Beste Koptelefoon 2019 | Welke koptelefoon kopen?

Op zoek naar de beste koptelefoon 2019? Wie een goede koptelefoon wil kopen, vindt hier een overzicht van de beste koptelefoons volgens onze koptelefoontest.

Volop Bluetooth gebruiken

Je kent de koptelefoons van vroeger misschien nog wel. Ze bezaten een spiraalvormige kabel en een jackstekker aan het uiteinde. Zo’n koptelefoon was handig, maar je moest wel in de buurt van je muziekinstallatie blijven. De kabel was immers niet erg lang!

Gelukkig heeft de draadloze verbinding zijn intrede gedaan. Een moderne koptelefoon kun je draadloos koppelen met je muziekinstallatie, je PC of je smartphone. Die lastige kabel behoort dus tot het verleden. In dit artikel maak je kennis met de functies en features van moderne koptelefoons. We bespreken eveneens meerdere kandidaten voor de beste koptelefoon 2019.


Ga direct naar: beste koptelefoon 2019 | beste koptelefoon onder 100 euro | beste bluetooth koptelefoon 2019 | beste koptelefoon 2018 | beste draadloze koptelefoon

Top 5 Beste Koptelefoon 2019: Kenmerken van goede koptelefoons voor muziek

Wil je een goede koptelefoon voor muziek kopen bij een grote winkelketen, bijvoorbeeld Action of Media Markt? Droom je over de aankoop van een Beats-koptelefoon? Ga het best op voorhand na wat de eigenschappen zijn van de aangeboden types. Hieronder een bespreking van de voornaamste kenmerken van een koptelefoon.

 • Koptelefoon in ear of over ear: een koptelefoon in ear is een zogenaamd “oortje”. Je brengt dit aan in de gehoorgang van je oren. Het is licht en gemakkelijk mee te nemen. Bovendien is het minder opvallend dan een over ear-koptelefoon. De geluidskwaliteit en isolatie tegen omgevingslawaai zijn over het algemeen minder goed dan bij een koptelefoon over ear.
 • Actieve ruisonderdrukking (active noise cancelling of ANC): de betere koptelefoons beschikken over goede passieve ruisonderdrukking. De oren worden zoveel mogelijk afgesloten tegen buitenlawaai. Ook past men actieve ruisonderdrukking of ANC toe. Bij ANC worden geluiden uit de omgeving opgepikt door microfoons. Deze zijn ingebouwd in de oorschelpen. De elektronica van de koptelefoon verwerkt onmiddellijk de microfoonsignalen. De koptelefoon geeft vervolgens antigeluid weer via de luidsprekers. Het omgevingsgeluid en het antigeluid heffen elkaar zoveel mogelijk op, zodat je geen last meer hebt van omgevingslawaai.
 • Handsfree bellen: de betere koptelefoons beschikken ook over de mogelijkheid om telefoongesprekken te beantwoorden die op je smartphone binnenkomen.
 • Gewicht, comfort en autonomie van de koptelefoon: als je veel een koptelefoon wilt dragen, spelen het gewicht, het draagcomfort en de werkingsduur eveneens een belangrijke rol.

De beste koptelefoon 2019 kopen

Uit de top tien van de nieuwste koptelefoons zijn onderstaande modellen ongetwijfeld geschikte kandidaten voor de titel van beste koptelefoon 2019.


TOP 5 BESTE KOPTELEFOON 2019

BESTE KOPTELEFOON ONDER 100 EURO

Jabra Move Wireless

5. Jabra Move Wireless

Deze koptelefoon van Jabra is een uitstekende keuze voor wie lekker lui op de bank of al sportend muziek wil beluisteren. Deze wireless koptelefoon heeft een mooi design. Hij is bovendien licht en kost relatief weinig.

Type: On ear
Bluetooth: Ja
Noise-cancelling: Nee
Waterbestendig: Nee

Laatste update was op: 13 april 2019, 5:13 pm

VOORDELEN:
 • Licht gewicht
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

NADELEN:
 • Sluit geluid niet goed af
 • Geen ANC

Design

De Move Wireless bestaat uit een beklede stalen hoofdband en twee plastic oorschelpen. Met knoppen aan de zij- en onderkanten van beide cups bedien je de koptelefoon. De linkeroorschelp bevat een driedelige schakelaar waarmee je de muziek aanstuurt. Een 3,5 mm jackaansluiting dient om de koptelefoon bedraad te kunnen gebruiken. Op de rechteroorschelp bevindt zich de aan-uitknop. Hier vind je ook een micro-USB-ingang voor het opladen van de batterij. Het gewicht bedraagt slechts 150 g.

