BESTE MOBIELE TELEFOON 2019 | WELKE SMARTPHONE KOPEN?

BEKIJK DE TOP 5 BESTE MOBIELE TELEFOON 2019

In deze top vijf van de beste mobiele telefoon 2019 vind je informatie over diverse eigenschappen van een mobiele telefoon. In deze review wordt er o.a. gekeken naar:

  • Het ontwerp & display van de beste mobiele telefoon;
  • De snelheid van de beste mobiele telefoon;
  • De batterij en camera van de mobiele telefoon.

Tenslotte hebben we een GRATIS pdf checklist die jou helpt bij het kiezen van jouw beste mobiele telefoon van 2019.

DOWNLOAD DE GRATIS PDF CHECKLIST

Mobiele telefoon kopen

We hebben een lange weg afgelegd sinds het jaar 1983, toen de eerste commerciële mobiele telefoon op de markt werd gebracht. Dit 30,5 cm grote ‘beest’ kostte, omgerekend naar de huidige prijzen, maar liefst 6500 euro. De eerste ‘smartphone’ zag het levenslicht in 1994. Met dit apparaat kon je zowaar bellen, faxen, e-mailen en spelletjes spelen!

Het aanbod van mobiele telefoons is zo groot, dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Wat voor jou de beste mobiele telefoon van 2019 zou zijn, is volledig afhankelijk van de verwachtingen en de voorkeuren die je zelf hebt. De ene persoon zal meer aandacht schenken aan de mogelijkheden van de camera, terwijl iemand anders de rekenkracht en de interne opslagcapaciteit voorop zal stellen. Wil je een mobiele telefoon kopen?Lees dan hieronder de enkele belangrijke aandachtspunten.

De grootte en eigenschappen van het scherm

Als je veel foto’s en video’s wilt bekijken op je smartphone, is de grootte en kwaliteit van het display een belangrijke factor. Kijk naar de resolutie van het display en het aantal pixels per inch. In de bovengenoemde reeks smartphones behalen de Google Pixel XL, de Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S7 Edge zeker de beste prestaties op dit gebied.

De mogelijkheden van de camera

Voor velen is de camera een van de belangrijkste features van een smartphone. Inderdaad, de kwaliteit van de smartphone-camera’s is vaak zo goed dat je geen afzonderlijk fototoestel meer hoeft aan te schaffen. Als je al je foto’s en video’s wilt nemen met een smartphone, bekijk dan zeker de specificaties van de camera. De resolutie, de autofocusmogelijkheid, de optische zoom en de optische beeldstabilisatie zijn factoren waaraan je best de nodige aandacht besteedt. Wat de cameraprestaties betreft, spannen de iPhone 7 Plus en de Samsung Galaxy S7 Edge zeker de kroon.

De beste smartphone prijs kwaliteit

Alle hierboven genoemde modellen zullen behoren tot de beste smartphones van 2019, maar voor sommige types ga je de nodige euro’s moeten overhebben. Als je slechts een beperkt budget te besteden hebt, is de Moto G4 Plus een excellente keuze. Deze smartphone biedt meer dan voldoende mogelijkheden voor een prijs in de categorie van 250 tot 300 euro.

Ontwikkeling smartphones

Steve Jobs van Apple kondigde de eerste iPhone aan in 2007, die draaide op het besturingssysteem iOS. Google kwam in 2008 met het besturingssysteem Android op de proppen. Fabrikanten als Samsung, Sony en HTC begonnen hun eigen Android smartphones te ontwikkelen. Sindsdien is de evolutie razend snel gegaan. Lees verder welke mogelijkheden een smartphone tegenwoordig te bieden heeft en welk type de beste mobiele telefoon van 2019 zou kunnen worden.

