitser en optische beeldstabilisatie.

Grote rekenkracht Excellente camera met snelle autofocustijd Sommige features in de software mogen nog verbeterd worden Redelijk prijzig


Een mobiele telefoon kopen

Het aanbod van mobiele telefoons is zo groot, dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Wat voor jou de beste mobiele telefoon 2019 zou zijn, is volledig afhankelijk van de verwachtingen en de voorkeuren die je zelf hebt. De ene persoon zal meer aandacht schenken aan de mogelijkheden van de camera, terwijl iemand anders de rekenkracht en de interne opslagcapaciteit voorop zal stellen. Als je een mobiele telefoon wilt kopen, geven we hieronder nog enkele belangrijke aandachtspunten.

De grootte en eigenschappen van het scherm

Als je veel foto’s en video’s wilt bekijken op je smartphone, is de grootte en kwaliteit van het display een belangrijke factor. Kijk naar de resolutie van het display en het aantal pixels per inch. In de bovengenoemde reeks smartphones behalen de Google Pixel XL, de Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S7 Edge zeker de beste prestaties op dit gebied.

De mogelijkheden van de camera

Voor velen is de camera één van de belangrijkste features van een smartphone. Inderdaad, de kwaliteit van de smartphone-camera’s is vaak zo goed dat je geen afzonderlijk fototoestel meer hoeft aan te schaffen. Als je al je foto’s en video’s wilt nemen met een smartphone, bekijk dan zeker de specificaties van de camera. De resolutie, de autofocusmogelijkheid, de optische zoom en de optische beeldstabilisatie zijn factoren waaraan je best de nodige aandacht besteedt. Wat de cameraprestaties betreft, spannen de iPhone 7 Plus en de Samsung Galaxy S7 Edge zeker de kroon.

De beste smartphone prijs kwaliteit

Alle hierboven genoemde modellen zullen behoren tot de beste smartphones van 2019, maar voor sommige types ga je de nodige euro’s moeten overhebben. Als je slechts een beperkt budget te besteden hebt, is de Moto G4 Plus een excellente keuze. Deze smartphone biedt meer dan voldoende mogelijkheden voor een prijs in de categorie van 250 tot 300 euro.

Besluit

Welk type voor jou de beste mobiele telefoon 2019 wordt, bepaal je zelf. Probeer in het enorme aanbod op de markt een smartphone te vinden met de kenmerken die jij belangrijk vindt. Niet alle toeters en bellen zijn even noodzakelijk. Als je op het punt staat om een mobiele telefoon te kopen, vraag je dan eerst af wat je precies nodig hebt en wat jouw budget je toelaat.

8.5 Total Score
Oordeel

Spadabble heeft voor jou de 5 beste mobiele telefoons vergeleken zodat je de mobiele telefoon van 2019 niet alleen kunt kiezen op basis van specificaties, maar ook op kwaliteit, snelheid en prijs.

User Rating: 5 (1 votes)
0
reacties

Laat een reactie achter

Spadabble