Prestaties

Voor een lichtgewicht koptelefoon met compacte afmetingen, presteert de Move Wireless op audiogebied bijzonder goed. Het volume van het geluid kan voldoende hoog gezet worden. De geluidsisolatie om lawaai van buitenaf tegen te houden is beperkt. De koptelefoon heeft geen ANC. Dit kan echter goedgemaakt worden door het volume voldoende op te drijven bij storend omgevingslawaai. De diameter van de luidsprekers bedraagt 40 mm; de impedantie is 29 ohm.

Accuduur en draadloze verbinding

De Move Wireless beschikt over een accu met voldoende capaciteit voor acht uur afspelen. In standby gaat de batterij 12 dagen mee. Het laden kan op twee uur tijd gebeuren met een speciale lader. Voor de draadloze verbinding wordt Bluetooth 4.0 toegepast. De maximale afstand tussen koptelefoon en audiobron bedraagt 10 m.


BESTE BLUETOOTH KOPTELEFOON 2019

Sennheiser Momentum Wireless

4. Sennheiser Momentum Wireless

Een draadloze koptelefoon uit het hogere segment

Sennheiser mikt met de Momentum Wireless op het hogere segment in de markt van koptelefoons. De Momentum Wireless heeft een mooi afgewerkt uiterlijk. Bovendien is de geluidskwaliteit zonder meer uitstekend. Een goede kandidaat voor de beste draadloze koptelefoon 2019.

Type: Over ear
Bluetooth: Ja
Noise-cancelling: Ja
Waterbestendig: Nee

Laatste update was op: 13 april 2019, 5:13 pm

VOORDELEN:
 • Uitstekende geluidskwaliteit
 • Active noise cancelling

NADELEN:
 • De prijs
 • Ingewikkelde bediening van de muziek

Prachtige afwerking

Zowel de hoofdband als de oorschelpen zijn met leder bekleed. De cups kunnen naar boven of naar beneden geschoven worden. Je kunt de hoogte ongeveer 5 cm aanpassen. Het is mogelijk om de koptelefoon in te klappen om deze in een hoes op te bergen.

Hoogwaardige geluidskwaliteit

De lage tonen, de middentonen en de hoge tonen worden uitstekend weergegeven. Dit zowel bij draadloos gebruik als bij bedrade toepassing. De koptelefoon beschikt over active noise cancelling (ANC). Het omgevingsgeluid wordt dus met behulp van antigolven zoveel mogelijk onderdrukt.

Bediening van de koptelefoon

Aan de onderzijde van de rechteroorschelp bevinden zich de knoppen om de koptelefoon in te schakelen en om de muziek te bedienen. Met deze laatste knop kun je het volume hoger of lager zetten. Je kunt hiermee ook het afspelen pauzeren en naar een ander nummer spoelen. Door te klikken op deze knop beantwoord je een telefoonoproep.

Gebruiksduur op accu

De Sennheiser Momentum Wireless heeft een lithiumaccu van 600 mAh aan boord. Met een volgeladen batterij kun je de koptelefoon ongeveer 22 u gebruiken. De accu wordt geladen via een aansluiting voor micro-USB. Volledig opladen neemt ongeveer drie uur in beslag.

Werkt met Bluetooth 4.0

De koptelefoon communiceert draadloos via Bluetooth 4.0. Het bereik bedraagt zo’n 10 tot 15 m. Je kunt dus je koptelefoon dragen zonder je smartphone in je onmiddellijke buurt te hebben.


BESTE KOPTELEFOON 2018

Bose Quietcomfort 35 Wireless

3. Bose Quietcomfort 35 Wireless

Een high-end koptelefoon met actieve noise cancelling

Met de Quietcomfort 35 Wireless brengt Bose een koptelefoon op de markt met een kwalitatief hoogstaande noise cancelling. Microfoons aan de binnen- en buitenzijde van de oorschelpen detecteren het omgevingsgeluid. Chips in de twee cups wekken binnen een milliseconde een antigeluid op. Hierdoor wordt het omgevingslawaai zeer sterk onderdrukt. Dit is volgens velen de beste draadloze koptelefoon 2018.