De mogelijkheden van een moderne smartphone

Je zou haast vergeten dat je er ook nog mee kan telefoneren: zoveel mogelijkheden biedt een iPhone of een smartphone tegenwoordig. Naast telefoneren kun je met een smartphone sms’en, e-mailen, surfen op het internet, naar muziek luisteren, foto’s maken en filmpjes opnemen. De ontwikkelingen op het gebied van schermresolutie, ingebouwde camera’s, wifiverbindingen, batterijtechnologie, processoren en geheugens zijn haast niet bij te houden. Hieronder een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen.

Het scherm

Het display van een smartphone uit de hogere prijsklasse heeft tegenwoordig een diagonaal van 5 inch of meer. De kwaliteit van displays is enorm verbeterd. De gebruikte technologie is LCD of amoled. Het voordeel van amoledschermen is het geringe energieverbruik en de constante helderheid. Deze technologie wordt meer en meer gebruikt voor virtual reality-toepassingen.

De batterij

Een smartphone wordt mobiel gebruikt en moet dus gevoed worden door een batterij. Ook op het gebied van oplaadbare batterijen heeft er een grote evolutie plaatsgevonden. Fabrikanten slagen er steeds beter in om meer energie in een kleinere batterij te proppen. Bij moderne smartphones worden Li-ion batterijen toegepast met een capaciteit van 2300 mAh tot 3200 mAh.

De Processor

De processor van een smartphone is eigenlijk een volledig computersysteem dat op een enkele chip werd geïntegreerd. Men noemt dit ook wel een SoC: een System on Chip. Een dergelijke SoC bevat meerdere rekenkernen (cores), waardoor de processor meerdere berekeningen tegelijkertijd kan uitvoeren. Moderne SoC’s bevatten vaak acht kernen en werken op kloksnelheden in het GHz-gebied.

De geheugenruimte

Op een smartphone is geheugenruimte nodig om apps, foto’s, video’s, muziek en andere bestanden op te slaan. Op de duurdere smartphones wordt tegenwoordig een opslagruimte van minstens 32 GB gebruikt. De high-end types bezitten vaak een opslagruimte van 128 GB.

De camera

Aan de camera van een smartphone wordt tegenwoordig zeer veel belang gehecht. Een afzonderlijk fototoestel is vaak niet meer nodig als je een smartphone met een goede camera bezit. De meeste smartphones hebben zowel een camera op de achterkant als op de voorkant. De camera op de achterkant heeft meestal de beste kwaliteit en wordt gebruikt voor foto- of filmopnamen. De kleinere camera op de voorkant is handig om selfies te nemen en om te videobellen.

De apps

De functionaliteit van een smartphone kan eindeloos uitgebreid worden door de installatie van apps. De meest gebruikte apps zijn ongetwijfeld Whatsapp, Facebook en Youtube. Voor smartphones die werken op iOS (de iPhones van Apple) biedt de App Store een ruime keuze, voor Androidtoestellen kan men terecht bij Google Play.

De kandidaten voor de beste smartphone van2019

Hieronder bespreken we een vijftal smartphones die een goede kans maken om uitgeroepen te worden tot beste smartphone van 2019.

Besluit

Welk type voor jou de beste smartphone van 2019 wordt, bepaal je zelf. Probeer in het enorme aanbod op de markt een smartphone te vinden met de kenmerken die jij belangrijk vindt. Niet alle toeters en bellen zijn even noodzakelijk. Als je op het punt staat om een mobiele telefoon te kopen, vraag je dan eerst af wat je precies nodig hebt en wat jouw budget je toelaat.

Onze aanraders

Samsung_Galaxy_S10_Plus

Samsung Galaxy S10+

BESTE ANDROID TELEFOON

★★★★☆

bekijk
Iphone XS Max

Iphone XS Max

BESTE MOBIELE TELEFOON 2019

★★★★★

bekijk
xiaomi-pocophone-f1

Xiaomi Pocophone F1

BESTE BUDGET TELEFOON

★★★★☆

bekijk

Top 5 Beste Smartphone 2019

BESTE MOBIELE TELEFOON PRIJS/KWALITEIT

5. OnePlus 6T

De OnePlus 6T behoort tot de beste mobiele telefoon prijs kwaliteit.

OnePlus 6T
bekijk aanbieding

Gewicht: 185g | Afmetingen: 157.5 x 74.8 x 8.2 mm | OS: Android 9.0 | Schermgrootte: 6.41-inch | Resolutie: 1080 x 2340 | Processor: Qualcomm SDM845 Snapdragon 845 | Werkgeheugen: 6GB | Intern: 64GB/128GB | Batterij: 3700mAh | Camera: 20MP + 16MP | Frontcam: 16MP

Voordelen:

– Zeer snelle vingerafdruk sensor
– Prachtige display

Nadelen:

– Geen hoofdtelefoon aansluiting
– Geen draadloos opladen

Introductie, Ontwerp & Display

De 6T is de opvolger van de OnePlus 6. Dit nieuwe model heeft een strakker design en een solide buitenkant. Het toestel heeft een luxe uitstraling, kan goed tegen een stootje en ligt lekker in de hand.

Snelheid

De OnePlus 6T beschikt over een Snapdragon 845-chip, met 6 of 8GB RAM. Een groot pluspunt is dat deze smartphone standaard een opslag heeft van 128GB. Dit is twee keer zoveel als zijn voorganger. OnePlus 6T presteert uitstekend en draait enorm soepel. Dit toestel behoort dan ook tot de snelste smartphones van nu.

Batterij & Camera

Als je deze OnePlus normaal gebruikt, gaat deze een hele dag mee. Vaak heeft de 6T nog wat energie over om de volgende ochtend nog vol te houden. Het toestel heeft een dubbele camera die overdag goed presteert. Ook beschikt de camera over een nachtmodus die je kunt gebruiken op momenten waarop er weinig licht aanwezig is.

Conclusie

De OnePlus 6T is gewoon een goed toestel voor een relatief lage prijs. Als je op zoek bent naar een betaalbare smartphone met snelle software, soepele bediening en veel mogelijkheden, dan is dit toestel absoluut iets voor jou.

BESTE BUDGET TELEFOON 2019

4. Xiaomi Pocophone F1

Met de Xiaomi Pcophone F1 heb je de beste budget telefoon.

xiaomi-pocophone-f1
bekijk aanbieding

Gewicht: 182g | Afmetingen: 155.5 x 75.2 x 8.8 mm | OS: Android 8.1 | Schermgrootte: 6.18-inch | Resolutie: 2246 x 1080 | Processor: Qualcomm Snapdragon 845 | Werkgeheugen: 6GB | Intern: 64GB | Batterij: 4000mAh | Camera: 12MP + 4k video | Frontcam: 20MP

Voordelen:

– Groot en prachtig display
– Toonaangevend vermogen

Nadelen:

– Enkele eigenaardigheden
– Gelimiteerde beschikbaarheid

Introductie, Ontwerp & Display

De Xiaomi Pocophone F1 is een Chinese smartphone met veel specificaties voor een betaalbare prijs. De display is redelijk groot en heeft een scherminkeping aan de bovenzijde. Het LCD-scherm is voorzien van een full-HD resolutie en heeft dan ook een goede kleurweergave.

Snelheid

De smartphone heeft een Snapdragon 845-chip met 6GB werkgeheugen. Iets dat bijzonder is voor een budgetsmartphone. De Snapdragon 845-chip is de snelste chip en zit in tal van Android smartphones, zoals de OnePlus 6 en de Sony Xperia XZ3. Verder is de vingerafdrukscanner aan de achterzijde ook snel.

Batterij & Camera

Met zijn lange accuduur is de Pocophone F1 een uitblinker waarmee je makkelijk het einde van de dag haalt. Vergeleken met andere budgetsmartphones heeft de Pocophone toch wel een van de betere camera’s. Het toestel bevat een 12 megapixel dualcam aan de achterkant en een 5 megapixel camera aan de voorkant.