Type: Over ear
Bluetooth: Ja
Noise-cancelling: Ja
Waterbestendig: Nee

Laatste update was op: 13 april 2019, 5:13 pm

VOORDELEN:
 • Zeer goede actieve ruisonderdrukking
 • Uitstekende geluidskwaliteit

NADELEN:
 • De prijs

Het uiterlijk van de Quietcomfort 35

De hoofdband en het frame van de oorschelpen werden van dik plastic gemaakt. De buitenzijde van de cups is van metaal. Voor de bekleding werd kunstleder gebruikt. De koptelefoon weegt slechts 310 g. Het toestel kan handig opgeborgen worden in een harde draagtas.

Geluidskwaliteit en bediening

De Quietcomfort 35 Wireless is uitgerust met een nieuw digitaal equalizersysteem. Dit zorgt voor een vol en uitgebalanceerd geluid, ook bij een laag volume. De koptelefoon kan ook gebruikt worden als headset voor het beantwoorden van telefoonoproepen. Dankzij de actieve ruisonderdrukking kun je je gesprekspartner duidelijk verstaan, ook in een lawaaierige omgeving.

De bediening

De koptelefoon kan bediend worden met knoppen op de rechteroorschelp. Je kunt hiermee het volume regelen, naar het volgende of het vorige nummer spoelen of telefoonoproepen beantwoorden. De Quietcomfort 35 kan ook gebruikt worden samen met de gratis Bose Connect app voor je iPhone of smartphone.

Werking of batterij en connectiviteit

De oplaadbare lithiumbatterij moet het volgens de specificaties 20 uur uithouden bij draadloos gebruik. Het opladen van de batterij gebeurt via een USB-kabel en duurt 2,25 uur. De draadloze verbinding vindt plaats via Bluetooth. Deze kan gemakkelijk tot stand worden gebracht met de NFC-functie. Je kunt de QuietComfort 35 ook bedraad gebruiken. Hiervoor is een 2,5 mm jackaansluiting in de linkeroorschelp voorzien.


BESTE DRAADLOZE KOPTELEFOON

Plantronics BackBeat PRO Wireless

2. Plantronics BackBeat PRO Wireless

Alle features van een draadloze koptelefoon uit het hogere segment

De Backbeat Pro Wireless is een wireless koptelefoon met een uitstekende actieve ruisonderdrukking. Dankzij de NFC-functie breng je de draadloze verbinding in een oogwenk tot stand.

Type: Over ear
Bluetooth: Ja
Noise-cancelling: Ja
Waterbestendig: Nee

Laatste update was op: 13 april 2019, 5:13 pm

VOORDELEN:
 • Uitstekende audiokwaliteit
 • Zeer effectieve actieve ruisonderdrukking

NADELEN:
 • Vrij ingewikkelde bediening door de vele knoppen
 • Relatief zwaar

De uiterlijke kenmerken

De koptelefoon weegt 340 g. De hoofdband is bekleed met zwart kunstleder. De oorschelpen bestaan aan de binnenkant uit zacht schuim, eveneens bekleed met kunstleder. De cups kunnen 90 graden worden gedraaid. Hierdoor kun je de koptelefoon plat opbergen in een meegeleverde draagtas.

De koptelefoon bedienen

Met behulp van knoppen en draairingen op de rechteroorschelp kun je de koptelefoon aanzetten en het volume regelen. Ook beantwoord je hiermee een telefoonoproep of maak je een draadloze verbinding met andere apparaten. De linkeroorschelp bevat knoppen en draairingen om de muziek te pauzeren of te hervatten. Je gebruikt deze ook om door te spoelen naar andere nummers, en om de actieve ruisonderdrukking te bedienen.

Actieve ruisonderdrukking en Open Mic

De goed sluitende oorkappen zorgen reeds voor een goede passieve ruisonderdrukking. Active noise cancelling wordt eveneens toegepast. Vier microfoons dragen zorg voor het oppikken van het omgevingsgeluid. Na elektronische verwerking wekt de koptelefoon antigeluid op dat omgevingslawaai zoveel mogelijk opheft. De koptelefoon beschikt bovendien over de “Open Mic”-functie. Met deze functie kunnen de luidsprekers omgevingsgeluid weergeven, waarvan het volume kan worden ingesteld. Dit maakt het mogelijk om een gesprek te horen terwijl je nog steeds je koptelefoon op je hoofd hebt.