Conclusie

Voor deze prijs kun je op dit moment geen beter en krachtiger toestel krijgen dan de Pocophone F1. Wat betreft de specificaties komt deze mobiel mee met smartphones van 800 euro of meer. De Pocophone F1 van Xiaomi is dan ook een unieke smartphone die ver boven zijn prijsklasse kan meevechten.

BESTE TELEFOON CAMERA

3. Google Pixel 3

Voor de beste fotokwaliteit kies je de Google Pixel 3.

Google Pixel 3
bekijk aanbieding

Gewicht: 148g | Afmetingen: 145.6 x 68.2 x 7.9mm | OS: Android 9 | Schermgrootte: 5.5-inch | Resolutie: 1080 x 2160 | Processor: Snapdragon 845 | Werkgeheugen: 4GB | Storage: 64/128GB | Batterij: 2,915mAh | Camera: 12MP | Frontcam: 8MP + 8MP

Voordelen:

– Google’s prachtige camera is nog beter geworden
– Een handvriendelijk formaat

Nadelen:

– Batterij levensduur is niet zo goed als de 3XL
– Ontwerp heeft een zware rand

Introductie, Ontwerp & Display

De Google Pixel 3 is de opvolger van de Pixel 2. De Pixel 3 heeft een groot AMOLED-display van 5,5 inch. De smartphone voelt stevig aan en is ook stof- en waterdicht. De behuizing is volledig van glas. Door de combinatie van mat en glanzend ziet deze mobiel er fraai uit.

Snelheid

De Pixel 3 is een echte Google-telefoon en beschikt over geoptimaliseerde hard- en software en dit merk je. Deze Pixel-telefoon is sneller in gebruik dan vergelijkbare, concurrerende telefoons.

Batterij & Camera

In vergelijking met andere smartphones van nu is de accuduur ondergemiddeld, maar aangezien de Pixel 3 een compacte smartphone is, kunnen we ook niet te streng zijn. De Pixel 3 bevat een camera van een bijzonder goede kwaliteit. De optie Night Sight is een van de meest opvallende camerafuncties van dit toestel. Hiermee maak je ook goede foto’s bij slechte lichtomstandigheden. Daarom valt deze mobiele telefoon onder de beste telefoon camera.

Conclusie

Houd je van relatief compacte smartphones? Dan is de Google Pixel 3 een uitstekende keuze. Het toestel is voorzien van een 64GB of 128GB opslaggeheugen. Ook al heeft de Google Pixel 3 een wat kleiner werkgeheugen dan veel andere nieuwe smartphones, toch merk je hier, door de vele optimalisaties, weinig van. De Huawei mate 20 is een vergelijkbare, goedkopere variant.

Voordelige variant: Huawei P20

Vind je de Google Pixel 3 te duur, maar wil je wel een toestel met een vergelijkbare camera? Dan is de Huawei P20 een aanrader. De Huawei P20 Pro is de eerste smartphone met een dubbele camera. Door de ingebouwde kunstmatige intelligentie maakt deze camera prachtige foto’s.

Bekijk aanbieding
Huawei_P20

BESTE ANDROID TELEFOON 2019

2. Galaxy S10 Plus

Zoek je de beste Android telefoon, dan zit je met de Galaxy S10 Plus goed.

samsung galaxy s10 plus
bekijk aanbieding

Gewicht: 175g | Afmetingen: 157.6 x 74.1 x 7.8mm | OS: Android 9 | Schermgrootte: 6.4-inch | Resolutie: 1440 x 3040 | Processor: Snapdragon 855 / Exynos 9820 | Werkgeheugen: 8/12GB | Storage: 128/512GB/1TB | Batterij: 4,100mAh | Camera: 12MP + 12MP + 16MP | Frontcam: 10MP + 8MP

Voordelen:

– Beste smartphone scherm dat er is
– Uitstekende camera’s

Nadelen:

– Het is niet goedkoop
– Ontwerp biedt weinig houvast

Introductie, Ontwerp & Display

De Galaxy Note S10 Plus is het nieuwe pronkstuk van Samsung. Het toestel heeft smalle schermranden, een kleine uitsnijding voor de selfiecamera en een waanzinnig goede schermkwaliteit. De kleurenweergave van het AMOLED-scherm is zeer accuraat, zodat jij altijd een duidelijke weergave hebt.