Audiokwaliteit en connectiviteit

De geluidskwaliteit die de Backbeat Pro produceert, is zonder meer uitstekend. Het geluid is goed uitgebalanceerd, met sterke bastonen en voldoende gedetailleerde middentonen en hoge tonen. De draadloze verbinding maakt gebruik van Bluetooth 4.0 klasse 1. Deze verbinding heeft een bereik van ongeveer 100 meter! De koptelefoon kan ook bedraad gebruikt worden. Op de 3,5 mm jackaansluiting in de linkeroorschelp kun je een meegeleverde audiokabel aansluiten.

Werking op batterij

De oplaadbare lithiumbatterij houdt het volgens de specs zo’n 24 uur vol. Het opladen via de micro-USB-poort duurt ongeveer drie uur.


BESTE KOPTELEFOON 2019

Sony MDR 1000X

1. Sony MDR-1000X

Volgens velen de beste

De MDR-1000X van Sony is een absolute kanshebber om tot beste koptelefoon 2019 uitgeroepen te worden. Deze koptelefoon beschikt over een uitstekende actieve ruisonderdrukking en ongeëvenaarde audiokwaliteit. De bediening van de koptelefoon is bovendien heel gebruiksvriendelijk.

Type: Over ear
Bluetooth: Ja
Noise-cancelling: Ja
Waterbestendig: Nee

Laatste update was op: 13 april 2019, 5:13 pm

VOORDELEN:
 • Gebruiksvriendelijke bediening
 • Geavanceerde actieve ruisonderdrukking

NADELEN:
 • Werkt niet tijdens het opladen
 • Bedieningssensoren soms te gevoelig

Het uiterlijk van de MDR-1000X

De koptelefoon is voldoende licht om urenlang op je hoofd te dragen. Hij weegt slechts 270 gram. De oorschelpen en de binnenkant van de hoofdband bevatten zacht polyurethaanschuim omsloten door kunstleder. De kussens van de oorschelpen sluiten de oren goed af om passief het omgevingslawaai zoveel mogelijk te onderdrukken.

Actieve ruisonderdrukking

De actieve ruisonderdrukking bij de MDR-1000X is een verhaal apart. Bij het inschakelen van de ANC meet de koptelefoon met behulp van testtonen de vorm van je hoofd. Op die manier optimaliseert de elektronica de ruisonderdrukking. Bovendien beschikt de ruisonderdrukking over extra bedieningsfuncties. Je kunt de ANC uitschakelen door simpelweg je rechterhand op de rechteroorschelp te leggen. Als iemand je aanspreekt, kun je hem op deze wijze toch verstaan. Je kunt de ANC ook in een stemmodus gebruiken. In deze modus worden hinderlijke omgevingsgeluiden onderdrukt, maar kun je nog steeds stemmen horen.

Audiokwaliteit en bediening

De MDR-1000X produceert een gedetailleerd en dynamisch geluid met goed uitgebalanceerde lage, midden- en hoge tonen. De koptelefoon kan eveneens gebruikt worden om handsfree telefoongesprekken te voeren. In de rechteroorschelp werden aanraakgevoelige sensoren ingebouwd. Hiermee stel je het volume in, spoel je naar een ander nummer of pauzeer je de muziek. Je zet de koptelefoon aan met behulp van knoppen op de rechteroorschelp. Met deze knoppen kun je ook de instellingen van de ruisonderdrukking bepalen.

Batterij en connectiviteit

De oplaadbare batterij geeft de koptelefoon ongeveer 20 u autonomie. Opladen gebeurt via een aansluiting type micro-USB op de linkeroorschelp. Volledig opladen duurt ongeveer 4 uur. Voor de draadloze verbinding wordt Bluetooth toegepast. De koptelefoon beschikt ook over een 3,5 mm jackaansluiting voor bedrade toepassing.


Een koptelefoon kopen?

Bovenstaande modellen kregen allemaal uitstekende beoordelingen bij testen van koptelefoons. Bepaal voor jezelf welke kwaliteit je wilt en welke prijs je maximaal wilt betalen. Bekijk het grote aanbod in de winkels, en zet eens een koptelefoon op je hoofd om de muziekweergave te beoordelen. Je vindt ongetwijfeld een model waarmee je urenlang van je favoriete nummers kunt genieten!

8.5 Total Score
Oordeel

Spadabble heeft voor jou de 5 beste koptelefoons vergeleken zodat je de beste koptelefoon van 2019 niet alleen kunt kiezen op basis van specificaties, maar ook op geluidskwaliteit, comfort en prijs.

User Rating: 3.25 (4 votes)
0
reacties

Laat een reactie achter

Spadabble