Snelheid

De Galaxy S10 levert een topprestatie. Deze Samsung is uitgerust met de nieuwste Exynos 9820-processor. In combinatie met een standaard werkgeheugen van 8GB zorgt dit ervoor dat deze Galaxy Note razendsnel is.

Batterij & Camera

De Galaxy S10 is voorzien van drie camera’s: een standaard 12 megapixel-camera, een 16 megapixel-camera met groothoeklens en een 12-megapixel-telefoto-camera, waarmee je kunt inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Samsung heeft de Galaxy S10 Plus een grote 4100 MAh-accu gegeven. Dit betekent dat deze telefoon bij gewoon gebruik een lange dag meegaat.

Conclusie

Met de Galaxy S10 Plus heeft Samsung de lat hoog gelegd. Het toestel is niet alleen een krachtbeest, maar werkt ook razendsnel bij dagelijkse handelingen. Bovendien is de accuduur erg goed. Je kunt makkelijk de dag doorkomen met slechts een oplaadbeurt.

BESTE SMARTPHONE VAN 2019

1. iPhone XS Max

Zoek je de beste mobiele telefoon van 2019, dan kies je voor de iPhone XS Max.

Iphone XS Max 1 400x400
bekijk aanbieding

Gewicht: 177g/208g | Afmetingen: 143.6 x 70.9 x 7.7mm | OS: iOS 12 | Schermgrootte: 5.8/6.5-inch | Resolutie: 1125×2436/1242×2688 | Processor: A12 Bionic | Werkgeheugen: 4GB | Storage: 64/256/512GB | Batterij: 2658/3174mAh | Camera: 12MP+12MP | Frontcam: 7MP

Voordelen:

– Werkt snel in de hand
– Nog krachtiger

Nadelen:

– Batterij levensduur breekt geen records
– XS Max is erg duur

Introductie, Ontwerp & Display

De iPhone XS Max is de allergrootste iPhone tot nu toe. Het 6,5-inch display is verbluffend. Met een gewicht van 208 gram is het een vrij zware smartphone, maar dit is niet echt storend. Zoals we van Apple gewend zijn, is de kwaliteit van het scherm uitstekend.

Snelheid

Een grote verbetering van deze nieuwe iPhone is de nieuwe A12-chip. De processor is ontworpen volgens het 7 nanometer-proces. De processor blijft dus klein, maar zorgt wel voor optimale prestaties. Bovendien is de XS een krachtbeest. De iPhone draait vloeiend en snel, draait meerdere zware apps tegelijk en vertoont geen haperingen.

Batterij & Camera

Ten opzichte van de andere iPhones is de accu enorm verbeterd. Met een lading haal je het einde van de dag gemakkelijk. Aan de achterkant van de XS Max zitten twee 12-megapixelcamera’s: een telelens en een groothoeklens. Beide lenzen zijn voorzien van optische beeldstabilisatie waarmee bewegingsonscherpte verleden tijd is.

Vind je een iPhone toch te prijzig en ben je wel op zoek naar een betaalbare telefoon met goede camera? Dan raden wij je de Huawei P20 aan.

Conclusie

Heb je een voorkeur voor een Plus-model? Dan is de iPhone XS Max een aanrader.
Het grote scherm is een genot om te gebruiken. De goede camera, de betere batterij en de snelle processor maken van deze smartphone de beste smartphone van 2019.

lees ook deze reviews

Samenvatting
Datum
Product
Beste mobiele telefoon 2019
Beoordeling
51star1star1star1star1star